Sab’s Eetoverzicht #23-2024

Jaaa, daar ben ik weer hoor! Vorige week was ik er even een paar dagen tussenuit, naar het zonovergoten Malaga om te genieten van een aantal dagen voor en met mezelf. Ik heb zo gru-we-lijk lekker gegeten daar, och. Aankomende woensdag komt het uitgebreide eetoverzicht voor Malaga online, maar voor nu neem ik je natuurlijk weer even mee in afgelopen eetweek.

Je krijgt vast een klein voorproefje van twee diners in Malaga en verder was ik weer thuis aan de kook. Ik ben afgelopen week gestart met NewFysic en dat vergde een kleine verandering in mijn eetpatroon. Ik zal er verder niet op ingaan hoor, maar mocht je je afvragen waarom mijn maaltijden er ineens een beetje anders uitzien, dan weet je bij deze de reden.

Zaterdag

Ik was op zaterdag natuurlijk nog in Malaga en die avond at ik bij El Gallo Ronco, uiteraard met Spaanse tapas. Ik bestelde Gamba Pil Pil, pittige garnalen in een heerlijke olie en pimientos de padron. Daarna werd me de lamsspies nog aangeraden, dus die kon ik niet laten liggen.

Zondag

Mijn laatste avond in Malaga bracht ik door bij een van de populairste tapas tentjes: Casa Lola. Ik at er verscheidene lekkere tapas die je woensdag in het uitgebreide artikel nog voorbij zult zien komen, maar hier alvast twee: pincho met octopuscarpaccio en aioli en tonijn met ui en extra vergine olijfolie.

IMG 4486

Maandag

Bij thuiskomst maandag had ik enorm de behoefte aan een flinke dosis groenten. Toch apart, in Spanje zijn zó veel mooie groenten verkrijgbaar, maar in restaurants zie ik het maar weinig voorbij komen. Ik ging dus gauw wat boodschappen doen en maakte zoete aardappelsalade met gekruide kip. Een flinke bak, heerlijk!

IMG 4515

Dinsdag

De jongens kwamen weer thuis dinsdag, die had ik afgelopen dagen wel gemist! Ik besloot dus iets op tafel te zetten waar zij sowieso blij van zouden worden: (mosterd)soep met stokbrood en ik zette de hartige taart met courgette en mais die ik overdag al maakte er ook bij. We aten heerlijk buiten in het zonnetje. Mijn kinderen worden daar altijd net zo blij van als ik.

IMG 4519

Woensdag

Nog zo’n succesnummertje bij de kinderen: spaghetti alfredo uit de oven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook altijd een waanzinnig lekker gerecht vind, dus mocht je hem nog niet gemaakt hebben: zeker op je eetplanning zetten!

IMG 4528

Donderdag

Op donderdag ging ik voor Kip Madras zonder pakje, maar de uitvoering was een beetje anders. Zo liet ik de crème fraîche en appel achterwege en roosterde ik de boontjes in de oven. Alsnog ontzettend lekker.

IMG 4534

Vrijdag

Van Lassie kreeg ik een pak van hun nieuwe volkoren Orzo opgestuurd en daar was ik zéér blij mee. Ik maakte lekkere tomaten-orzo en grilde daarbij groene asperges en bimi. Een beetje zwarte knoflookazijn erover, perfect maaltje.

We zijn hier in huis stiekem al een beetje aan het aftellen naar de zomervakantie, nog maar 5 weken te gaan – de voorpret is AAN. Aankomende week is echter een hele normale week met de nodige kookdagen. Ik ga aan de slag met recepten voor juli, dus verwacht veel zomerse maaltjes de komende weken.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Styntsje says:

    Weet je wat ik in de kip madras doe ipv creme fraiche? de fatfree griekse yoghurt van de lidl (bakje 500 gram) heerlijk volle smaak en 0% vet.
    Maar misschien laat je de cr fr ook wel achterwege vanwege de zuivel?

    1. Dat is ook heel slim, ik zou de volgende keer prima 0% Griekse yoghurt kunnen gebruiken. Maar zo smaakte het ook prima overigens hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close