Viv’s Eetoverzicht #9-2022

Wij hebben weer een lekkere georganiseerde eetweek achter de rug waarvoor ik vorig weekend alles al in huis haalde. Het was dus weer een kwestie van kijken waar we zin in hadden en dat maken. Er stonden veel lichte en verantwoorde gerechten op de planning omdat ik daar wel even aan toe was. Ik maakte zoiets vorige week al en bedacht me toen dat ik de volgende eetweek zou gaan vullen met meer van dat soort gerechten. Omdat ze makkelijk klaar te maken zijn, lekker licht (ideaal als je erna nog gaat sporten) en vol gezonde ingrediënten dus lekker verantwoord. Ik eet dat op doordeweekse dagen namelijk liever dan een stevige, vette hap. Al ging die er op zondag prima in hoor. En ik sloot er gisteren ook onze eetweek mee af ;-)

Vivian Eetoverzicht week9 1

Zondag

Ik haal vaak dezelfde soort pizza’s in huis omdat ik nou eenmaal een zwak heb voor die dunne van Dr. Öetker met salami, champignons of kaas. Maar, bij zowel de Laidl als de Appie kwam ik nieuwe, andere pizza’s tegen die ik het uitproberen waard vond. Die van de Appie at Tobias, ik geloof iets met kip en een Mexicaanse twist. Geen idee meer eigenlijk maar hij was verrassend lekker zei Tobi. Ik at deze van de Lidl en die was belegd met ham, mozzarella en ui. En die was dus óók heel smakelijk. Voor een diepvriespizza dan hè. Laten we wel wezen. Maar het blijft gewoon een guilty pleasure.

Vivian Eetoverzicht week9 2

Maandag

Oké, gezonde hap no. uno! Ik maakte een ei-wrap en belegde deze met rucola, cottage cheese, pesto en rauwe ham. We zijn momenteel even flink fan van cottage cheese want dat is dus echt een lekkere frisse aanvulling op gerechten zoals dit.

Vivian Eetoverzicht week9 3

Dinsdag & Woensdag

Ik maakte weer eens de gebakken bloemkool van Ottolenghi, met een dressing van kappertjes/mosterd/dille en tomaatjes en veldsla. Heel lekker om zo te eten vinden wij, al is het van origine geloof ik een bijgerecht. Deze keer bakte ik er wat krokante zoete aardappel friet bij. Óók erg lekker. Overigens niet zelf gesneden, maar gewoon uit de diepvries van de Appie. Ik wilde die wel eens uitproberen namelijk want zelf zoete aardappel krokant krijgen in de oven blijft een ingewikkeld dingetje.

Vivian Eetoverzicht week9 6

Donderdag

Tobias kookte donderdagavond terwijl ik nog een paar lessen gaf bij de Barbell Club in Apeldoorn. Ik at van tevoren een bakje kwark met banaan en eenmaal terug stond dit bordje salade op me te wachten (hij had er zelfs al de foto van gemaakt, wat een topper hè). Zoete aardappel met spinazie, gebakken spek, balsamico en cottage cheese.

Vivian Eetoverzicht week9 4

Vrijdag

Ik kookte vrijdag al vroeg en kon weer eens een foto bij daglicht maken – HOERA, ik kan niet wachten tot de klok verzet wordt. Ik maakte een rijstsalade met courgette, rucola, granaatappelpitjes en geitenkaas. Lekker fris!

Vivian Eetoverzicht week9 5

Zaterdag

Ik heb tegenwoordig vaak wel een zak ovenfriet in de vriezer liggen en dat is dus i-de-aal voor een avond in het weekend als je het mij vraagt. Gisteren maakte ik de zoete aardappelfriet nog even op, met erbij nog wat gewone frietjes en een paar snackies.

Ik moet voor de komende week nog de hele planning maken en de boodschappen moeten ook nog gehaald worden. Ik ga er straks maar even mee aan de slag. Het worden in ieder geval een paar gerechten waar ik de afgelopen week al aan dacht omdat we daar nog het e.e.a. voor in huis hebben :-)

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close