Sab’s Eetoverzicht #24-2024

Nadat ik terug kwam uit Malaga had ik zó veel zin in groenten. Nou, die aan die craving heb ik meer dan toegegeven afgelopen week. Ik zei vorige week al even dat mijn eten er, doordat ik NewFysic ben gaan volgen, er wellicht wat anders uitziet de komende maanden. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik er heel blij van werd afgelopen week.

Zoveel lekkers gegeten en ook weer zo gevarieerd! Lang leve kleurrijke bordjes.

IMG 4544

Zaterdag

Voor OMF wilde ik graag uitwerken hoe ik zelf altijd octopus klaarmaak, dus mijn grootste kind had geluk: er kwam octopus op tafel zaterdag. Dat is echt zijn lievelings op dit moment, zo grappig. De jongens aten er frietjes bij, voor mezelf maakte ik een lekkere salade.

IMG 4559

Zondag

Pizzaaaaaa! Maar dan een beetje anders. We maakten onze eigen tortillapizza’s met volkoren wraps. Ik maakte ‘m met rode ui, tonijn en paprika en topte de pizza na het bakken nog af met rucola en gegrilde paprika.

IMG 4611

Maandag

De maandag was een kookdag, dus de rest van de week was er meer dan genoeg om van te eten. Het begon op maandag met een lekkere groenteomelet uit de Airfryer, die ik voor het avondeten in reepjes sneed en serveerde met zilvervliesrijst, gewokte taugé en een beetje chilisaus.

IMG 4652

Dinsdag

Eén van de gerechten die in de koelkast stond en die binnenkort ook online komt hier op OMF, was Orzo ratatouille. Orzo met veeeeel groenten en een lekkere tomatensaus. Ik zette het dinsdagavond op tafel als avondeten.

IMG 4656

Woensdag

Van één van de gerechten die ik eerder maakte had ik pulled chicken over en die besloot ik voor het avondeten van woensdag tussen volkoren wraps te stoppen. Even onder de grill, salade erbij en klaar is de makkelijke maaltijd.

IMG 4659

Donderdag

Donderdag at ik wat later op de avond omdat ik eerst nog ging padellen. Gelukkig hoefde ik ook deze dag het eten alleen nog maar op te warmen, echt een mazzeltje met mijn werk is dat soms hoor. Tex Mex kip uit de slowcooker was het. Recept komt binnenkort online!

IMG 4662

Vrijdag

Na een hele dag op kantoor te hebben gewerkt, was het wederom fijn dat ik alleen de koelkast even in hoefde te duiken om eten op te warmen. Ik at kip fajita’s met flink veel paprika en volkoren wraps. Erbij maakte ik een eenvoudig knoflooksausje o.b.v. yoghurt.

Doordat enkele dingen zo richting het einde van het schooljaar op zijn eind lopen, krijg ik iets meer lucht in mijn agenda en dat vind ik bijzonder fijn. Hoewel, het is maar van korte duur hoor want na aankomende week volgt de Avondvierdaagse nog.

Hoe dan ook: aankomende week ziet er heel normaal uit, met een aantal kookdagen en verder vooral veel uitwerk-tijd. Want zoveel koken in korte tijd is leuk, het moet ook allemaal nog bewerkt en uitgetypt worden natuurlijk, anders hebben jullie er nog niets aan.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close