Week van OMF #3-2019 | De allereerste cheesecakeworkshop

Mag ik heel even zeggen hoe heerlijk ik het vind dat ik in iets rustiger vaarwater zit wat werk betreft? Even geen killing deadlines, mega projecten die allemaal tegelijkertijd aandacht nodig hebben, een planning die gewoon klopt, een contentkalender die lekker gevuld raakt voor de komende weken… Het is fijn om na zulke weken van hectiek even een stapje terug te kunnen doen. Betekent echter niet dat ik niets heb gedaan afgelopen week hoor, in tegendeel! Zo stond ik een hele dag in de keuken om vier kookvideo’s te filmen voor het YouTube-kanaal, gaf ik mijn allereerste cheesecakeworkshop ooit en ging ik twee keer uit eten.

foto1 2

Maandag

Ik begon de week met een flinke videodag. Ik wilde drie Fastfood Fridays filmen en één normale kookvideo. En dat is gelukt, woohooo!

foto2 2

Ik maakte onder andere een waanzinnig lekkere taart en ik moest al mijn moed bij elkaar grijpen om hier niet een heel stuk van te eten. Als ik video’s film proef ik altijd van alles één hap en de rest wordt uitgedeeld. Puur uit zelfbescherming.

foto3 2

Deze foto appte ik naar Tim om te laten zien hoe episch de cheeseburger quesadilla’s waren geworden. Het recept hiervan stond afgelopen vrijdag online.

foto4 2

Dinsdag

Op naar Lidl en Action om wat benodigdheden te kopen voor de cheesecakeworkshop die ik ’s avonds ging geven. De deelnemers gingen naar huis met een leuke goodiebag.

foto5 2

Foodpost! Van House of Taste ontving ik een pakketje met mooie producten. Deze webshop verkoopt een groot deel van de ingrediënten die je nodig hebt voor de recepten van Ottolenghi, denk aan zwarte knoflook, rozenharissa en preserved lemons. Ideaal!

foto6 2

Ook ontving ik een pakketje van Sandra. Zij verdiept zich al 20 jaar in de Surinaamse keuken en probeert deze bij te brengen aan iedereen die daar interesse heeft. Na restaurant Sorgh & Hoop te hebben gerund in Rotterdam heeft Sandra nu drie Surinaamse marinades ontwikkeld die zijn opgedragen aan de sterke Surinaamse tantes. Met iedere marinade kun je gerechten maken van één van de drie grote bevolkingsgroepen van Suriname. De Hindoestaanse marinade van tante Sita is ideaal voor kerrie kip, linzen met kerrie of verschillende chutneys. De Javaanse Marinade van tante Julie is onmisbaar in saoto soep, bami, of nasi en de Creoolse marinade van tante Joosje gebruik je voor Creeolse Bakkeljauw & makreel, pom, bruine bonen of pindasoep. Prachtig niet waar? Ik kan niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. De Sorgh & Hoop Surinaamse Marinades liggen vanaf week 3 bij alle vestiging van Marqt in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en in een aantal toko’s in Rotterdam, Almere en Lelystad.

foto7 2

Na het avondeten reed ik naar Aventus Apeldoorn om mijn cheesecakeworkshop te geven. Ik werd hiervoor in december gevraagd door een studente van Aventus, zij is namelijk geld aan het inzamelen voor hun trekking door het Himalaya-gebergte in Nepal. Tijdens deze trekking gaat er ook een groep Nepalese weesjongeren mee welke vervolgens een 9 maanden durend traject ingaan om te leren hoe zij, ondanks alle moeilijkheden die zij tegenkomen en waarmee ze te maken hebben, iets waardevols/succesvols met hun leven kunnen doen. De volledige opbrengst van de workshop ging naar deze reis. Voor mij voelde het daarnaast ook als een soort van generale repetitie want is een cheesecakeworkshop haalbaar en leuk? Ik vond het uiteindelijk een groot succes en de deelnemers geloof ik ook, dus top!

