Sab’s Eetoverzicht week 21/2018

Hoe vroeg waren jullie wakker op deze tweede tropische dag van het weekend? Ik kan me nog wel herinneren dat vroegâh, toen ik nog op zolder sliep bij mijn ouders, het er altijd in no-time zo heet werd dat ik mijn bed uit werd gebrand. Gelukkig hebben we mazzel dat onze slaapkamer in dit huis een stuk koeler is en we daar dat probleem nog niet hebben, haha. Maar goed, als jij wél dat probleem had moet je ook maar zo denken dat je een stuk meer aan deze mooie zomerse dag hebt. Hopelijk ga je nog iets leuks doen vandaag maar voor nu: top dat je weer nieuwsgierig bent naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht! Afgelopen week bestond uit pasta’s en barbecuen, dat vat het wel goed samen denk ik.

bbq2

Zondag

Barbecueeee! Uiteraard, met het mooie weer steken we hem het liefst iedere dag aan. Vorige week zondag deden we dat niet zelf trouwens. Ken en Annemie vierden hun verjaardag op de camping en daar waren we zondag de hele dag. Uiteindelijk bleven we daar dus ook barbecuen. Dit hele bordje deelde ik overigens met Vic hoor. Hij at een paar stukken brood, flink wat happen van de salade, een hele hamburger en een half stokje kipsaté. Vic eet gelukkig weer als een bootwerker, zoals vanouds – haha.

bbq1

Maandag

Maandag deden we het barbecuen nog een keertje over maar dan in eigen tuin. We hadden lekker vlees gehaald bij de slager en ik maakte een snelle Caprese met balsamico i.p.v. pesto. Zalig dit, ik kan hier prima aan wennen.

spaghetti

Dinsdag

Omdat ik te laat bestelde lukte het helaas niet meer om de boodschappen op dinsdag te laten bezorgen maar gelukkig had ik nog wat in huis voor het avondeten. Ik kookte spaghetti die ik aanvulde met courghetti en erdoor tonijn, cherrytomaatjes, geroosterde paprika en spinazie. Simpel maaltje maar lekker!

pestogambas

Woensdag

Ik maakte zo’n lekkere salade woensdag, met spiesen erbij die nog veel lekkerder waren haha. Het is een barbecue-receptje die binnenkort op OMF komt. Ik maakte een salade van veldsla met onder andere gerookte zalm en de spiesen zijn gemaakt met pesto-gamba’s. Moest wel een gamba delen met Vic, helaas… Ik moet mezelf nog even aanleren om voor meer dan twee personen te koken, haha.

fusilli

Donderdag

Voor de tweede keer pasta deze week! Niet helemaal volgens planning maar soms loopt het allemaal net even iets anders, so be it. De pasta die ik maakte was overigens wel heel lekker. Iets te simpel voor OMF maar ik beloof je dat ik het recept nog iets ga uitbouwen en het recept dan hopelijk ergens dit jaar nog deel, haha. Ik kookte fusilli met pesto-roomsaus en kippendijen.

pizza 1

Vrijdag

Pizzzaaaaa! Maar wel met de pompoenbodem van Magioni; op de een of andere manier vind ik dat toch echt wel heel anders en een stuk minder cheaten. Ik belegde de pizza met veldsla, tomaatjes, buffelmozzarella, verse basilicum en balsamico-azijn. Dat puntje op mijn pizza is trouwens van Vic, hij at gezellig mee!

sateetjes

Zaterdag

We hadden de hele week al super veel zin in een echte guilty pasta met lekker veel kaas, maar uiteindelijk vonden we het toch echt te warm voor zo’n stevige maaltijd en dus veranderde onze plannen gisterochtend. Ik marineerde kippendijen en maakte daar sateetjes van. Erbij een simpele salade en wat vers stokbrood. Prima voor zo’n warme dag. Vic at een van de drie sateetjes op mijn bord. Althans, dat was de bedoeling. Vic had niet zoveel zin om te eten gisteravond en dus werd het Tim die het extra stokje at.

Ik kan er niet over ophouden hoe blij ik word van die zomerse maaltjes – zálig. Vanavond steken we gewoon weer de barbecue aan, deze keer gaan we een flinke zalmmoot roken – ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Als het lukt zien jullie het recept binnenkort wel verschijnen. Omdat ik zo keihard aan het genieten ben van het mooie weer dit weekend, heb ik totaal nog niet nagedacht over de eetplanning en boodschappen voor aankomende week dus dat wordt een beetje lastminute werk gok ik… Niet handig Sab, totaal niet handig.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close