Fastfood Friday: Opgeklopte warme chocolademelk

Als je je mok met warme chocolademelk een keertje wilt opfleuren is deze opgeklopte warme chocolademelk een goed idee. Hierbij klop je de chocolade door de slagroom i.p.v. door de melk waardoor je een net iets andere smaak krijgt. Ergens doet het me een beetje aan de dalgona koffietrend van vorig jaar (of is het alweer twee jaar geleden?) denken. Moet zeggen dat ik dat ongelofelijke onzin vond, want waarom zou je in vredesnaam zoveel moeite voor een ijskoffie doen! Maar aangezien je voor de allerlekkerste warme chocolademelk waarschijnlijk toch al slagroom opklopt, kun je het net zo goed op deze manier aanpakken. En zeg nou zelf, hoe vrolijk ziet dit eruit? Je wordt toch instant blij als je deze opgeklopte warme chocolademelk serveert?

Doordat je cacaopoeder mengt met de slagroom, is de smaak van de chocolademelk zelf niet héél erg intens. Mocht je dit wel heel lekker vinden, dan raad ik je aan om het recept voor deze warme chocolademelk te volgen en die af te toppen met chocoladeslagroom uit het recept hieronder. Heb je liever een beetje variatie dan is deze witte chocolademelk met pumpkin spice of onze peanutbutter hot chocolate óók erg lekker.

P.S: om klontjes in de chocoladeslagroom te voorkomen kun je het beste de cacaopoeder even zeven. Normaal ben ik veel te lui voor dit soort dingen, maar nu is het wellicht een aanrader.

Opgeklopte warme chocolademelk

3.50 van 4 stemmen

Opgeklopte warme chocolademelk

Als je deze variant op de warme chocolademelk hebt geprobeerd dan wil je ze nooit meer anders. Hoe vrolijk ziet deze opgeklopte warme chocolademelk er namelijk uit? Daar word je toch blij van.
Porties2 bekers
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Hoelang te bewaren direct opdrinken

Benodigdheden

  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 25 g cacaopoeder - ongezoet
  • 2 el kristalsuiker
  • 250 ml slagroom - om op te kloppen
  • 500 ml volle melk

Instructies

  • Doe het cacaopoeder en de kristalsuiker bij elkaar in een kom en voeg hier de slagroom aan toe. Klop het geheel met een elektrische (hand)mixer stijf.
  • Verwarm de melk in een steelpannetje op de kookplaat en verdeel de melk over twee glazen.
  • Schep de opgeklopte chocoladeslagroom op de warme melk en serveer direct.
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: chocolade, chocolademelk, chocoladeslagroom, drankje, drinken, slagroom, warme drank, zoet

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

opgeklopte warme chocolademelk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close