Viv’s Eetoverzicht #31-2022

En zo is het alweer augustus. De weken vlíegen voorbij hier en ineens zijn we al in deze maand beland. Ik vind dat altijd zo’n omslagpunt want augustus geeft mij altijd een beetje het gevoel dat de zomer al bijna voorbij is. Boehoe. Er is niets van waar natuurlijk want de komende weken is het nog strálend weer en daar genieten we dan ook volop van. Hoe dan ook, de afgelopen zomerweek aten we lekker fris, licht en zelfs een keertje op het terras. Vrijdagavond maakte ik een lekkere pasta met vis en dat is iets wat we vaker zouden moeten eten, vis. Stiekem best wel favoriet namelijk. Gisteren sloot ik de week even heel makkelijk af omdat ik alleen at. Het was in ieder geval een lekkere eetweek, dit was ‘m!

Eetoverzicht Vivian week31 1

Zondag

Dit gerecht heeft door de Griekse vibes een hoog zomergehalte bij ons, dus ik plande hem weer eens in. Het is orzo met tomaat, kippendijen en tzatziki. Terwijl de orzo gaart bak je de kip op hoog vuur op en maak je de tzatziki. Niet veel werk, een hele lekkere hap. Dit is het recept.

 

Eetoverzicht Vivian week31 2

Maandag

Ik vond het wel tijd voor iets op een wrap. Eerst had ik bedacht iets met gerookte zalm te maken maar het werd toch deze favoriet: met gekruide kip en een hele frisse salsa. Deze doet het altijd goed, de combi van komkommer, rode ui, koriander, peper en limoen. Eronder zit een laag avocado.

Eetoverzicht Vivian week31 3

Dinsdag & Donderdag

Ik plande onze makkelijke couscoussalade die we vrijwel iedere zomer regelmatig eten weer eens in. Het was lang geleden en hoe simpel ook, hij is hartstikke lekker. Er zit een flinke lading komkommer, rode paprika en witte kaas in. Verder op smaak gebracht met peper, zout, olijfolie, citroenrasp- en sap. Lekker fris zo. Ik sneed daarnaast nog 6 kipgrilworsten in stukken en bakte deze op om er doorheen te roeren. Werd de salade iets gevulder van.

Het was de bedoeling dit dinsdag en woensdag te eten maar het dinsdag en donderdag omdat er woensdag wat tussenkwam:

Eetoverzicht Vivian week31 4

Woensdag

Namelijk deze lekkere gyros-hap bij de Griek! Mijn ouders waren met onze kleine man een dagje naar de Dierentuin in Arnhem geweest en brachten hem aan het einde van de middag weer terug. Samen met hem pikten ze mij van mijn werk op en liepen we dus rond etenstijd in de stad. En ineens zaten we bij de Griek met zijn vieren. Lekker! Hartstikke zomer dit.

Eetoverzicht Vivian week31 5

Vrijdag

Een pasta met zalm, die maak ik niet vaak maar ik vind het heel erg lekker. Tobias is er minder van dus ik at bijna alle zalm op (hehe). Verder zit er in deze pasta rigatoni pesto, tomatensaus, rucola en kappertjes. Dikke hit die kappertjes in deze pasta trouwens, ze zijn een goeie combi met de andere smaken.

Eetoverzicht Vivian week31 6

Zaterdag

Er stond gewoon een gerecht op de planning om te maken en daar had ik ook alles al voor in huis. Maar ik had me even niet gerealiseerd dat Tobias in Amsterdam zou zijn en ik dus alleen zou eten. Voor Louie had ik al een verse hap gemaakt dus dat was geregeld. Ik plofte na een baddersessie met hem om half 8 op de bank en had bijna een pokébowl besteld. Maar deze guilty pleasure pizza hadden we ook nog in de vriezer liggen en dat vond ik een beter en sneller plan. Pizza funghi dus.

Vanavond eten we denk ik wat ik gisteren wilde maken en voor de komende week heb ik eigenlijk nog helemaal niks bedacht. Straks eerst naar een verjaardag en dan zien we daarna wel even hoe we het gaan fiksen. Komt allemaal weer goed!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close