Fastfood Friday: Tasty’s Chili hotdogs uit de oven

Yes jongens, het is tijd voor de allereerste kookvideo gefilmd vanuit mijn nieuwe kantoor. Ik vond het rete-spannend en moest echt nog wel even zoeken tijdens het filmen, maar ik ben zelf érg blij met het resultaat. Hopelijk jullie ook! Ik dacht met het filmen direct goed te beginnen en te starten met een Fastfood Friday. Onlangs plofte er een nieuw kookboek op mijn deurmat: het Tasty Kookboek. Toen ik dit boek op Instagram liet zien aan jullie kreeg ik bijzonder vaak de vraag of ik een recept uit het boek ging maken en of ik het boek ging reviewen. Jazeker, zo’n boek kan ik natuurlijk niet zomaar laten liggen. Ik ging aan de slag met hun recept voor Chili Hotdogs uit de oven en ik deel hem uiteraard ook graag met jullie.

Tasty kookboek omslag

Tasty Kookboek

Als je een beetje foodie bent dan heb je zeer waarschijnlijk wel van Tasty gehoord. Tasty is het grootste foodplatform ter wereld en is voornamelijk bekend vanwege haar korte kookvideo’s die verspreid worden op social media. Gefilmd van bovenaf laat Tasty in een paar minuten zien hoe je een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. Ik ken Tasty voornamelijk van hun guilty pleasures en ik volg ze dan ook al jaren, helemaal mijn ding natuurlijk. Wel moet ik bekennen dat ik tijdens het lezen van het persbericht licht sceptisch was. Tasty dankt haar successen echt aan die specifieke kookvideo’s, hoeveel toegevoegde waarde heeft een kookboek dan nog?

Ik merk dat ik het erg lastig vind om echt een mening over dit boek te vormen. Het is een leuk boek, maar tegelijkertijd is het ook wel echt een mengelmoesje van alles. Er zit niet echt een rode draad in, het lijkt erop alsof Tasty een aantal van hun succesnummers heeft gebundeld en hier wat nieuwe recepten aan heeft toegevoegd maar hierdoor vind ik het boek zoals ik al had verwacht, niet écht toegevoegde waarde hebben. Met hun filmpjes kun je prima uit de voeten en mocht je het dan fijner vinden om uit een boek te koken dan is dit boek wellicht leuk, maar het is niet echt uniek, niet per se een aanrader. Er staan lekkere recepten in hoor. Denk bijvoorbeeld aan de ultieme Mac ’n Cheese, Partynachos en Cheesecake-tulband. Hier begin ik wel van te stuiteren, dit zijn de recepten waardoor ik Tasty zo leuk vind. Maar als je iets verder bladert en een recept tegen komt voor tomatensoep of salade met avocado en kikkererwten denk ik toch tja… mwah.

Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat ik nog vaker uit dit boek ga koken. Simpelweg omdat ik de tijd die ik eraan zou kunnen besteden liever besteed aan het kijken naar de korte Tasty filmpjes. Die geven me net wat meer inspiratie en net wat meer zin om te koken.

Desalniettemin is dit Tasty kookboek wel een leuk cadeautje voor foodies in de dop of voor fans van het Tasty kanaal. Met 91 recepten kun je best wel even vooruit en om de prijs van €17,50 hoef je het ook niet te laten.

Het Tasty Kookboek is voor €17,50 onder andere te koop bij Bol.com


Klik hier als je de video niet kunt zien

Chili hotdogs uit de oven

Ik was best een poosje aan het zoeken in het boek voor een geschikt Fastfood Friday recept. Ik wilde wel een knaller namelijk, een ietwat minder standaard recept. Ik had Mac & Cheese kunnen maken maar daar staan al best wat recepten voor op Ohmyfoodness en in mijn Guilty Pleasures Kookboek heb ik zelf al een lekker recept gedeeld.

Uiteindelijk viel ik dus voor de Chili hotdogs uit de oven, die Tasty overigens eigenlijk uit de pan maakt. De combinatie van twee soorten vlees, lekker veel cheddar en het croissantdeeg maakte het gerecht voor mij echt Fastfood Friday-proof. He is een gerecht dat je prima op tafel zou kunnen zetten als avondeten bij een kom soep bijvoorbeeld, maar ik durf te wedden dat hij het als borrelsnack ook prima zou doen.

Chili hotdogs uit de oven

Chili hotdogs uit de oven

Chili hotdogs uit de oven

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Chili hotdogs uit de oven

4 van 1 stem

Fastfood Friday: Tasty's Chili hotdogs uit de oven

Porties6 personen

Ingrediënten

 • 1 blik croissantdeeg - voor 6 croissants
 • 1 blik mini knakworstjes
 • 1 ui - gesnipperd
 • 500 gr rundergehakt
 • 120 ml tomatensaus - uit pot
 • 110 gr ketchup
 • 2 tl chilipoeder
 • 1/2 tl komijnpoeder
 • 60 gr Cheddar - geraspt
 • 3 lente-uitjes - in dunne ringen
 • peper en zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal (25 cm) in.
 • Snijd de driehoekige plakken croissantdeeg in drieën en rol in ieder plakje deeg een mini knakworstje. Zet de mini hotdogs langs de rand van de ovenschaal rechtop en stop eventuele overige knakworstjes tussen de rolletjes.
 • Bak de hotdogs in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Haal de ovenschaal uit de oven maar laat de oven aanstaan.
 • Maak ondertussen de chili door een beetje zonnebloemolie in een koekenpan te verwarmen. Fruit hierin de ui glazig.
 • Voeg dan het rundergehakt samen met peper en zout toe en bak dit rul.
 • Doe de chilipoeder, komijnpoeder, tomatensaus en ketchup in de pan en roer het geheel goed door. Laat de chili in 10 minuten op middelhoog vuur indikken.
 • Schep de chili in het midden van de mini hotdogs in de ovenschaal. Strooi de cheddar over de chili en zet de ovenschaal 5-10 minuten terug in de oven, tot de cheddar gesmolten is.
 • Haal de ovenschaal uit de oven, strooi de lente-uitjes over het gerecht en serveer warm.

Join the Conversation

 1. Cynthia says:

  Wat een fijne setting! Is alsof ik naar een kookprogramma kijk!
  Geluid is ook echt heel fijn! Het enige waar ik een beetje aan moet wennen is dat het koken vanaf bovenaf nog wel redelijk ver is qua afstand.

  Buiten dat, top video!
  En die chili hotdogs gaan we zeker proberen!

 2. Smakelijk appetizer-gerecht én makkelijk! Altijd welkom hier ;-) Vraagje over de camera set up: kan de boven camera meer inzoomen zodat gerecht of aanrecht groter in beeld is?

 3. Hai,
  Kan ik ook hot dogs gebruiken die ik in stukjes snijd?
  Alvast bedankt

  1. Sabine Author says:

   Dat kan zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close