Fastfood Friday: Hotdogs met zoete ui

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een hotdogrecept op Fastfood Friday. Zeker nu we in hartje zomer zitten zijn deze hotdogs met zoete ui hartstikke lekker als je worstjes pakt die je kunt bereiden op de barbecue. Geeft toch weer een beetje extra schwung vind je niet? Mocht je daar geen zin in hebben dan kun je ook gewoon een blik Frankfurter’s opentrekken hoor, ik zal er niet moeilijk over doen; het is immers fastfood Friday.

Ik wil je alvast even wijzen op het feit dat de zoete ui die ik maakte bij de hotdogs ook echt zoet is. Normaal gesproken laat ik uien karameliseren maar nu heb ik er nog even een flinke lepel basterdsuiker aan toegevoegd waardoor ze mooi donkerbruin kleuren en echt zoet zijn.

Het maken van de zoete ui is ook direct het meest ‘ingewikkelde’ van het hele recept. De worstjes hoef je namelijk alleen maar even op te warmen en voor het sausje roer je alle aangegeven ingrediënten door elkaar. Kortom: een zeer makkelijk recept maar toch een fijne variatie op de klassieke hotdog waar alleen een beetje saus bij gaat.

Wil je het helemaal uitgebreid aanpakken dan heb ik een aantal andere hotdogrecepten voor je. Die gaan net iets verder dan deze hotdogs met zoete ui:

Hotdogs met zoete ui

Hotdogs met zoete ui

No ratings yet

Hotdogs met zoete ui

Het kost je iets meer moeite dan het maken van een broodje knakworst, maar dan heb je ook wat. Deze hotdogs met zoete ui zijn heerlijk als uitgebreide lunch.
Porties4 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Hoelang te bewaren direct serveren

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 2 uien - in halve ringen
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 4 hotdogs
  • 4 hotdogbroodjes

Sausje

  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl ketchup
  • 1 el honing
  • 1 tl verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg hier de ui en de donkerbruine basterdsuiker aan toe. Draai het vuur middelhoog en bak de uien in 20-30 minuten helemaal zacht. Roer af en toe door zodat de ui niet verbrandt.
  • Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de hotdogbroodjes open en leg een hotdog in ieder broodje. Schep hier een lepel van de zoete ui bovenop.
  • Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar en sprenkel de saus over de hotdogs. Serveer direct.
Gang: lunch
Trefwoord: broodje, broodje knakworst, broodje worst, fastfood friday, hotdog, zoete ui

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Hotdogs met zoete ui

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close