Chocolade Ricotta Pancakes met Vanillesaus en Frambozen

Pancakes zijn natuurlijk het ultieme Amerikaanse ontbijt. Met Sabine was ik in 2017 in New York (epische trip) en daar aten we ze ook. Ze stonden namelijk op Sabine haar bucketlist; American Pancakes bij IHOP. En even voor de duidelijkheid, Sabine haar foodbucketlist is ook míjn foodbucketlist. We kunnen allebei intens genieten van lekker eten en ja ook die pancakes for breakfast gingen er zéker in.

We kregen ze niet op weet ik me te herinneren. Het was een enorme stapel met fruit (Sabine aardbeien en ik blueberry’s) en een dot slagroom erop. Oh, en de dag moest nog beginnen met véél eten in het vooruitzicht.

Anyhow, pancakes voor ontbijt zijn een fantastisch idee. Of je ze op krijgt of niet. Sabine maakte ze uiteraard al eens vaker voor OMF maar deze variant is nieuw. Ik maakte ze op basis van ricotta en met cacao. Om zo heerlijke fluffy, chocolade pancakes te krijgen. Een saus hoort erover vind ik, dus ik koos voor vanillesaus naar een recept van Sab. En helemaal af is deze stapel met wat verse frambozen. Hele lekkere combi!

ChocoladeRicottaPancakes ST 2

 

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

chocolade ricotta pancakes

No ratings yet

Chocolade Ricotta Pancakes met Vanillesaus en Frambozen

Porties8 stuks

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 250 gram ricotta
  • 150 ml melk
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 25 gram cacao
  • olijfolie
  • 1 doosje verse frambozen

Instructies

  • Begin met het maken van de vanillesaus naar het recept van Sabine.
  • Klop de eieren los samen met de ricotta. Voeg daarna de melk toe en klop nog even door totdat je een glad beslag hebt.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel, de suiker en de cacao toe en klop tot een egale massa. Het stevige beslag is nu klaar.
  • Verhit een klont roomboter in de pan.
  • Leg met een grote lepel een flinke dot beslag in de pan. Doordat het beslag stevig is loopt het niet uit en kun je makkelijk een rond pannenkoekje vormen.
  • Bak de pancakes op middelhoog vuur totdat de bovenkant van het pannenkoekje mat van structuur is. Geef ze even de tijd. Draai dan het pannenkoekje nog even om.
  • Je kun de pancakes stuk voor stuk pakken maar als je een grote pan hebt kun je er mogelijk ook 2 tegelijk bakken.
  • Serveer de pancakes opgestapeld en giet er wat vanillesaus overheen. Maak af met verse frambozen.

Join the Conversation

  1. Narska says:

    De verwijzing (link) naar het recept van de vanillesaus zou wel fijn zijn ;)

    1. Sabine says:

      Die staat in de begeleidende tekst?

      1. Narska says:

        Oh ja, ik zie het nu. De begeleidende teksten lees ik nooit, heb nooit tijd voor de info “erbij”, alleen voor de nuttige dingen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close