Wij eten niet vaak vis, maar toen ik dit gemaakt had besefte ik me weer dat we dat toch eigenlijk wel vaker zouden moeten doen. Tonijn en zalm eten we wel met regelmaat, dus eigenlijk moet ik zeggen ‘witte’ vis. Heerlijk is het. Vooral omdat ik er weinig aan deed, enkel de kabeljauw even in een klont roomboter bakken, met klein beetje kruiden. En voilà, de basis voor dit gerecht is alweer klaar. Verder nog even wat komkommer, avocado en koriander klein snijden en de cocktailsaus maken door simpelweg wat (yoghurt)mayonaise met ketchup te mengen. Superlekker deze vulling.
Ik koos deze keer voor soft taco’s. Maar dit is ongetwijfeld ook lekker met harde taco’s. Serveer met een beetje citroensap, lekker fris!
Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.
Soft taco's met kabeljauw en cocktailsaus
Ingrediënten
- een klont roomboter
- 250 gram kabeljauw in blokjes gesneden
- 1 el citroensap
- 1 teen knoflook
- 1 tl paprikapoeder
- 1/3 tl chilipoeder
- 4 soft taco's
- een paar handjes ijsbergsla
- 1 avocado in blokjes
- 1/2 komkommer in blokjes
- 2 flinke el yoghurt mayonaise
- 1 tl ketchup
- citroensap naar smaak
- peper
- zout
- 2 takjes koriander fijngesneden
Instructies
- Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg het citroensap, de knoflook, en het paprika- en chilipoeder toe. Bak hierin de kabeljauw kort, totdat deze gaar is. Roer voorzichtig een beetje door het boter/kruidenmengsel heen.
- Beleg de soft taco's met ijsbergsla, avocado en komkommer. Maak ondertussen de cocktailsaus door de mayonaise met de ketchup te mengen, voeg citroensap toe naar smaak.
- Vul de taco's aan met de vis en verdeel er wat dotten van de cocktailsaus overheen. Strooi er wat peper en zout overheen en garneer met koriander.
Oh ik hou van taco’s met vis, dit ga ik zeker maken