Week van OMF #9-2022

Door de C-besmetting van Tim zag afgelopen week er een beetje anders uit. Tel daarbij op dat het ook nog eens voorjaarsvakantie was en de hele planning wordt op de kop gegooid. Ik werkte wat minder dan normaal en werd zelf snótverkouden (zonder corona!) waardoor ik ook iets minder aan studeren toekwam dan ik graag had gewild. Maar ach, zo gaan die dingen af en toe! Daarentegen was het de hele week fantastisch weer en hebben we genoten van de zon die iedere dag om het hoekje kwam kijken. Zou de lente dan écht in aantocht zijn?

Maandag

Maandag had ik vrij. Ik had voor de kinderen namelijk een speeldate afgesproken. We startten dus rustig op en ik kookte vast rijst voor het avondeten van ’s avonds.

Daarna stapten we in de auto en reden we naar Oldenzaal! Daar had ik afgesproken met kennissen die naast ons stonden op de vakantie in Italië afgelopen zonder. De kinderen (en wij trouwens ook) hadden zo’n leuke klik dat we weer eens besloten af te spreken. Het was hectisch, twee mama’s met vijf kinderen – pfoe, maar wel erg geslaagd en gezellig.

Halverwege de middag waren we weer thuis. Tim zou eigenlijk met Senna naar de dierenarts gaan, maar ja… hij moest in quarantaine dus aan mij de taak. Eenmaal thuis dook ik de keuken weer in waar Cody de kokosrijst al bijna op at voordat ik die kon bakken, haha.

Iedere avond werden we getrakteerd op mooie ondergaande zonnen. Zo fijn he, die zon.

Ik lag er he-le-maal af na zo’n volle dag en een beginnende verkoudheid, dus ik besloot te studeren vanuit bad en daarna vanuit bed. Ging niet per se heel soepel.

Dinsdag

Na het wegbrengen van de jongens toog ik naar de sportschool maar het ging voor geen meter. Zo benauwd. Ik testte mezelf iedere dag afgelopen week, maar de uitslag bleef negatief. Gewoon een fikse verkoudheid dus, maar wel enorm irritant.

Op naar kantoor dus maar en direct de keuken in. Daar maakte ik ZALIGE bouillon…

… voor deze nog lekkerdere Ramen. Het recept komt gauw online!

’s Avonds even de mislukte studieavond van de dag ervoor inhalen.

Woensdag

Woensdag was mamadag en de kinderen waren druk én ik voelde me beroerd. Geen fantastische combinatie. Toch was het een productieve dag. Ik deed veel in het huishouden, waaronder de ramen lappen; wat hoog nodig was – lol, en modderde wat aan in de tuin. Ook waren we lekker veel buiten, daar vroeg het weer wel om natuurlijk.

Een fruitbordje voor vier personen.

’s Avonds dook ik weer in een heet bad en daarna kroop ik vroeg in bed. Vanuit bed volgende ik een live college over valse en verdrongen herinneringen van de Universiteit van Utrecht. Méga interessant.

Donderdag

Donderdag was de eerste dag in de week dat ik me weer iets beter voelde. Ik zou eigenlijk afspraken buiten de deur hebben, maar dat leek me niet heel verstandig gezien mijn gesnotter en de C-besmetting in ons huis. Mijn afspraken had ik dus digitaal en verder zat ik de hele dag achter de pc te werken. Wel in mijn pak die ik weer eens uit de kast trok.

Vrijdag

Post van de lieve mannen van Fik kaarsen: hun allernieuwste voorjaarsgeuren. En die zijn weer zó lekker!

Dat vond Cody ook. “Hmm, lekker mama!”

Ik spendeerde de hele vrijdag aan mijn studie.

Terwijl Vic een dag met Tim op pad was. Bij de kapper mocht hij (weer) op de gitaar; helemaal te gek natuurlijk.

Post van Ben & Jerry’s: één van hun nieuwste Sundae smaken. Dat is Ben & Jerry’s roomijs met er bovenop een soort softijs laag met saus. Lekker wel.

Tussen de bedrijven door grilde ik vast paprika’s voor het avondeten.

En ik verhuisde, met mijn wilde haar – jemig, ook nog even naar de achtertuin om in de zon te studeren.

Niets meer aan doen!

Weekend

We besloten de voorjaarsvakantie af te sluiten bij Schateiland Zeumeren. Daar waren we nog nooit geweest en dat terwijl het voor ons maar een halfuurtje rijden is. Het was een groot succes!

En één groot geklieder in het water en zand, haha. Maar goed dat we extra kledingsets mee hadden genomen.

Eenmaal thuis streepte ik een klusje van ons klussenlijstje af: een lichtknop vervangen. Had ik nog nooit eerder gedaan, maar nu dus wel.

De rest van de zaterdag spendeerden we lekker buiten en ik plofte na zo’n enerverende dag lekker met een boek en dekentje op de bank. Perfectie.

Zondagochtend startte met het bakken van pannenkoeken voor het ontbijt. Samen met mijn kleine cheffie natuurlijk.

Mijn moeder en ik besloten eens ergens anders te wandelen en dat werd het Deelerwoud. We liepen 11km en spotten… (zie je ‘m in het midden al?)

Deze mooie beestjes! Of nouja, beestjes. HUGE zijn ze.

Maar zo mooi! <3

Aankomende week is alles weer normaal, hoop ik dan. Ik ben drie dagen op kantoor maar ga vandaag wel wat eerder weg om weer met Senna naar de dierenarts te gaan. Als je me volgt op Instagram dan heb je afgelopen week het verhaal waarschijnlijk wel gezien. Verder krijgen we nieuwe eetkamermeubels geleverd, is er EINDELIJK een kijkles bij Vics zwemles en heb ik een date met mijn vader op vrijdag. Het belooft dus een leuke week te worden.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close