Week van OMF #28-2017

Het is toch niet te geloven dat het inmiddels al 17 juli is? Hoe dan? Zo heel af en toe heb ik nog steeds het idee alsof het jaar net is begonnen. Onzin natuurlijk, maar er is zóveel gebeurd in het afgelopen half jaar dat ik de tijd gewoon een beetje kwijt ben. Maar goed, het is dus echt half juli en vandaag gaan we lekker een weekje op vakantie! Even een weekje semi-offline, eindelijk weer eens een boek lezen, lekker zwemmen met Vic, dagjes uit. Heerlijk. Maar afgelopen week was ook heel erg fijn. Redelijk druk, er stond iedere dag wel iets in onze agenda namelijk. Verder was ik een dag in Den Haag en richtte ik mijn kantoor boven weer helemaal in zodat werk en privé weer wat meer gescheiden worden. Goed, tijd voor een nieuwe Week van OMF!

foto1 2

Ik begon de maandag met een korte opruimsessie in huis. Ik maakte plek in onze gang zodat de kinderwagen er kon staan. Deze stond eerst in een hoekje van de woonkamer, maar dit is toch een stuk beter.

foto3 2

Vic is helemaal geobsedeerd door blaadjes en bomen. Altijd als we onder bomen doorrijden met de wagen worden zijn ogen groot en begint hij te spartelen, zo grappig.

foto4 2

Er lag nog een vispakketje in de koelkast die we hadden gehaald op de markt, deze at ik maandag voor de lunch. Samen met wat rauwkost met rode kool en edamame’s.

foto5 2

Terwijl Vic ’s middags op bed lag ging ik aan het werk!

Om 17.00 uur stond er een huisbezichtiging gepland maar hier heb ik verder geen foto’s van gemaakt.

foto6 2

Dinsdagmiddag: na een paar uur werk en Vic knuffelen bereidde ik de lunch voor. Wat leftover groentes in de oven voor…

foto7 2

… deze lekkere linzensalade met gegrilde groenten en rucola. Jum!

foto8 2

En weer aan het werk… Ik weet het mama en zelfstandig ondernemer zijn steeds beter te combineren. Fijn!

foto9 2

Van stralende zon naar een enórme hoosbui. Nee, echt lekker weer was het niet afgelopen week.

foto10 2

Het duurt niet lang meer voordat onze kleine baby zich om kan draaien van rug naar buik. Op zijn zij lukt al!

foto11 2

En vervolgens lukt het hem ook om zichzelf een kwartslag te draaien terwijl hij zijn Puckababy aan heeft.

foto12 2

Om daarna NOG verder te draaien en uiteindelijk met zijn hoofd bij het voeteneinde te eindigen. He?!

foto13 2

Charlie heeft Senna haar kussen ingepikt en die domme hond vindt het nog prima ook.

foto14 2

Woensdagochtend kwam mama langs om te helpen met schoonmaken, zó fijn. We doen op zondag altijd wel het huishouden, maar tijd om extra dingen te doen hebben we niet echt. Daar komt mama af en toe mee helpen. Heerlijk zo’n schone oven.

foto15 2

Zo kon ik me ondertussen bekommeren om Vic en werken. Maar als dit je aanloert vanuit bed wil je echt de kamer niet uit hoor.

foto16 2

Vic zit in een sprongetje en is op sommige momenten van de dag niet te genieten. Woensdagmiddag wilde hij dan ook totaal niet slapen en uiteindelijk viel hij op mijn borst in slaap. Na een tijdje ben ik voorzichtig onder hem vandaan gekropen en heb ik mijn werkplaats maar even verhuisd naar de bank. Kon ik hem in de gaten houden terwijl hij sliep op de stoel.

foto17 2

Na een Instagram Story van Brenda kreeg ik het een beetje in m’n kop. Ik was al langere tijd aan het bedenken of ik mijn kantoor boven weer in gebruik wilde nemen zodat de iMac van de eettafel af kon. Ik vond het namelijk zonde van zo’n mooie ruimte dat ‘ie niet gebruikt werd en ik merkte dat ik beneden steeds vaker op de laptop ging werken. Uiteindelijk hakte ik gewoon de knoop door en besloot ik te gaan opruimen en schoonmaken. Mijn kantoor was een enórme bende, dus er stond me nog wat te wachten. Vic hield ondertussen toezicht.

foto18 2

Het moet altijd eerst erger worden voordat het beter wordt… en ja, ik heb veel teveel kookboeken.

foto19 2

Wat een verschrikking, hahaha! Vic lag ondertussen in bed overigens, mocht je je afvragen waarom de wipstoel leeg is.

foto20 2

Kijk hoe tof! Dit is een oude fotocamera van Tim zijn opa met een oude lens en lichtsterktemeters. Dit stond al een tijdje in tassen bij ons thuis, nu heb ik het leuk uitgestald in mijn kast.

foto21 2

Foodpost! Flessen wijn van Luces, jumm.

