Video: Frambozen Granita

Ik moest afgelopen week even twee keer met mijn ogen knipperen toen ik de weersvoorspellingen voor begin deze week zag. Gaan we nu serieus ondergedompeld worden in zomers weer? Daar word ik in ieder geval héél blij van. Speciaal voor het beoogde zomerse weer van deze week wilde ik voor de maandagvideo een ietwat gezonder recept maken. Ok, ik geef toe dat in deze Frambozen Granita alsnog suiker wordt gebruikt, maar neem van mij aan dat het in ieder geval een stuk gezonder is dan het wegwerken van een bak roomijs. En bovendien is dit Italiaanse waterijs ook een stuk verfrissender. Varieer er naar hartenlust mee en gebruik vooral het fruit dat je nog in de koelkast hebt liggen.


Klik hier als je de video niet kunt zien.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 500 gram frambozen
 • sap van een hele citroen
 • 150 gram kristalsuiker
 • 250 milliliter water

Check de video voor de volledige werkwijze!

Frambozen Granita

Join the Conversation

 1. Laura - Dagelijkse hap says:

  Dit zou ik nu wel lusten met dit heerlijke warme weer <3

 2. nicole says:

  Dit lijkt me heerlijk. Jammer dat het mooie weer alweer over is voorlopig, maar ik ga het zeker maken.

 3. Margot says:

  Wat een leuk idee! En het past inderdaad perfect bij een dag als vandaag.

 4. Joyce says:

  Leuk! Hopelijk blijft het mooi weer en komt dit recept bij het verlengd weekend van pas ;)

 5. Anouk says:

  Wat leuk recept! Dit ga ik zeker een keertje maken, ook leuk als toetje als je een etentje geeft

 6. Monique says:

  Waarom maak je zoveel siroop als je maar de helft nodig hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close