Viv’s Eetoverzicht week 40/2018

Week 40 schreef ik net in de kolom hierboven. Dat betekent dus dat het laatste kwartaal van het jaar is ingegaan. Zomer voorbij, – al lijkt het daar gezien het aantal zon-uren en de temperatuur helemaal nog niet op – de herfst is begonnen. Ook een fijn seizoen en het betekent o.a. dat er weer pompoen in de winkels ligt. Net als boerenkool en zo zijn er nog wel meer ingredienten die nu per-fect in ons eetschema gaan passen. Klaar voor nieuwe gerechten dus. De afgelopen week was een weekje als vanouds. Verschillende soorten (lauwwarme) salades, een ovenschotel en gisteravond had ik plotseling het sublieme idee om naar de Javaanse toko te lopen. Tip van een collega. Een gouden tip.

Eetoverzicht Vivian week40 7

Zondag

Volgens mij had ik hier het avondeten van maandag eigenlijk bedacht. Maar daar had Tobias dus geen zin in. Hij zag een grote bak rode aardappeltjes en wilde die graag eten, gebakken uit de oven. Prima, heeft hij ook gelijk klaargemaakt. Ik maakte er een simpele salade caprese bij.

Eetoverzicht Vivian week40 1

Maandag

Dit is een soort van salade niçoise maar dan zonder de boontjes en met broccoli. Verder zoals we hem kennen, met tonijn, aardappel, ei en ik maakte er een mayo/citroendressing bij. Gezonde hap op de maandagavond.

Eetoverzicht Vivian week40 2

Dinsdag

Tobias en ik eten niet altijd samen gezien onze verschillende werktijden, dus vaak laat ik voor hem iets op het fornuis staan zodat hij gelijk kan opscheppen. Altijd als hij deze ovenschotel ziet, wordt hij er blij van. Een gehaktschotel met tomatensaus, zoete aardappel en een dikke laag oude kaas. Best wel gezond en heel vullend. Ook maken? Hier staat -ie.

Eetoverzicht Vivian week40 3

Ohja, zo ziet het eruit eenmaal op je bordje.

Eetoverzicht Vivian week40 4

Woensdag

Ik vergat bijna een foto te maken, maar dit is wat ik woensdagavond at. Een makkelijke hap want ik moest vanuit mijn werk gelijk door naar de Barbell Club in Apeldoorn om eerst zelf te trainen en vervolgens les te geven. De komende woensdagen blijven er denk ik nog even zo uitzien en dan gaan we mijn lesdag waarschijnlijk naar de vrijdag verplaatsen. De salade: eentje met couscous, spinazie, gegrilde groenten, witte kaas en een balsamico-roze peper dressing. Van de Appie, goed te doen.

Eetoverzicht Vivian week40 5

Donderdag & Vrijdag

Het werd al donker toen ik mijn bord volschepte dus aankomende week zullen waarschijnlijk alle foto’s onder de eetkamertafellamp gemaakt gaan worden. In ieder geval; een favoriet recept van me op dit moment. Je hebt niet veel nodig en het resultaat is echt heel erg lekker. Van Ottolenghi: bloemkool eerst kort gekookt en daarna gegrild, met een dressing van o.a. mosterd, knoflook, kappertjes en appelciderazijn. Samen met wat spinazie en cherrytomaatjes. Met een hele bloemkool maak je een flinke portie, dus ik at het vrijdag nog een keer.

Eetoverzicht Vivian week40 6

Zaterdag

De Javaanse toko dus. We liepen erheen en kozen daar uit wat we wilden hebben. Ik had helaas niet heel veel honger dus ik hield het bij deze bara met Javaanse kip. HEEL lekker. Tobias daarentegen had heel erg trek dus hij at ook zo’n bara onderweg naar huis al op. En voor thuis had hij nog eens een nasi-gerecht met pittige kip. Wat overigens echt een mega-bak was die hij (natuurlijk ;-)) niet op kreeg dus waarschijnlijk eet hij daar vanavond nog van.

Mogelijk plan ik dan weer eens een pokébowl in voor mezelf vanavond. Maar eerst nog even de eetplanning bedenken en boodschappen regelen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close