Sab’s Eetoverzicht #11-2024

Het heeft helemaal niets met mijn eetoverzicht te maken, maar vandaag is mijn oudste zoon zeven geworden. ZEVEN. Waar blijft de tijd echt. Moet ik toch even genoemd hebben want ik blijf me erover verbazen hoe groot hij al is en wordt – haha.

Stond ik vrijdagavond op het Boekenbal, was ik gisteren de hele dag bezig met taarten bakken en vieren we vandaag zijn verjaardag ook echt. Wat een feestweekend!

De rest van de week verliep echter nog vrij normaal. Er werd veel gekookt, net zoveel gefotografeerd en lekker gevarieerd gegeten.

IMG 2739

Zaterdag

Als je mijn eetoverzicht van vorige week hebt gelezen, dan wist je dat ik op vrijdal al pizza wilde bestellen, maar dat niet kon. Achteraf maar goed ook, ik ben namelijk de HELE zaterdag bezig geweest met het in elkaar zetten van Vics nieuwe bed (een hoogslaper en de meest waardeloze constructie ooit). Ik was er dus goed klaar mee aan het eind van de dag en die pizza ging er toen bij-zon-der goed in.

Ik bestelde overigens een Double Tasty bij New York Pizza met aan de ene kant margherita met buffelmozzarella en aan de andere kant kipshoarma. Lang niet gegeten, heel erg van genoten.

IMG 2740

Zondag

Een restje spitskoolstamppot met miso op de zondagavond, met twee stukjes zalm uit de oven. Ziet er niet uit, maar smaakte op zich prima.

IMG 2801

Maandag

Na een hele dag in de keuken is het bijzonder fijn om ’s avonds het eten alleen nog maar op te hoeven warmen. We aten wel makkelijk op maandagavond: Thaise pindasoep (voor de jongens had ik tomatensoep) met een vers stokbroodje en dipjes.

IMG 2819

Dinsdag

Ennnn weer een stamppotje! Helemaal niet omdat ik fan ben van stamppot, maar wel omdat er in het Vega Slowcookerboek een hoofdstuk komt met lekkere stamppotjes. Deze keer een bietenstamppotje met feta, walnoten en rozijnen. Vond ik heel lekker! Daar maakte ik weer eens ouderwetse gehaktballen met jus bij. Dat werd onder luid applaus, ok bijna dan, door de jongens ontvangen.

IMG 2838

Woensdag

Wat ook veel gegeten wordt de laatste tijd: curry! Deze keer een pittige pindacurry met tofu. Ik ben niet heel groot fan van tofu, maar door het zolang mee te laten sudderen in een smaakvolle curry, werd het hartstikke lekker.

IMG 2860

Donderdag

Een wel heel bijzondere mix voor het avondeten op donderdagavond. Niet eentje die ik per se aanraad, los van elkaar is het veel lekkerder namelijk. Maar zoals altijd ging ik padellen op donderdag en at ik daarna pas. Uit de koelkast haalde ik een restje pindasoep en van een vriendin kreeg ik een tijdje terug een zakje manti. Daar had ik ineens ZOVEEL zin in, dat ik dat erbij besloot te maken.

Vrijdag

Vrijdag was de avond van het Boekenbal! Het Boekenbal is beroemd én berucht en dit jaar was ik ervoor uitgenodigd. Ik voelde me zeer vereerd, want je komt er niet zomaar binnen en moet eigenlijk wel een bekende auteur zijn, BN’er, werkzaam bij een uitgeverij of een bestseller hebben geschreven. Dat laatste heb ik, joeehoeee!

Voordat het programma begon ging ik uit eten met de uitvoerend redacteur van mijn Slowcookerboek. We aten bij Kartel in Amsterdam en namen allebei een voor- en hoofdgerecht. Als voorgerecht had ik de burrata met tomaatjes en balsamico, als hoofdgerecht de bavette met bernaise. Het was prima, geen culinair hoogstandje maar een gezellig en leuke plek om even wat eten.

Bijna, bijnaaaaa zijn de kookdagen voor het Vega Slowcookerboek voorbij. En stiekem kijk ik daar behoorlijk naar uit. Ik heb heel veel zin om gewoon weer te koken waar ik echt zin in heb, wat ‘oude klassiekers’ in mijn eetplanning te schuiven en soms ook op de dag zelf nog te bedenken wat we ’s avonds gaan eten.

Tijdens het maken van een kookboek wordt er zó veel gekookt, dat je eigenlijk altijd een overschot aan eten hebt. Dus dat moet altijd eerst op, vind ik.

Maar goed, het is bijna zover. Aankomende week nog één dag en volgende week ook. Verder duik ik de keuken in voor wat samenwerkingen rond Pasen, dus aan zoetigheid ook geen gebrek.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close