Sab’s Eetoverzicht #21-2021

Jaaaaa, HET IS LENTE! Ik moet oppassen dat ik deze regel niet in iedere blogpost zet die ik deze week ga schrijven want foei – wat heb ik hier naar uitgekeken! Eindelijk hebben we de barbecue weer aangeslingerd gisteren en kunnen we buiten eten. Wat een genot. Neemt niet weg dat het afgelopen week voornamelijk druilerig was buiten en dat we veel binnen hebben gezeten. Gelukkig hebben we wél lekker gegeten! Ik ben nog steeds op mijn healthy tour in de vorm van veel groenten eten en ook afgelopen week heb ik me daar weer braaf aan gehouden. En we aten zúlke lekkere dingen!

zondag 4

Zondag

Vorige week was Eerste Pinksterdag en mijn schoonzusje bleef gezellig eten. Ik maakte een grote schaal Kipsalon, een gezondere variant van Kapsalon dus. Lekker met krieltjes, gekruide kip en een berg salade.

maandag 4

Maandag

Ik werd getipt op deze Surinaamse kipstoof en die klonk echt als muziek in mijn oren. Die ging dus op de planning voor Tweede Pinksterdag. Ik heb het recept hier en daar een beetje aangepast en met name de hoeveelheid pittige ingrediënten eruit gehaald, aangezien het anders voor de kindjes niet te eten zou zijn. Erbij aten we sperzieboontjes, rijst en een beetje cassave. Zo lekker!

dinsdag 4

Dinsdag

Recept nummer twee van Ohmyfoodness die op tafel kwam afgelopen week! Ik maakte Kip Chimichanga’s maar dan met de wortelwraps van No Fairytales. Erbij maakte ik een grote bak salade.

woensdag 3

Woensdag

Het gerecht van woensdag zag er iets anders uit dan de bedoeling was, haha. Ik wilde spaghetti maken met deze gegrilde paprika’s, maar uiteindelijk had ik niet zoveel zin om de paprika’s te moeten vullen. Bovendien wilde Vic graag helpen met koken dus ik besloot het iets makkelijker te maken. Ik grilde alsnog de paprika’s in de oven (die zitten op de foto een beetje verstopt) en maakte uiteindelijk een tapenade van de knoflookolijven. Dit ging met ricotta door de spaghetti heen en klaar is de spaghetti! Een bordje pasta met veel verborgen groenten dus.

donderdag 4

Donderdag

Kliekjesdaaaaag! Was eigenlijk niet de bedoeling maar aangezien we zoveel kliekjes in de koelkast hadden staan, besloot ik die eerst maar even op te maken. Het fijne aan kliekjesdag is dat je van alles wat kunt eten en dat doen we dus ook altijd. Een restje Surinaamse kipstoof en een restje pasta op mijn bord.

vrijdag 4

Vrijdag

Tijd voor risotto! Dat stond eigenlijk voor donderdag op de planning maar dat ging dus even anders. Ik maakte risotto met bleekselderij, spekjes en oesterzwammen naar een recept van Estée (via 24Kitchen). Ik verwerkte i.p.v. oude kaas nog een restje ricotta in het gerecht en serveerde het met een flinke hand veldsla. Lente op je bord!

zaterdag 4

Zaterdag

Gisteren ging voor het eerst dit jaar de barbecue weer eens aan en we pakten het direct goed aan! De héle dag heeft ‘ie gerookt op een heerlijk stuk Brisket. Vond het wel heel stevig vlees overigens, denk toch dat ik Picanha lekkerder vind! Erbij aten we aardappelschijfjes, hiervoor kon ik de nieuwe skillet testen, salade en stokbrood. En we aten EINDELIJK buiten – zo fijn.

En toen was de eetweek alweer voorbij! Aangezien de zon volop belooft te schijnen, zet ik maar eens wat zomerse gerechten op tafel. Hoewel: veel moeite hoef ik er niet voor te doen. Aankomende donderdag volg ik een cook-along met Jord Althuizen dus ongetwijfeld eten we die avond iets lekkers van de barbecue. En vrijdag is mijn hubby jarig! We gaan lekker een dagje op pad samen en strijken neer voor een lunch op een terras. Voor het avondeten bestellen we dan hoogstwaarschijnlijk iets makkelijks.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close