Sab’s Eetoverzicht #48-2020

Een extra lang eetoverzicht deze week want jullie hadden ons datenight menu van vorige week natuurlijk nog tegoed! Onze mannen stonden voor ons in de keuken en verwenden ons met een lekker drie-gangen menu. De rest van de week bestond uit lekkere maaltijden waarin we vooral veel rijst aten zie ik achteraf. Grappig is dat, ik probeer altijd zo gevarieerd mogelijk een eetplanning te maken maar soms blijkt toch dat we veel van één product hebben gegeten. Wel aten we iedere dag anders hoor en ieder gerecht zag er ook totaal anders uit.

Zaterdag

Zoals gezegd nog een foto van ons 3-gangendiner van vorige week. We aten bij Ken en Annemie en de mannen kookten voor ons! We begonnen met steak tartare, kregen als hoofdgerecht een soort rollade van gehakt en spek die gevuld was met zongedroogde tomaatjes, paprika, courgette en ui. We sloten af met het favoriete toetje van Tim: appelcrumble met een bol Ben & Jerry’s. Was heerlijk, vooral het niet hoeven te koken was best een keer leuk – haha.

Zondag

We hadden voor zondag eigenlijk niets meer in huis en dus besloten we eten te bestellen. Vic had zin in patatjes maar wij zelf niet zo en daarom bestelden we bij een nieuw tentje in Apeldoorn: Fuze Kitchen. Daar konden we voor de kindjes patatjes bestellen maar zelf kozen we voor wok bowls. Ik had een bowl met rijst, garnalen en knoflooksaus. Was echt méga lekker en vooral HEEL erg veel. We hadden nog zoveel eten over dat we daar maandag nog een keer van konden eten.

Maandag

Kliekjesdag, zoals zo vaak op maandag. Zoals ik al zei hadden we veel eten over van zondagavond en daarom aten we dat lekker op. Zo ideaal als je thuiskomt en alleen nog maar je eten hoeft op te warmen. Tim en ik deelden onze leftover bowls dus ik had een beetje van de knoflookrijst en een beetje van zijn noedels met kip en zwarte bonensaus.

Dinsdag

Dinsdag gingen we voor soep met vegaburgers! Ik maakte een simpele geroosterde paprika-tomatensoep en we aten daar broodjes met vegaburgers bij. Vond het bijna een weekendmaaltje zo simpel.

Woensdag

Bij het bestellen van de boodschappen bestelde ik weer wat Turkse pizza’s van Merhaba mee bij Albert Heijn. Die zijn zo lekker! Ik ben echt dol op deze Turkse pizza’s en vul ze zelf altijd nog met sla, frisse groenten en feta. Beetje knoflooksaus eroverheen en klaar is je makkelijke maar zo smaakvolle maaltijd. De Turkse pizza’s zijn lekker zacht en voorzien van een licht pittige gehakttopping dus je hoeft er zelf echt nog maar weinig aan te doen.

Donderdag

Risottooooooo! Deze mega populaire variant wel te verstaan. Zo lekker is ‘ie, met tomaat en chorizo. Ik maakte hem klaar in de instant pot zodat we ondertussen vast de hond uit konden laten, wel zo makkelijk. We hadden van de Turkse pizza nog wat salade-ingrediënten over dus die at ik erbij. Vind het altijd fijn om iets fris bij risotto te eten omdat risotto altijd zo loeiheet blijft.

Vrijdag

Eigenlijk stond er Kimchi Fried Rice op de planning vrijdag maar ik vond dat we wel voldoende rijst hadden gegeten deze week. Ik vroeg Tim of hij ergens zin in had en hij gaf als antwoord ‘krokante kip met iets van een salade ofzo’. Toen ik thuis kwam uit werk heb ik dus snel wat kip gepaneerd met panko en dit in de oven gestopt. Salade erbij en wat kid smiles van McCain en klaar is kees.

Zaterdag

Ik maakte gisteren alvast de eetplanning en besloot de vriezer en voorraadkast in te duiken. Die twee begonnen steeds voller te worden en daar stoorde ik me aan. Normaal plan ik voor het weekend niet, maar nu haalde ik heel wat tevoorschijn. Gisteren maakte ik spaghetti met zongedroogde tomatensaus, kip, zwarte olijven en verse basilicum. Heerlijk, alles had ik nog in huis.

Vanavond eten we ook restjes: ik heb bouillon voor Vietnamese pho uit de vriezer gehaald, Lemper, bao’s en buikspek. Een Aziatisch feestmaaltje dus vanavond. Ook voor de rest van de week haal ik veel uit de vriezer en dit vul ik aan met verse boodschappen. Het belooft een gevarieerde eetweek te worden met als afsluiter op pakjesavond gourmet, vaste prik.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close