Viv’s Eetoverzicht #48-2020

Ik zag laatst bij iemand op Instagram een grote schaal gevuld met salade, en dan eentje die eigenlijk vrij simpel was en puur bestond uit o.a. repen rode paprika, ijsbergsla, noten en komkommer. Zoiets was het ongeveer en ik weet nog dat ik dacht; dáár heb ik ook zin in. Lekker fris en misschien helemaal niet handig als avondmaaltijd, maar daar verzinnen we wel wat op. Hij ging hoe dan ook op mijn lijstje met onze wekelijkse eetplanning en daar deed ik op vrijdagavond de boodschappen voor. Net als voor de rest van de week overigens want het was weer ré-te-strak georganiseerd, al zeg ik het zelf. Ik hoefde eigenlijk niet echt meer wat te halen, enkel wat verse ingrediënten waarvan ik wist dat het te vroeg zou zijn, als ik die vorige week vrijdag al mee zou nemen.

Over die planning: ik zette de afgelopen week uiteenlopende gerechten op tafel. De frisse salade herhaalde ik nog een keer in een andere variant, en verder zat er een risotto tussen, ik haalde weer eens vis, we aten een restje op de zondagavond en afgelopen vrijdag had ik weer heel veel zin in een pizza. Jawel, gewoon eentje uit de diepvries. Ik geloof dat het mijn guilty pleasure is.

Eetoverzicht week48 Vivian 1

Zondag

Sabine en ik zijn momenteel volop bezig met de kerstrecepten voor dit jaar en daar had ik nog wat van over. Een puree, en die combineerde ik met een aubergine die op moest. Om die aubergine wat minder kaal te laten zijn, heb ik er een lekkere tomatensaus bij gemaakt. Simpele hap, moest gewoon op dit!

Eetoverzicht week48 Vivian 2

Maandag

De salade waar ik zo’n zin in had. Ik was dus eigenlijk van plan om er een bulgur bij te maken, zo zou het geheel een wat stevigere basis krijgen en is het minder een salade zie je ook wel voor de lunch zou kunnen eten. Maar, mijn oog viel op een pak gnocchi en toen was het snel besloten. Die gnocchi bak ik op, en dat hussel ik door de salade heen. Was een goede beslissing want het was hartstikke lekker. Voor de salade koos ik voor gele en rode paprika, komkommer, gerookte kip, avocado en een knoflookyoghurt als dressing.

Eetoverzicht week48 Vivian 3

Dinsdag

Dinsdag werd het de buddhabowl op basis van zilvervliesrijst met daar doorheen wat misodressing. Qua toppings koos ik deze keer voor kleine stronkje gekookte broccoli, ook hier gerookte kip, geroosterde zoete aardappel met paprika kruiden, avocado, noten, gebakken ui en sesam. En nog wat van de misodressing, uiteraard.

Eetoverzicht week48 Vivian 4

Woensdag

Ik had dus zin in frisse salade’s. En ik bedacht me ineens dat ik nog een hele lekkere wist, die maakte ik ooit eens voor OMF. Het is een basis van gemengde sla, geraspte courgette, komkommer, radijsjes en avocado. Een behoorlijk gezonde hap, en al die groenten combineerde ik met was wasabimayonaise, en een lekkere moot zalm.

Eetoverzicht week48 Vivian 5

Donderdag

Ik maakte donderdag taco’s met gebakken bloemkool, zoete aardappel en paparikasaus. En die drie taco’s die je hier ziet, dat was natuurlijk veel te veel.

Eetoverzicht week48 Vivian 6

Vrijdag

Er stond een gerecht op de planning, de laatste om precies te zijn. Maar mán wat had ik zin in deze pizza. Tobias vond het een prima plan dus liep ik snel even naar de supermarkt om de hoek voor een paar pizza’s. Deze is met champignons en is denk ik mijn favoriet.

Eetoverzicht week48 Vivian 7

Zaterdag

En zo schoof de romige risotto met pompoen van vrijdag- naar zaterdagavond.

Voor de komende week heb ik al wat ideeën opgeschreven, en ga ik later even bepalen wat het precies allemaal wordt, en wat ik daarvoor nog in huis moet halen. En voor vanavond heb ik werkelijk nog geen idee, we zien het!

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close