Sab’s Eetoverzicht #26-2020

Wat een weekje he! Hopelijk heb ik jullie afgelopen week via Instagram een beetje op weg kunnen helpen met wat te eten tijdens de hittegolf. Ik kan het me namelijk helemaal voorstellen dat je het soms gewoon even niet meer weet. Dat het eigenlijk te warm is om in de keuken te staan maakt het er niet makkelijker op, ik denk dat diensten als Thuisbezorgd en Deliveroo overuren hebben gedraaid afgelopen week. Ik heb me in ieder geval wel aan de eetplanning gehouden, maar dat was dan ook niet zo lastig. Ik hoefde helemaal niet zoveel te koken en vrijdag zijn we vertrokken voor een lang weekendje weg in Nederland, dat maakte de situatie nog even wat makkelijker.

zondag 3

Zondag

Tim zei zaterdag al dat hij zin had in spareribs zondag en dus kochten we die bij Albert Heijn. Die zijn overigens echt heel erg lekker vinden wij. Ze zijn eigenlijk bedoelt voor de barbecue, maar wij stoppen ze gewoon in de oven. Erbij hadden we röstirondjes uit de Airfryer en een simpele salade.

maandag 3

Maandag

Nanda appte me laatst dat ze mijn Big Mac ovenschotel had gegeten en ik bedacht me dat ik die ook weer eens op onze eetplanning moest zetten. Dat deed ik voor afgelopen maandag. Het is een lekker simpel recept en dus ideaal voor na een dag werken. Ik probeer op werkdagen toch altijd wel wat makkelijke en snelle gerechten in te plannen zodat we tegen 17.45u aan tafel kunnen.

dinsdag 3

Dinsdag

Foe yong haaaaiiii, daar had ik zoveel zin in vorige week dat ik het direct voor deze week op de planning zette. Ik maak dit toch altijd het liefst met de mixen van Conimex trouwens, die babi pangang-saus vind ik altijd zo lekker bij de Foe Yong Hai, haha. Ik vulde de omelet met gekruide kippendijen en een zak wokgroenten. Wederom een simpel gerechtje, maar het valt altijd in de smaak.

woensdag 3

Woensdag

Woensdag was mijn mamadag. Met mijn schoonzusje en de kindjes was ik de hele dag op Bussloo en uiteindelijk bleef mijn schoonzusje ook nog eten. Hierdoor pakte ik de gerechten die op de planning stonden voor woensdag en donderdag even samen zodat er genoeg was voor iedereen. Ik maakte twee recepten van Viv! Aan de ene kant van het bord de gnocchi uit de oven met pestosaus en aan de andere kant de zomerse salade met citroenricotta die afgelopen donderdag online kwam. Erg lekker allebei; beide schalen gingen leeg.

donderdag 3

Donderdag

Aangezien hetgeen dat voor donderdag op de planning staat al op was gegeten, besloten we die dag gewoon wat eten te bestellen. We gingen voor pokébowls want: lekker licht en zomers! Ik koos voor een variant met verse tonijn en mango. Ik ben niet per se liefhebber van fruit in mijn gerechten, maar in de zomer in koude gerechten vind ik het heerlijk.

vrijdag 3

Vrijdag

Vrijdagmiddag vertrokken we voor een minivakantie in eigen land, we gingen kamperen bij de boer! De camping waar wij zijn heeft ook een eetgelegenheid en lucky for us konden we hier vrijdagavond lekker friet halen. Eigenlijk is dat vaste prik bij ons op een eerste vakantiedag.

zaterdag 3

Zaterdag

Eigenlijk had ik gezworen niet te gaan koken dit weekend, maar gisteren zette ik toch spaghetti op tafel. Vic had het er namelijk de hele dag over. Het begon ’s ochtends al toen ik vroeg: “Vic, wat wil je gaan doen vandaag?” en als antwoord “Paghetti eten” kreeg. De rest van de dag had hij het over ‘paghetti’, dus ja… ik moest er wel aan geloven. Ik ging wel voor een hele simpele variant want ik had natuurlijk niets bij me. Tim wilde graag de old school macaroni met smac en hamblokjes, dus die maakte ik ongeveer en dan met spaghetti als pasta. Smaakte perfect op de camping.

Zo, en aankomende week kunnen de stoofpotjes weer op tafel. Haha, nee geintje natuurlijk! Ik heb nog steeds wel zin in salades dus ik denk dat ik voor aankomende week gewoon een pastasalade op de planning zet. Voor de rest kijk ik in het archief van Ohmyfoodness, daar staan inmiddels ruim 2.000 recepten op dus daar zit ongetwijfeld iets tussen. Voor vandaag en morgen wordt het in ieder geval weinig bijzonders, we zijn nog op de camping namelijk en komen morgen pas weer thuis. Tim heeft aankomende week vakantie, dus wellicht kan ik hem een paar keer de keuken in krijgen om te koken zodat ik dat niet meer hoef te doen na het werk… zou lekker zijn ;)

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close