I actually always like tacos and I think we always have some taco shells in the drawer. And yet we don’t eat it that often for the simple reason that I find them dramatic to eat. Tacos can never be eaten without spilling and five out of six shells are broken before you even start filling them. And that is why I have recently become more and more a fan of soft tacos, tacos made with mini wraps. Fortunately, these mini wraps are now a lot more available in the supermarket than a few years ago and that is why we would like to share some inspiration with you. Vivian recently shared a delicious recipe for soft tacos with cod ; Today I am making a vegetarian version, namely soft tacos with halloumi, guacamole and grilled corn. It may sound a bit boring, but trust me, this dish is incredibly tasty. Super fresh, easy to make and, in my opinion, perfect for these summer months. If you prefer it and have a barbecue at hand: you can of course also grill the corn cobs on the barbecue and heat the wraps briefly on the grill before filling them. Twice as tasty!
Click here if you can not watch the video
Save this recipe to Pinterest!
Want to save this recipe so you can always refer to it when you want to cook? Then save this photo on one of your Pinterest boards.
Soft taco's met halloumi, guacamole en gegrilde mais
Ingrediënten
- 6 miniwraps
- 1 avocado
- 1/2 teentje knoflook - fijngehakt
- 1/2 sjalot - gesnipperd
- 1/2 tl komijnpoeder
- sap van 1/2 limoen
- 225 gr halloumi - in plakken van max 1/2 cm
- 2 maiskolven
- 2 tl paprikapoeder
- 50 gr zachte boter
- verse koriander of peterselie
- 1 limoen - in partjes
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de maiskolven in een ovenschaaltje en smeer de kolven rondom in met de zachte boter.
- Strooi paprikapoeder over de mais en grill de mais in het midden van de oven in 35-40 minuten helemaal zacht.
- Maak de guacamole door de avocado te prakken en hier knoflook, sjalot, komijn, limoensap, peper en zout aan toe te voegen.
- Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken halloumi aan beide kanten goudbruin en licht knapperig.
- Verwarm de miniwraps heel even in een droge koekenpan of magnetron.
- Vouw de miniwraps dubbel en zet ze rechtop in een schaal. Verdeel de guacamole over de wraps.
- Schep vervolgens twee plakjes gebakken halloumi in iedere taco.
- Snijd de maiskorrels van de kolven af en verdeel deze over de taco's. Strooi er verse peterselie naar smaak overheen en leg in iedere taco een partje limoen.
- Serveer direct.