Sab’s Eetoverzicht week 42/2019

Zo jongens, toen was het ineens tijd voor mijn allerlaatste eetoverzicht van het jaar. Ik vertelde het al even in mijn zwangerschapsverlof-aankondiging laatst, maar vanaf vandaag en morgen stop ik met het maken van eetoverzichten en Week van OMF tot in ieder geval de eerste week van januari. Niet omdat ik het niet leuk vind om te maken hoor, integendeel, maar ik wil de komende weken even focussen op de laatste weken van mijn zwangerschap en niet meer zoveel bezig zijn met mijn telefoon. En tja, als je overal foto’s van wil maken heb je ongemerkt toch veel vaker je telefoon in handen. Stukje zelfbescherming eigenlijk. Maar niet getreurd, Viv blijft haar eetoverzichten gewoon delen op de zondag en iedere maandag na morgen delen we toffe andere inspiratie met je. Er ontstaat geen gat op OMF, jullie moeten mijn fotodagboekjes alleen even missen. Enfin, over tot de orde van de dag: wat stond er bij ons op tafel afgelopen week?

zondag 2

Zondag

Aangezien ik zondag overdag de boodschappen ging doen op mijn dooie gemakje, kon ik direct iets voor het avondeten meenemen. Uiteindelijk aten we zondagavond een gebraden kippetje uit de oven en in de ovenschaal erbij stopte ik krieltjes en champignons. Die braadde ik gewoon voor de volle 1,5 uur mee, worden ze heerlijk zacht van en al het vet en de sappen die uit de kip komen trekken in de groenten. Súper lekker. Op ons bord ging er nog een salade bij.

maandag 2

Maandag

Kliekjesdag, zoals bijna altijd op maandag. Niet per se gepland trouwens, we hadden gewoon nog heel veel kip over van zondag en Tim wilde graag pasta met kip eten. Prima, ik had alleen niet genoeg pasta van één soort meer liggen en daardoor gebruikte ik drie soorten pasta door elkaar, haha. Verder maakte ik in dit gerecht twee kleine potjes pizzasaus op (degene die je krijgt bij zo’n verse pizzabodem), twee soorten geraspte kaas en een potje zongedroogde tomaat. Dit soort maaltjes zijn vaak de allerlekkerste.

dinsdag 2

Dinsdag

Een gezonde maaltijd op dinsdag. Ik mikte de bakplaat van mijn oven vol met groenten en aardappeltjes; deze bracht ik op smaak met diverse kruiden, knoflook, honing en balsamico-azijn en de laatste 20 minuten van de baktijd legde ik er zalm bovenop. Super simpel maar altijd goed.

woensdag 2

Woensdag

Tim had woensdag een bedrijfsuitje en daardoor aten Vic en ik met zijn tweetjes. Ik had dinsdagmiddag al erwtensoep staan maken en die aten we woensdag heel simpel met pistoletjes met kaas uit de oven. Vic vond de snert heerlijk en bunkerde zo een heel bord weg. Fijn, de dagen ervoor kregen we er amper iets bij hem in namelijk.

donderdag 1

Donderdag

Er kwam een vrij spontane eetdate met mijn vriendinnetje Kevser tussendoor deze week en dat zijn vaak de leukste dates. We hadden eigenlijk afgesproken om ’s middags thee te gaan drinken, dat ging uiteindelijk niet door maar daardoor belandden we wel bij restaurant Green Leaf donderdagavond, waar we overheerlijk hebben gegeten. Het is een all you can eat concept maar alle negatieve associaties die je daarbij kunt hebben, gelden bij Green Leaf niet. Het eten is er ronduit verrukkelijk en van een vreetschuur is totaal geen sprake. We hebben lang getafeld, ik vertrok om 18.00u van huis en was na 22.00u pas weer thuis. Topavond.

vrijdag 2

Vrijdag

Het was echt een kipweekje vandaag, vrijdag aten we het namelijk weer maar dan in dit gerecht. Het is één van mijn favoriete gnocchi-gerechten al is Tim nooit zo weg van de spinazie. De kip viel vies tegen deze keer helaas, enorm pezig en compleet smakeloos. De kippenpoten vielen zelf ook al bijna elkaar terwijl sommigen nog niet eens gaar waren. Had het voor een keer weer eens meegenomen van Lidl maar volgende keer gaan we toch weer voor bio vlees. Goede leer voor de volgende keer laten we maar zeggen.

zaterdag 2

Zaterdag

Eeeenn nóg een keer kip, haha. Voor gisteren hadden we helemaal niets op de planning staan, Tim was een dag naar een hobbybeurs en zelf was ik met Vic alleen dus het was maar even kijken hoe laat Tim thuis zou zijn en wat we dan zouden gaan eten. Uiteindelijk haalde hij op de terugweg KFC, hadden we al méga lang niet meer gehad. Ik ben er zelf nooit zo wild van maar eens in de zoveel tijd smaakt het me prima.

Inmiddels ligt de vriezer al aardig vol met kliekjes waarmee we in ieder geval in de kraamweek en ook nog wel daarbuiten vooruit kunnen, een heel fijn idee. Ik zal op Instagram de komende weken vast nog wel eens mijn avondeten delen, wellicht met hier en daar een extra receptje tussendoor dus volg me zeker daar als je op de hoogte wilt blijven.

Tot later! <3

Join the Conversation

  1. Chantal says:

    Ik ga je eetweek en dagboekjes ontzettend missen! Maar ik begrijp de reden volkomen, geniet van je verlof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close