Foodie op Curaçao

Inmiddels ben ik alweer bijna twee weken terug uit Curaçao en ik mis het nog iedere dag. Ik ben echt verliefd geworden op dat eiland en dat is best bijzonder. Ik geniet altijd heel erg van de reizen die ik maak maar zo’n gevoel als ik krijg bij Curaçao heb ik nog niet eerder gehad. Ik zou er wel willen wonen! Gelukkig hebben jullie alles kunnen volgen via de plogs die ik maakte, maar uiteraard hebben jullie mijn eetdagboek ook nog tegoed die ik vandaag met jullie ga delen in deze Foodie op Curaçao. Op Curaçao eten ze relatief westers en niet heel exotisch. Natuurlijk zijn er wel een aantal lokale gerechten waar ik er een aantal van heb geproefd, maar Jaanchies heb ik bijvoorbeeld gemist. Ik was namelijk niet alleen voor het eten op Curaçao maar vooral ook voor wat het eiland allemaal te bieden heeft. Dit eetdagboek is dan ook niet op en top Curaçaos maar ach, reden genoeg om nog een keer terug te gaan!

Chapter

Chapter

De eerste avond at ik bij Chapter. Ik verbleef tijdens mijn trip naar Curaçao in Hotel ’t Klooster en Chapter zit daar direct aan vast. Ik kwam erachter dat het Restaurantweek was, een leuke verrassing! Bij Chapter at ik als voorgerecht Runder Tataki: kort gebakken rundvlees met wasabi, wakame, Oosterse bouillon en lente ui.

Chapter

Bij het hoofdgerecht ging ik voor de vis: lokaal gevangen snapper met gepofte pompoen, diverse groentes, saus van peterselie en ‘pommes anna’.

Hotel ’t Klooster

Hotel 't Klooster

Ik kan iedere dag mijn ontbijt wel laten zien maar truth be told dat ik gewoon iedere dag hetzelfde ontbeet omdat het zo lekker was. Twee worstjes, twee plakjes bacon, een klein broodje met gezouten roomboter, vers fruit en een Curaçaose pannenkoek die iedere ochtend vers werd gemaakt. Erbij een glas appelsap of sinaasappelsap en een kop cappuccino. Jummmm.

Culinary Tour Willemstad

Batidos

Mijn culinary walking tour door Willemstad trapte ik af met Batidos, een Curaçaose shake op basis van vers fruit (in mijn geval mango) en softijs. De gids vertelde me dat de Curaçaoënaars dit regelmatig als ontbijt drinken. Holy shit, goede start van de dag. Heerlijk hoor, maar als ontbijt wel erg heftig.

Gekookte pinda's

Een specialiteit op het eiland: gekookte pinda’s! Heel anders dan geroosterde pinda’s. Veel machtiger.

guave

Verse guave, nog nooit gegeten. Het is een beetje zoet-zuur. Wel lekker maar de textuur is niet helemaal mijn ding.

kokosnoot

NOM, verse kokosnoot.

Plasa Bieu

Plasa Bieu

Lunchen deden we bij Plasa Bieu in Willemstad. Hier kun je echt lokaal Curaçaos eten. Op aanraden van Clarita (de gids) koos ik voor gestoofde sukadelapjes met bruine rijst met bonen (en gebakken banaan, dat eten ze overal bij op Curaçao). Oh heerlijk. En kijk die portie, zo groot! Zeker naar Plasa Bieu gaan als je lekker (en niet al te duur!) wilt eten.

Kome

Kome

’s Avonds at ik bij Kome, een heel populair en erg westers georiënteerd restaurant. Ik had zin in pasta dus koos daarvoor. In dit geval angelhairpasta met room en garnalen. De desserts bij Kome schijnen erg goed te zijn, maar daar had ik geen plekje meer voor.

Chillz

Chillzz

Yeeeess, cooking class! Ik leerde snapper met Funchi maken, Polenta op z’n Curaçaos. Chef Clifford van Chillzz leerde me dit gerecht en uiteraard mocht ik het daarna ook opeten. Zo simpel maar zo lekker. Ga ik in de zomer thuis ook echt een keer maken. Vooral die polenta was verrukkelijk.

Bij Blauw

Bij Blauw

Diner bij Bij Blauw, het restaurant cq. hotel van een oud klasgenootje van mij. Ook bij Bij Blauw was het restaurantweek. De foto’s zijn niet allemaal gelukt want het was er héél donker, dus ik kan alleen het hoofdgerecht aan je laten zien. Mijn voorgerecht was in ieder geval Kalfstartaar met truffelmayonaise, het hoofdgerecht Couscous met Tonijn en yoghurt (góddelijk) en het dessert een tarte tartin van appel met vanille-ijs.

Pincho Garden

pincho_garden

Pincho Garden vond ik ook echt heel erg leuk om te eten. Je kunt kiezen wat voor een vlees (of vis) je wilt en vervolgens wordt dit op een gigántische pen op een houtskoolgrill klaargemaakt en aan tafel gehangen. Heel origineel en als je met een groepje eet kun je delen. Onwijs leuk.

Zest

Zest

Ik lunchte bij Zest en op aanraden van vriendinnetje Pauline koos ik daar voor de carpaccio. Die was inderdaad erg lekker maar aan alles is te merken dat dit deel van Curaçao (Jan Thiel) erg ingesteld is op Nederlanders met geld. Zo’n vijftien euro voor een carpaccio is eigenlijk te belachelijk voor woorden.

