Sab’s Eetoverzicht week 35/2019

Zei ik vorige week dat ik voor afgelopen week veel salades in wilde plannen, is me dat zowaar gelukt! Sterker nog, eigenlijk is onze eetplanning totaal niet omgegooid deze week en ik heb het idee dat dit voor de afgelopen weken best een zeldzaam verschijnsel was. Eén dag kon ik van het filmen op kantoor iets meenemen naar huis voor het avondeten, maar de rest van de week heb ik eigenlijk gewoon in de keuken gestaan. Ok, bijna dan want we trapten de week af en sloten hem af met een barbecue. En dat is natuurlijk altijd een goed idee met zomers weer.

zondag

Zondag

Vorige week zaterdag sloten we de eetweek af met een barbecue maar omdat we nog zoveel overhadden besloten we hem zondag gewoon nog een keer aan te steken. We hadden nog vlees liggen, salades, een half stokbrood en voldoende dips dus in principe aten we exact hetzelfde nog een keer. Het was ook zulk lekker weer, dan wil je eigenlijk helemaal niet binnen staan om te koken dus ik vond dit een prima oplossing! Op mijn bord ligt trouwens een gekruide lamskarbonade van Albert Heijn, was zó lekker! Aanradertje.

maandag

Maandag

De boodschappen voor afgelopen week zouden pas op dinsdagavond worden bezorgd en aangezien ik maandag op kantoor ook niet filmde, moest ik iets maken met dingen die we nog in huis hadden liggen. Het werden wraps met tonijnsalade en kaas of kip, tomaat, kaas en crème fraîche. De wraps legden we heel even onder de grill om ze krokant te bakken. Een simpel maaltje om de werkweek mee te beginnen, maar prima.

dinsdag

Dinsdag

Dinsdag filmde ik weer een aantal kookvideo’s op kantoor en vanuit daar nam ik sesamkip met gember-kokosrijst en granaatappel mee naar huis. Hoefde ik ’s avonds alleen nog even op te warmen in twee pannen en klaar. Heerlijk was het, Vic at er ook goed van zowaar. Die is de laatste weken een beetje wisselvallig met avondeten. De ene dag bunkert hij zijn hele bord leeg, de andere dag kan er nog geen hapje vanaf. Maar goed, op dit recept moeten jullie nog een poos wachten – het komt pas begin volgend jaar online.

woensdag

Woensdag

De gerechten die ik had ingepland voor woensdag, donderdag en vrijdag konden onderling gewisseld worden en daardoor aten we op woensdag de pokébowl die ik eigenlijk had ingepland voor vrijdag. Ik kookte ’s middags alvast de sushirijst en deze topten we af met rauwkost, zoetzure komkommer, avocado, surimi en gebakken SMAC. Dat laatste klinkt raar maar ik at dit i.c.m. sushirijst in New York en vond het toen echt vét lekker. Was het nu ook! Als dressing hier en daar wat dotjes wasabimayonaise en een beetje sojasaus.

donderdag

Donderdag

We hadden al een poos geen zoete aardappelsalade meer gegeten en aangezien ik nog zoete aardappels in huis had, plande ik de salade in voor donderdag. Erbij aten we een vegetarische kaasschnitzel.

vrijdag

Vrijdag

Ook vrijdag stond er een salade op de planning, deze keer was het rijstsalade met kabeljauw en mangosalsa. Het recept komt uit het boek Vers! van Donal Skehan, ik haalde het idee om dit te eten uit mijn eigen eetoverzicht uit 2017. Die eetoverzichten zijn zo handig als ik zelf ook een keer geen inspiratie heb, haha.

zaterdag

Zaterdag

In eerste instantie zou mijn vader vandaag zijn verjaardag vieren maar in verband met het mooie weer hebben we dat naar gisteravond verplaatst, we gingen namelijk barbecuen! Ik vind barbecuen altijd gezellig met meerdere mensen en mijn ouders hebben altijd zulk lekker vlees uit Duitsland en vis dat het nooit een straf is om daar aan te mogen schuiven. En hé, ik hoefde niet na te denken over het avondeten – ook fijn.

Voor aankomende week ga ik voornamelijk even boodschappen doen in mijn eigen kantoor denk ik. In principe ben ik klaar met het filmen van kookvideo’s, op dit moment moet ik nog twee video’s filmen maar dat zijn taarten en geen avondeten, dus ik ga maar eens kijken wat ik aan producten voor het avondeten nog op kantoor heb staan en wat ik daarmee kan maken voor thuis. Mijn kantoor wordt straks 16 weken nagenoeg niet gebruikt en het is natuurlijk doodzonde om producten die daar staan overstuur te laten gaan. Daarnaast wil ik de koelkast ontkoppelen voor mijn verlof dus ik kan maar beter vast beginnen met het opmaken van de dingen die daarin liggen. Betekent dat het ongetwijfeld een creatieve eetweek gaat worden aankomende week, spannend – haha.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close