Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus, iedereen kent het zo langzamerhand wel toch? En ik plaatste er tijden geleden ook al een basisrecept voor. Maar hummus is wat mij betreft bij uitstek geschikt om lekker mee te variëren, al zullen de echte koks en hummus-aanhangers me waarschijnlijk afschieten. Maar wees niet bang, de basis voor mijn Hummus met zongedroogde tomaat bestaat alsnog uit kikkererwten, ik voeg er alleen het een en ander aan toe. Het resultaat is een heerlijk zoete hummus die perfect past bij het ballonbrood dat ik laatst met je deelde. En het fijne is: door kikkererwten uit blik te gebruiken is deze hummus in no-time klaar. Ideaal als je last-minute nog iets op tafel moet toveren.

Wat heb je nodig? (1 bakje van 300 gram)

 • 1 blik (300 gram) kikkererwten
 • 1 teentje knoflook
 • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
 • 3 zongedroogde tomaten
 • 2 eetlepels olijfolie
 • ½ theelepel komijnpoeder
 • peper en zout

Moet ik hier echt een beschrijving voor neerzetten? Bijna niet toch…

1. Giet de kikkererwten af en mik deze met alle andere ingrediënten in de keukenmachine. Laat deze draaien tot een smeuïge hummus.

Een aantal vragen die ik me kan voorstellen:

 • Kun je de hummus van te voren maken?

Ja, dat kan! Roer gewoon de hummus voor serveren nog een keertje door. Dan is ‘ie weer good to go.

 • Kan ik het gerookte paprikapoeder ook vervangen door normaal paprikapoeder?

Ook dat kan gewoon. De rokerige smaak verdwijnt daarmee wel uit de hummus, en dat maakt hem stiekem toch wel lekkerder.

 • Welk gerookte paprikapoeder gebruik jij?

Hiervoor moest ik even in de kast kijken want ik heb er nogal wat, maar ik gebruik er een die ik heb meegenomen uit Spanje dus daar hebben jullie niet zoveel aan. In principe maakt het merk niet zoveel uit, maar ik heb in deze hummus de pikante variant gebruikt. De zoete kan ook!

 • Kan ik ook gedroogde kikkererwten gebruiken?

Jep! Wel even een hele nacht laten weken in koud water en vervolgens grondig afspoelen. Even koken en verder verwerk je ze gewoon op dezelfde manier.

Hummus met zongedroogde tomaat

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Ziet er echt heerlijk uit! Ik ben net terug van een vakantie in Jordanië en ben daar echt verslaafd geraakt aan hummus, ga deze variant ook zeker eens proberen!

 2. Lotte says:

  Ja hummus is zo lekker! Ik poste een tijdje geleden ook een recept met zongedroogde tomaat, echt mijn favo. Wel een side note: als je gedroogde kikkererwten gebruikt, is alleen weken niet genoeg! Je moet ze daarna ook nog koken!

  1. Sabine Author says:

   Oja duh, vergeten te vermelden haha! Thanks dat je me er even op wijst ;)

 3. Moroccanmansion says:

  Deze variant had ik nog niet uitgeprobeerd. Het ziet er heerlijk uit!

 4. Margot says:

  Leuk juist al die variaties! Deze lijkt me ook erg lekker!

 5. Megan says:

  Klinkt als een goede variatie! Maar volgens mij moet je voor een echte hummus toch wel tahin gebruiken, al zal ‘ie zonder vast ook heel lekker zijn. En als je gedroogde kikkererwten gebruikt moet je ze wel eerst koken (na het weken) voordat je ze gebruikt!

  1. Sabine Author says:

   Zonder tahin ook erg lekker! En klopt ja, zag dat ik er niet had bij gezet. Direct even gedaan!

 6. dootje says:

  Hoelang kun je het bewaren?

 7. Eslem says:

  Nouhhoouuu gedroogde kikkererwten alleen laten weken en dan gewoon verwerken, heb je zeker zelf niet geprobeerd? Dat wordt niet lekker, die moeten eerst gekookt worden natuurlijk.

 8. Samantha - Daily Pleasures says:

  Toevallig alle ingrediënten in huis. Altijd erg fijn als dat gebeurd hihi.

 9. Top recept en eenvoudig met dingen die je altijd un huis hebt! Dit ga ik vanavond eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close