Week van OMF #37

Toen ik afgelopen vrijdag bij vriendinnetje Nanda at hadden we het erover: wat vliegt de tijd. Over iets meer dan 90 dagen is het Kerst. WAT?! Ik zit voor mijn gevoel nog in februari of maart van dit jaar. Wat is er met die zomer gebeurd? Is het al bijna een jaar geleden dat we in New York waren? Ik voel me rete-oud als ik dit soort dingen zeg maar het is echt zo. In juni van dit jaar wist ik dat ik in september op persreis zou gaan naar Ierland. Toen vond ik al dat ze er súper vroeg bij waren en nu zit ik ineens aanstaande donderdag in het vliegtuig naar Belfast. We moeten met z’n allen eens wat vaker relativeren, wat zijn we nou eigenlijk aan het doen en hoe tof is onze week geweest want voor je het weet zit je met je gat in 2017. Gelukkig helpt de wekelijkse Week van OMF mij daarbij, dan kan ik wat makkelijker terugkijken! Overigens moest ik voor deze editie wel even terugkijken in mijn telefoon, wat heb ik ook alweer gedaan afgelopen week? Oja, nekplooimeting van onze kleine, een boeklancering in Haarlem en verder vooral veel thuiswerk. Kijk je mee?

foto1

Sinds ik zwanger ben vind ik het fijn om met brood te lunchen. Geen idee waar dat vandaan komt, misschien is het een van mijn cravings? Voorheen at ik nauwelijks brood, nu een stuk vaker. En dan simpel en een beetje oldschool belegd als het kan. Zoals hier met kaas en komkommer. Zo lekker!

foto2

Op het winkelpleintje om de hoek van ons huis zit Emma & Sam, een súperleuke winkel met allemaal baby- en kinderspullen. Koeka wordt er bijvoorbeeld ook gekocht. Ik kocht er onder andere dit supertoffe boxpakje van Z8. Mintgroen (op de foto komt de kleur totaal niet over helaas) met cookies print. Perfect voor een foodbaby toch?

foto3

In de uren voor de nekplooimeting dinsdag was ik niet zoveel waard. Ik dook de keuken in om supersimpele en snelle koekjes te bakken voordat ik richting het ziekenhuis moest.

foto4

Altijd leuk van die echo’s: de foto’s! Helaas zijn deze foto’s totaal niet mooi als je het mij vraagt, het kindje lag er tijdens de echo zovaak veel mooier bij. Maar ach, ik heb weer even mogen kijken. Dat is veel belangrijker.

foto5

Je zult denken: jeetje, 25 graden in huis wat warm, maar als je bedenkt dat het buiten 32 graden was is dit een stuk beter te doen. Het lukte me afgelopen week met de hitte aardig om het huis koel te houden gelukkig.

foto6

Senna kon het ook aardig goed volhouden. Kleine stukjes lopen, veel water drinken en vooral veel op de koude vloer slapen.

foto7

De nieuwe LINDA. viel op de mat! Ik houd van dat tijdschrift.

foto8

Woensdag: filmdag. Ondanks het feit dat het buiten 32 graden was, pff.

foto9

Even langs het huis van mijn ouders. Kleine Sabine in schoolfoto’s!

foto10

We hebben nooit echt ijs in huis maar afgelopen week moest ik waterijsjes halen. Mini Twisters, jummie.

foto11

Woensdagavond werkte ik nog even door. De dagen zijn schaars zo vlak voor twee persreizen dus ik ben nu vrijwel iedere dag iets langer aan het werk.

foto12

Maar ik keek ook Expeditie Robinson terug. Het eerste seizoen sinds een paar die ik weer wil volgen dit jaar. GO ANNA!

foto13

Er werd een wel heel bijzonder perspakket bezorgd donderdag. Zwitsers steen dat ik letterlijk moest open tikken. Er lagen kaasjes in te rijpen. Leuk!

foto14

Daarna op naar Haarlem voor de boekpresentatie van Het Basis-Bakboek van Laura. Ik vertel jullie er binnenkort meer over.

foto15

Vrijdag was het tijd om mijn berging een beetje op te ruimen. Die 20 potten jam en 15 zakken bonen heb ik niet nodig, foei.

foto16

Wellicht kan ik iemand anders met deze bómvolle boodschappentas een stuk blijer maken.

foto17

Er werd vrijdag ook gewoon gewerkt hoor. Vooral veel achter de computer, typen en editen. ’s Avonds at ik bij Nanda, dat heb je gisteren al kunnen lezen.

foto18

Eindelijk weekend! Na een bezoekje aan de markt lunchten we met verse broodjes van de bakker met roomboter en grof zout. Mijn favoriete combi.

foto19

’s Middags haalden we de kamer leeg die de babykamer moet worden. Althans leeg, we moeten nog even naar het grofvuil voordat de kamer echt leeg is.

foto20

Knuffelen met Senna <3

foto21

En ’s avonds samen met Tim om te bank om Star Wars te kijken. JA ECHT! Ik heb normaliter een hekel aan (overdreven) sci-fi films maar hier kon ik tot mijn verbazing nog wel doorheen komen.

foto22

Gisteren was een productieve dag! We deden ’s ochtends het huishouden, namen de tuin onder handen en wasten onze auto’s. Dat laatste was hard nodig trouwens, foei.

foto23

Lunchen met restjes van de avond ervoor. Champignons, een lekker broodje en een stukje kiprollade.

foto24

’s Middags werkte ik een beetje en ’s avonds kwam Charlie nog even knuffelen.

Ondanks de onwijs warme dagen van afgelopen week was ik behoorlijk productief gelukkig! Daarnaast was het een gezellige week, heel fijn. Aankomende week is een stuk korter. Ik ben tot en met woensdag nog thuis en heb dan veel werk om te verzetten, maar aanstaande donderdag vlieg ik naar Belfast. Ik ga het programma van deze persreis later deze week nog met jullie delen, dan kunnen jullie vast een beetje meekijken.

Ik ben er nog niet helemaal uit of er volgende week een nieuwe Week van OMF live staat of juist een fotoverslag van de persreis naar Ierland, maar dat merken jullie vanzelf.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ja de tijd gaat echt bizar snel! En ik geloof dat ik mijn auto ook snel weer eens moet wassen, hihi!

 2. Daniëlle says:

  De tijd gaat zeker snel! Alvast een goede reis naar en veel plezier in Belvast!

 3. Rianne says:

  Is dat een apeldoorns stopwoordje?
  Ik ken iemand uit apeldoorn die ook heel vaak ‘foei’ zegt haha:-)

  1. Sabine Author says:

   Ik denk niet dat er zoiets bestaat als regionale stopwoordjes ;) Maar ik zeg het zelf wel vaak ja!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close