Lemon & Poppyseed Pancakes

Als je écht een uitgebreid paasontbijt op tafel wilt toveren horen daar eigenlijk pannenkoeken bij. Vind ik dan. Hoewel Pasen dit jaar vroeg valt denk ik altijd aan de lente en daarom maakte ik Lemon & Poppyseed Pancakes. Excuus voor de Engelse naam maar ik vind dit toch feestelijker klinken dan ‘citroen en maanzaad pannenkoeken’. Deze Lemon & Poppyseed Pancakes zijn lekker fris van smaak maar hebben toch een licht aardse smaak door het maanzaad. Ik vind ze in ieder geval heel erg geschikt voor Pasen en daarom deel ik het recept met jullie.

Wat heb je nodig? (10 stuks)

 • 125 gram patentbloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 400 milliliter karnemelk
 • 1 ei
 • 50 gram kristalsuiker
 • schil van een halve citroen
 • sap van een hele citroen
 • 1 eetlepel maanzaad
 • snuf zout

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop het geheel tot een egaal pannenkoekbeslag.

2. Kies de kleinste koekenpan die je hebt en verhit hier in een klontje boter in.

3. Schenk het pannenkoekbeslag in de hete koekenpan en bak de pannenkoeken een voor een aan weerszijden goudbruin en gaar.

4. Stapel de pannenkoeken op en garneer ze eventueel met een beetje poedersuiker.

Ps. Dol op de combinatie van citroen en maanzaad? Er staat ook al een lekkere cake met deze ingrediënten op OMF en ik maakte er al eens miniscones van. Deze laatste kun je natuurlijk ook tijdens het paasontbijt op tafel zetten!

Lemon & Poppyseed Pancakes

Join the Conversation

 1. Marlotte says:

  Wat een leuke variant! Ik gok dat ik deze met Pasen op tafel ga zetten!

 2. MARIJKE says:

  Oooo dit klinkt super lekker! Ga ik zeker een keertje maken!

 3. Vivian | stayaliveandcooking says:

  Ik zit er al zo lang over na te denken iets met maanzaad te maken, sinds ik op stage altijd een Orange & poppyseed muffin wist te veroveren… maar hier had ik nou niet opgekomen! Leuk idee, en lekker voor bij de paasbrunch;)

 4. Margot says:

  Dat lijkt me wel erg lekker!

 5. Lianda says:

  Wat lijkt me dit ontzettend lekker! Ziet er goed uit!

 6. Marije says:

  Hmm, dit klinkt echt verrukkelijk. Zoet en fris, mjum! Ik denk dat ik mijn meneer daar erg blij mee kan maken :-)

 7. Nienke says:

  Vandaag gemaakt voor de paasbrunch, was echt lekker: luchtig, fris. Ook makkelijk om te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close