Sab’s Eetoverzicht #1-2024

Jaaa, daar zijn we weer hoor! Nieuw jaar, nieuwe kansen en nieuwe eetoverzichten. Wist je dat ik direct het jaartal in de titel goed typte? Dat is best een unicum want in de eerste maanden van een nieuw jaar vermeld ik steevast nog het verkeerde jaartal. Vast herkenbaar voor veel mensen.

In ieder geval, de eerste week van het nieuwe jaar is goed verlopen. Ik vierde nog een paar dagen vakantie met de jongens en ging donderdag weer mondjesmaat aan het werk. ‘Officieel’ was ik nog vrij, maar ik had zin om de boel op te ruimen (lees: administratie over Q4 afronden) en een frisse start te maken (lees: jaarplanning 2024!).

Aangezien er nog geen druk achter zat en alles op mijn dooie gemakje kon, beviel dat meer dan prima.

Wat ook meer dan prima beviel is dat we weer terug gingen naar een normaal eetpatroon. Ik ben gek op al die snackdiners en uitgebreide menu’s hoor met de feestdagen, maar net als iedereen ben ik er in januari ook direct he-le-maal klaar mee. Ik dook dus weer lekker de keuken in voor fatsoenlijke maaltijden deze week.

IMG 1791

Zaterdag

Dit eetoverzicht begint echter nog in het oude jaar, op zaterdag 30 december. De kinderen waren nog bij hun vader en ik had zaterdag núl zin om te koken. Gelukkig stond er nog een prakkie zuurkoolstamppot in de koelkast, dus die bakte ik voor mezelf op. Ik at het lekker uit een kom op de bank, écht vakantiegevoel.

IMG 1804

Zondag

Ons oudejaarsdiner bestond uit oliebollen en snackjes. Wederom zette ik met de jongens een film aan en aten we van lekkere borrelhapjes bij de televisie. Ik had het een en ander besteld bij Crisp en met name de roomkaas met truffel vond gretig aftrek bij ons allemaal.

IMG 1814

Maandag

Koken op 1 januari, ik doe het vrijwel nooit. Normaal gaan we eigenlijk altijd voor afhaal of laten we eten bezorgen, maar ik had gewoon écht zin om fatsoenlijk te eten maandag. Nu ziet dit gerecht er zo in de ovenschaal niet heel spectaculair uit, ik geef het toe, maar lekker was het wel. Ik maakte pompoen-pasta uit de nieuwe Allerhande. Met flink wat gegrilde pompoen, kaas en basilicum. Een soort Mac & Cheese dus, maar dan met groenten.

IMG 1827

Dinsdag

Het is nu zo vroeg donker in huis dat fastsoenlijke foto’s van mijn eten maken haast onmogelijk is. Het avondeten van dinsdag was namelijk écht heel lekker, al zou je dat niet zeggen op basis van de foto. Ik maakte Pilav en Kip stifado van OMF.

IMG 1835

Woensdag

Drie soorten/kleuren pasta op ons bord woensdagavond, want op het laatste moment bleken we met 6 man aan tafel te zitten. Gelukkig had ik al ingepland om spaghetti te maken en had ik eerder al extra groenten voor de saus gekocht. Uiteindelijk hoefde ik alleen nog wat restjes pasta erbij te koken en hadden we allemaal een flink bord pasta. Toch handig om altijd genoeg in huis te hebben voor onverwachte eters.

IMG 1841

Donderdag

De laatste twee dagen van de eetweek waren restjes dagen. Ik sta de komende tijd weer véél in de keuken namelijk, dus ik wil de vriezer en koelkast zo leeg mogelijk hebben. Aangezien ik donderdagavond alleen at, trok ik een restje van de pompoenpasta uit de koelkast. Die ziet er zo niet heel appetijtelijk uit, dan kun je toch beter de foto van maandag hebben hè?, maar smaakte nog hartstikke prima.

IMG 1845

Vrijdag

Ook stond er in de koelkast nog een restje van de Pilav met kipstoof. Die warmde ik voor vrijdagavond op. Fijn, koelkast leeg.

En nu is het écht weer over met de pret. Vanaf aankomende week ben ik weer gewoon aan het werk en zal ik ook weer regelmatig de keuken in moeten. Er staan behoorlijk wat kookmomenten gepland voor deze week dus ik gok dat we lekker gevarieerd zullen eten.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close