Bladerdeegtaartjes met ricotta en serranoham

Ik gebruik bladerdeeg niet zo vaak en als ik het gebruik, dan vaak voor een quiche of voor die zeldzame keer dat ik appelflappen bak. Voor de rest? Niet echt eigenlijk. Echter kwam ik er tijdens het maken van dit recept achter dat ze zich geweldig lenen voor een makkelijke snack. En het is al helemaal fijn als je het qua beleg ook nog eens simpel houdt en er dus niet zoveel voor hoeft te doen. Dat zijn de beste vind ik, hapjes die makkelijk en snel op tafel staan.

Voor de bereiding leg je alle vellen bladerdeeg op de bakplaat en deze snijd je met een pizzaroller (tip!) door de helft. Vervolgens laat je ze verder ontdooien en ondertussen bak je een gesnipperd uitje met een beetje knoflook. Daarna met de ricotta en ham over de gehalveerde vellen bladerdeeg verdelen en als laatste de oven de boel laten afbakken. Heel lekker smaakvol zijn ze, ze waren hier zo op!

BladerdeegtaartjesSerranoRicotta ST

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

BladerdeegtaartjesSerranoRicotta Pinterest

No ratings yet

Bladerdeegtaartjes met ricotta en serranoham

Porties12 taartjes

Ingrediënten

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook geraspt
  • 250 gram ricotta
  • peper
  • 6 plakken serranoham gehalveerd
  • 1 ei losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Beleg een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de vellen bladerdeeg. Snijd ze met een pizzaroller doormidden en zorg ervoor dat er rondom ieder vel bladerdeeg genoeg ruimte is.
  • Bak de ui in een koekenpan en voeg later de knoflook toe. Bak even kort mee en zet het vuur vervolgens uit.
  • Roer de ricotta los en roer er wat peper doorheen.
  • Beleg nu alle vellen bladerdeeg in het midden met eerst een beetje van het ui-knoflookmengsel, daarna een dot ricotta en als laatst met een halve plak serranoham. Smeer de randen van de taartjes in met een beetje van het losgeklopte ei.
  • Schuif in de oven voor ongeveer 15-20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close