Sab’s Eetoverzicht week 41/2019

Waar ik me de afgelopen weken af en toe maar lastig aan mijn eetplanning heb kunnen houden door drukte en vermoeidheid, was dat afgelopen week compleet anders. Mijn eerste week zwangerschapsverlof zit er alweer op en voor het eerst in maanden heb ik lekker zelf de boodschappen gedaan. In mijn eentje, zonder Vic erbij. Ik vind boodschappen doen best een leuke klus maar ik moet er wel de rust en ruimte voor hebben en dat heb ik nu natuurlijk een stuk meer. Wel is mijn zin in old school voedsel nog steeds aanwezig. Ik heb behoefte aan gerechten die vergelijkbaar zijn met de dingen die ik vroeger thuis kreeg, rare zwangerschapscraving? Onze eetplanning was dan ook erg simpel maar geheel naar wens.

zondag 1

Zondag

Tijdens ons weekendje weg vorige week is Tim helaas ziek geworden dus hij at op zondagavond niet mee. Er was niets meer in huis, de koelkast was nagenoeg leeg en aangezien Vic en ik met z’n tweeën aten besloot ik lekker sushi te bestellen voor ons. Daar had ik ineens zin in! Kan stiekem ook niet wachten om straks weer sushi’s met rauwe vis te eten hoor.

maandag 1

Maandag

Old school macaroni mét een zakje, ketchup en een flinke berg strooikaas – hoe lekker. Ultiem comfortfood voor ons en om de week daarmee te beginnen was absoluut geen straf. Ik maakte een flinke pan en vroor een groot deel van het eten in voor na de bevalling. Voor de bevalling van Vic kookte ik in de weken daarvoor ook een beetje vooruit zodat we in de kraamweek en de week erna alleen maar iets uit de vriezer hoefden te trekken en op te warmen. Bleek een onwijs goede zet dus deze keer doe ik dat lekker weer.

dinsdag 1

Dinsdag

Hoe ik erbij kwam weet ik niet maar ineens had ik zin in vissticks afgelopen week. Ligt een flinke berg op mijn bord zoals je ziet, maar hier at Vic ook nog wat van mee hoor – haha. Erbij hadden we gebakken gekruide aardappeltjes en gegrilde groenten. Een AGV’tje!

woensdag 1

Woensdag

Voor woensdag maakte ik een flinke pan mihoen volgens dit recept (ik gebruikte dan dus alleen mihoen i.p.v. mienestjes) zodat ik de helft weer kon invriezen. Erbij marineerde ik kippendijen en maakte ik pindasaus. Het meeste maakte ik overdag al klaar zodat ik het ’s avonds alleen nog maar hoefde op te warmen – ideaal. Met wat cassave en augurkjes was het een heerlijk maaltje.

donderdag1

donderdag2

donderdag3

donderdag4

donderdag5

donderdag6

Donderdag

Het eten van donderdag was iets uitgebreider. Ik kreeg een aantal weken geleden een uitnodiging om te komen eten bij Brass Boer Thuis, de brasserie van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle. Ik nam vriendinnetje Nanda mee en we hebben heerlijk uitgebreid en rustig getafeld donderdag. Was super gezellig en het eten was waanzinnig. We kregen een proeverij van verschillende items van de kaart. Ik heb thuis de menukaart er even bij gezocht zodat ik jullie de gerechten kon tippen, waren stuk voor stuk verrukkelijk namelijk!

 • Avocado met botersla, komkommer en jalapeño
 • King fish met venkel
 • Pompoensoep met gamba’s en geroosterde pompoen
 • Snoekbaars met appelstroop, saus van Riesling en mosterd
 • Spitskool van de barbecue
 • Friet met oude kaas, knoflook en bieslookmayonaise
 • Polderhoen (kip), afgelakt met ‘Zwolse ponzu’
 • ‘Stroopwafel’: met getoaste witte chocolade en vanille
 • ‘Delfts’ Blauwe Bessen met witte chocolade, citroen en vlierbloesemijs
 • Yoghurtschijfjes (soort meringue)
 • Vlierbloesemijs met koekkruim

Toffe combi van iets meer high end gerechten zoals de twee voorgerechten die we kregen met brasserie-stijl eten als de kip. Bijzondere smaken, mooie producten – echt genieten!

vrijdag 1

Vrijdag

Vrijdag verliep niet helemaal als gepland. Ik ging gezellig met mijn moeder winkelen in Arnhem maar moest onverhoopt voor die tijd ineens voor controles naar het ziekenhuis waardoor alles een beetje uitliep en mijn dag een stúk voller was dan ik had gehoopt. Mijn puf om nog maar iets te doen ’s avonds was dan ook compleet verdwenen en daarom kozen we voor friet. Heerlijk dat dat gewoon kan.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren kookte ik dan maar hetgeen voor vrijdag op de planning stond. Ik maakte deze soft taco’s met gegrilde mais en halloumi en bakte daar knoflookgamba’s bij die een dag eerder door Crisp werden geleverd. Aangezien we nog wat aardappeltjes hadden liggen van het eten van dinsdag, bakte ik die er ook direct maar bij op.

Zo, dat was hem weer voor deze week. Vandaag moeten jullie het even zonder Viv’s Eetoverzicht doen, zij zit dit weekend in Madrid en deelt binnenkort een Foodie in Madrid met jullie. Ik ga aankomende week nog mijn eetoverzicht bijhouden en dan stop ik er voorlopig mee tot het einde van dit jaar. Ik gok dat aankomende eetweek niet heel veel anders zal gaan zijn dan deze week. Ik heb nu al zin om lekker de boodschappen te gaan doen in het nieuwe winkelcentrum hier om de hoek (hallo MEGA Lidl en AH!). In ieder geval eten Vic en ik aankomende woensdag met z’n tweeën en dan gaan we voor snert en broodje Unox… Want tja, ik heb toch een klein beetje vakantie en het past perfect bij druilerig weer.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close