Sab’s Eetoverzicht week 17/2019

Hoewel de afgelopen week voorbij leek te kruipen, ben ik toch altijd weer lichtelijk verrast als het tijd wordt om een eet- en weekoverzicht in elkaar te zetten. Dan is er gewoon alwéér een week voorbij! Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne Koningsdag gehad gisteren? Wij hebben het rustig aangedaan. Sowieso zijn we niet echte feestbeesten maar sinds de komst van Vic zijn dit soort dagen überhaupt al anders. Je hebt toch een kleintje waarmee je rekening mee moet houden. Maar dat vind ik helemaal niet erg, scheelt weer een brakke dag vandaag! Maar goed, tijd om terug te blikken op de afgelopen eetweek. Die was fijn! Ik stond het merendeel zelf in de keuken zowaar. We genoten aan het begin van de week nog even van het lekker buiten kunnen eten en van alle paaslekkernijen.

zondag 3

Zondag

Vorige week zaterdag hebben we gebarbecued en daar houd je altijd veel te veel dingen aan over. Ik moest zondag dan ook echt weer creatief zijn met restjes en het werd me toch een bij elkaar geraapt zootje… niet normaal. Overigens smaakte het dan wel weer super goed, bijzonder niet? Ik maakte pasta en gebruikte daarvoor o.a. pasta op basis van groenten van Kazidomi. Daar doorheen ging een gerulde hamburger, blijft gewoon rundvlees natuurlijk, een beetje kruidenboter, pesto en flink wat Parmezaanse kaas. Klinkt misschien gek om kruidenboter door de pasta te doen, maar is echt lekker!

maandag 3

Maandag

Na een uitgebreid paasontbijt op maandagochtend hadden we natuurlijk véél te veel dingen over en dus besloten we in plaats van echt te dineren op maandagavond maar te borrelen. We zetten wat planken met salades op tafel, maakten eenvoudige Quesadilla’s met kaas en spek en Tim bakte nog een sparerib en kipfiletje met vel op die we nog over hadden van de barbecue. Vic snoepte lekker met ons mee.

dinsdag 3

Dinsdag

Makkelijk maaltje op dinsdag. Ik probeer op mijn kantoordagen voor ’s avonds altijd iets in te plannen dat ik snel klaar kan hebben. Zeker als er nog gesport moet worden door een van ons ’s avonds, we zitten dan toch altijd een beetje aan tijd gebonden. Ik maakte snelle Nasi Goreng met kippendijen erdoor. Maakte van wat eieren fluffy scrambled eggs en erbij aten we augurkjes (Vics favoriet!) en Atjar.

woensdag 3

Woensdag

Ik had zin om risotto te maken, en te eten, en dus plande ik dit in voor de woensdag – op die dag heb ik altijd meer tijd om te koken. Ik maakte Caprese risotto met zongedroogde- en cherrytomaatjes en buffelmozzarella. Uiteraard ging er ook wat verse basilicum over en door. Was heerlijk en paste perfect bij het zonnige weer waarop we toch nog werden getrakteerd woensdag.

donderdag 2

Donderdag

De maaltijdsalade van donderdag zag er in mijn hoofd iets anders uit van tevoren, maar Albert Heijn had een aantal ingrediënten die ik wilde gebruiken niet geleverd en dus pakte ik het iets anders aan. Bovendien bakte ik donderdag overdag een heerlijk brood voor Ohmyfoodness en ik vond het zonde om dit niet te eten ’s avonds. Uiteindelijk maakte ik een simpele BLT salade met krieltjes en knoflookdressing en aten we er plakjes pesto-parmezaanbrood bij.

vrijdag 3

Vrijdag

We hebben onlangs besloten om vaker een kliekjesdag in te plannen in een week. We hebben eigenlijk iedere week wel wat over en hoewel we er vaak mee lunchen, komt het nog vaker voor dat we het uiteindelijk niet opeten en dat het dus weg moet. Zonde natuurlijk! Vrijdag was onze kliekjesdag. We hadden nog wat salade over van donderdag, nog wat nasi van dinsdag en van het pesto-parmezaanbrood sneed ik plakken en dit deed ik met tomaat en mozzarella in de oven. Hartstikke lekker!

zaterdag 3

Zaterdag

Oranje boven op deze Koningsdag! Omdat vrijdag kliekjesdag werd had ik alle ingrediënten voor hetgeen dat eigenlijk op de planning stond nog in huis. En dus stond ik gisteren in de keuken om deze Gumbo te maken, alleen dan met kipworstjes, puntpaprika en inktvis. Tim deed al het snijwerk. Ik had eigenlijk geen zin om te koken maar als je dan even kort samen in de keuken staat is het al minder erg, haha.

Aankomende week wordt niet een heel gekke week eigenlijk. Op een datedagje van Tim en mij op zaterdag na staat er weinig anders op de planning dat het avondeten zou beïnvloeden. Ik kan me hoogstwaarschijnlijk dus prima aan de eetplanning houden die ik voor aankomende week al heb gemaakt.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close