foto8 1

Woensdag

Op mijn werkvrije mamadag ging ik toch heel even de keuken in. Niet voor werk maar wel om te kijken of ik een WW-proof cheesecake zou kunnen maken. Een punt cheesecake staat in de WW-database opgenomen voor 13 SmartPoints maar een punt van een van mijn cheesecakes kan ook maar zo 26 SP zijn (OEPS). Ik ging de uitdaging aan om een gezonde variant te maken en spoiler alert: dat is gelukt!

foto9 2

Zo gek op semi-warme lunches. Donkerbruin brood met avocado en knoflookgarnaaltjes. Jum.

foto10 2

Vic voelde zich gelukkig al een stuk beter dan vorige week en in het weekend, maar helemaal 100 was het allemaal nog niet. Er werd dus veel geknuffeld en op schoot gehangen woensdag.

foto11 2

Donderdag

Na een afspraak bij koffiezaak Schenkers in de ochtend werkte ik de hele donderdag achter mijn laptop. Ik deelde vast een sneak preview van de Fastfood Friday van afgelopen vrijdag op Instagram.

foto12 2

En kijk hoe smooth de WW-proof cheesecake is geworden! Het recept hiervan komt deze week op OMF.

foto13 2

Ik besloot ’s avonds wat me-time in te lassen en ging lekker lang in bad met uiteraard een Lush bath bomb. Ik koos voor de Smallest Disco in the World…

foto14 2

… en dat had ik beter niet kunnen doen want het bad zag er naderhand zo uit. En ik kreeg het dus bizar lastig weggespoeld. NOOO. Hoe stom is het dat je gewoon het bad moet schrobben nadat je in bad bent geweest?! Niet cool Lush. Niet cool.

foto15 2

Vrijdag

Vrijdag was een echte thuiswerkdag. Ik maakte vast de eetplanning voor aankomende week.

foto16 2

En de rest van de dag spendeerde ik achter de laptop. Vooral veel editen en uitwerken.

foto17 2

’s Avonds ging ik met vriendinnetje Nanda op uitnodiging eten bij Miyagi & Jones in Arnhem. Gisteren heb je al kunnen lezen hoe dat was.

foto18 2

Weekend

Zaterdagochtend reden we naar Aro in Oene, hier waren stapelkortingen gaande en we keken even of er nog wat voor ons tussen zat.

foto19 1

En toen waren we ineens allemaal gevloerd. Of althans, Tim en ik. Vic voelde zich redelijk ok afgelopen weekend maar wij waren zelf echt hondsberoerd. Vanaf 01.30u lag ik zaterdagnacht beneden op de bank. Ik maakte maar direct van de gelegenheid gebruik om Wie is de Mol terug te kijken en verschillende afleveringen van How to get away with murder. Slapen zat er niet meer in.

foto20 1

De rest van de dag werd het niet veel beter. Ik maakte even een snelle, pittige pompoensoep voor de lunch.

foto21 1

En ging ’s middags in een warm eucalyptusbad maar we hingen vooral lamlendig op de bank. Zo irritant om beiden ziek te zijn, hebben we echt nooit!

Als ik in mijn agenda kijk voor aankomende week is deze zo goed als leeg. WAT FIJN. Ik zou vandaag gaan high tea’en met Willemijn, de redacteur van al mijn kookboeken maar ik heb moeten cancellen helaas. Ik ga er vanuit dat ik snel weer beter ben en dat de week er verder normaal uit ziet (hoop ik!). Dinsdag en woensdag is Vic natuurlijk gewoon thuis en op donderdag en vrijdag staan er geen afspraken. Wel heb ik weer een hele dag vol video’s op de planning en moet ik nog aardig wat dingen regelen voor mijn kantoor, waaah – het is al bijna 1 februari!, maar dit is allemaal heel prima te overzien.

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Rachel says:

    Het ziet er allemaal echt heerlijk uit zeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close