foto22 2

Na de verjaardag van mijn schoonmoeder woensdagavond besloot ik nog even de laatste dingen in het kantoor te doen en tadaaaaaaa, dit is het resultaat. ZO FIJN! Ik heb er afgelopen dagen veel gezeten en dat beviel me eigenlijk ontzettend goed.

foto23 2

Alle foodprops netjes in hun eigen kast…

foto24 2

… en alle kookboeken ook weer netjes neergezet. Dubbele rijen overigens, haha. Schandalig.

foto25 2

Donderdagochtend nadat ik Vic had weggebracht naar de gastouder reed ik naar Den Haag. Ik had er twee afspraken en wilde zelf nog bij een paar zaakjes langs. Ik hopte even gauw bij Primark naar binnen, Vic heeft namelijk wat extra t-shirts met lange mouwen nodig. Vond alleen dit stoere rompertje, verder hadden ze niet zoveel.

foto26 1

Voor de lunch maakte ik een stop bij het Frites Atelier. Ik wilde daar al langer langs maar tot nu toe was het er gewoon niet van gekomen. Ik koos voor de seasonal special met krokante nori-chips, andalouse, tartaarsaus en limoen. ZO GOED.

foto27 1

Daarna streek ik bij Hop & Stork neer voor een cappuccino en om even wat te werken.

foto28 1

Iets voor tweeën liep ik naar mijn eerste afspraak. Den Haag is wel echt heel mooi hoor. Vroeger vond ik de stad niet zoveel aan maar ik word steeds een beetje meer fan.

foto29 1

Na mijn afspraak had ik nog wat tijd over voor de volgende en dus ging ik bij Foodzie zitten. Ik bestelde een mangosapje en chocoladebrownie met noten terwijl ik weer wat werk verzette. Slechte dag weer, foei.

fishshack1

Mijn afspraak ’s avonds was bij The Fish Shack en ik kan slechtere plekken bedenken hoor. In Sab’s Eetoverzicht van gisteren heb je al meer kunnen lezen over bovenstaande platter. Het eten was er zó goed – niet normaal.

foto30 1

Vrijdagochtend stond er een training met Tobias op de planning. Ik appte hem deze foto met de mededeling dat ik er bijna was, haha. File in de supermarkt!

foto31 1

Eenmaal thuis en fris gedoucht ging aan de slag met het opnemen van een video en sloot ik me boven in kantoor op om even de laatste dingen weg te werken voor de vakantie.

foto32 1

Ik sloot de dag af met het aanzetten van mijn out of office melding. Beste gevoel ooit altijd.

foto33

Het was voor het eerst in een week dat ik vrijdagavond de hele avond niets te doen had en dus nam ik het er even van. Ik keek weer wat afleveringen van Masterchef Australia terug.

foto34

WEEKEND! Het stond al even in de planning maar zaterdag voerden we ‘m dan eindelijk uit: de grote krokettentest. Ik filmde ‘m samen met Tim.

foto35

Ik ben dól op kroketten dus het was geen straf.

foto36

In de middag moest ik even aan het werk. Echt vakantie was het dus nog niet maar goed, door dit weekend nog wat te werken hoef ik aankomende week vrijwel niets te doen.

foto37

Gisteren was een typische zondag. We deden het huishouden, ik werkte de laatste dingen weg in de middag en de rest van de dag hing ik heerlijk met Vic op de bank en pakte ik tussendoor onze spullen in voor de vakantie.

En nu heb ik dus vakantie! Anderhalve week om precies te zijn en man, wat heb ik er zin in. Ik ontkom er niet helemaal aan om een beetje te werken deze week, maar dat is ok. Hoort erbij! Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we lekker genieten van het zonnetje deze week. We hebben in ieder geval genoeg uitstapjes op de planning staan dus vervelen zullen we ons niet.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Ik ben benieuwd naar die krokettentest! Ik ben er namelijk ook gek op, zeker sinds ik zwanger ben. Fijne vakantie!

 2. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Lijkt me heerlijk zo’n kantoortje! Zou er ook graag een willen hebben haha. Maarja dat is voor later! Wat is Vic trouwens toch een schatje! Veel plezier op vakantie!

 3. Marion says:

  Hele fijne vakantie!
  Geniet ervan.

 4. Jolanda says:

  Kijk je uit met Vic zo op die stoel te laten slapen. Hij draait al best wel en hij rolt er sneller af dan jij kan vangen, ook al zit je er naast. Mijn dochter sliep veel in de box tijdens een sprongetje. De muziek en geklets van mij waren blijkbaar saai en geruststellend genoeg.

 5. Merel says:

  Wat leuk om alles te lezen en te bekijken. Heel fijn dat het combineren van mama zijn en zelfstandig ondernemer zijn je steeds beter afgaat en vanaf nu in je mooie kantoor zal het vast allemaal nóg beter gaan :) Benieuwd naar je volgende verslag babe! Liefs, Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close