Avila

Bij het Avila Resort werd op vrijdagavond Avila Culinair georganiseerd waar de Nederlandse Chefkok Dennis Kuipers verantwoordelijk was voor het vijf-gangendiner. Vijf-gangen op sterrenniveau that is, en ik was uitgenodigd. Een hele eer! Dit heb ik gegeten:

Avila

Rauwe Hamachi (Japanse vis) met aardbei, yuzu, jalapeño, kokos, pistache en lavendel.

Avila

Zeeuwse platte oester met limoen en een gratin van groene kruiden. Niet mijn ding, brr. Ik blijf geen fan van oesters.

Avila

Zeetong met gerookte paling, aardappel, prei, Commissiekaas en beurre blanc van gedroogde tijm.

Avila

Mijn favoriet: Ree met rode ui, geroosterde pastinaak, mosterd en een jus van laurier.

Avila

En tot slot het dessert: Cheesecake met mandarijnsorbet en crumble van kardamom en koriander (die ik godzijdank niet proefde dus ik vraag me af of dat er wel echt in zat, haha).

Hofi Cas Cora

Hofi Cas Cora

In de tuin van Hofi Cas Cora lunchten we met Kipsliders. Ook dit klinkt weer heel westers maar alle ingrediënten komen wel van het eiland. Bij Hofi Cas Cora eet je onwijs lokaal en verantwoord. De sliders vond ik zo zo, niet spectaculair. Naar mijn smaak teveel brood ten opzichte van de hoeveelheid vlees en het was wat aan de droge kant.

Hofi Cas Cora

De cheesecake die ik daarna nam was echter wel verrukkelijk.

Mundo Bizarro

Mundo Bizarro vond ik een héél gezellig tentje in Pietermaai (Willemstad). Onwijs leuk om een avond lekker te tafelen en te drinken. We kregen een drie-gangendiner aangeboden maar het dessert sloegen we over. De eerste twee gerechten waren méér dan genoeg.

Mundo Bizarro

Het voorgerecht was een mini proeverij: Carpaccio en een pompoensoepje.

Mundo Bizarro

Het hoofdgerecht: inktvisrisotto met vis (ik weet niet meer welke vis, sorry) en wilde spinazie. Heel erg lekker. Maar zó veel!

Landhuis Daniel

Landhuis Daniel

En dan alweer het laatste, de lunch bij Landhuis Daniel. Gerund door de Nederlander Jan. Ik weet niet meer welke vis ik kreeg maar ik bestelde in ieder geval Fish & Chips. Wederom een erg grote portie. Ze weten wel van hoeveelheden op Curaçao, mijn hemel.

En dat was ‘em! Ik geef toe dat het niet heel Antilliaans is allemaal en als ik had mogen/kunnen kiezen had ik liever iets meer Curaçaos gegeten. Her en der zag ik namelijk ook foodtrucks langs de weg staan en het had me leuk (en lekker!) geleken om daar iets te halen. Ware het niet dat ik zo onwijs vol zat van alle lunches en diners iedere keer. Maar goed, dat is in ieder geval een goede optie voor de volgende keer Curaçao. Want ik ga zéker nog een keer terug.

Hopelijk vond je deze Foodie op Curaçao leuk! Ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat is je favoriete restaurant?

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Het ziet er allemaal super lekker uit! :D Af en toe zie je wat van de omgeving op de foto’s, en het lijkt me er echt prachtig om te zijn!

 2. Margot says:

  Wat ziet dat er allemaal mooi en lekker uit zeg!

 3. Cheese and Chinese says:

  Ohh wat ziet dit er allemaal lekker uit! Vooral de rundertataki lijkt me erg leuk om een keer zelf te maken, want ik kende het tot nu toe alleen maar met vis (zalm).

 4. simone says:

  Het ziet er inderdaad allemaal lekker uit!! Ook ik ben helemaal verliefd geworden op het eiland toen ik daar jaren geleden was. Een heerlijke huwelijksreis gehad daar en ik wil dit graag aan mijn kinderen laten zien als ze wat ouder zijn. Het enige wat echt verschrikkelijk was, was dat we op 11 september 2001 moesten terug vliegen, maar dat had natuurlijk niets met het eiland te maken

 5. Zo leuk om te zien! Ik krijg meteen weer zin om terug te gaan en al het lekkers daar weer te eten. Ik was er ongeveer tegelijk met jou en heb ook heerlijk gegeten! De volgende keer moet je echt naar Jaanchies gaan, dat was erg leuk en lekker, met vogels om je heen en muzikanten aan je tafel. Verder vond ik het bij De Gouveneur ook heerlijk mét prachtig uitzicht op de Handelskade en erg aardig personeel. De Kleine Wereld is ook een gezellige plek, maar daar was het helaas heel rustig toen wij er waren. En ten slotte nog Rosso, voor lekkere pizza’s en pasta’s (dit restaurant zit bij hotel Trupial Inn). Er waren nog veel meer plekken waar ik graag heen wilde, gauw terug haha!

 6. Marijke I easydailyfood says:

  Wat ziet dit er allemaal heerlijk uit! Behalve de hele vis op bord, krijg ik altijd de kriebels van met die ogen die me aan staren :)

 7. Valentijn says:

  Leuk verslag, gotta love Curaçao haha! Denk dat je vis bij Mundo Bizarro een Dradu filet (Horsmakreel) was als ik het zo zie :) ciao!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close