Salade met aardbei, geitenkaas en parmaham

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet zo’n fan ben van fruit in mijn avondeten. Warm fruit sowieso al niet, maar in een salade vind ik het vaak ook maar zo zo. Althans, dat dacht ik! Toen ik laatst een salade met aardbei, geitenkaas en parmaham maakte was ik namelijk ineens verkocht. Wat gaan aardbeien en geitenkaas waanzinnig goed samen en wat matcht de zoute smaak van de parmaham er goed bij! Samen met een handje noten en flink wat sla toverde ik in een handomdraai een heerlijke salade op tafel die niet alleen voedzaam en gezond is, maar er ook nog ontzettend vrolijk uitziet.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 1 zakje gemengde sla
 • 1 bakje aardbeien (a 250 gram)
 • 10 cherrytomaatjes
 • 1 pakje Parmaham
 • ½ ui
 • 2 eetlepels Balsamico azijn
 • 50 gram verse geitenkaas
 • 1 handvol gemengde noten

1. Was de sla onder de koude kraan en laat deze goed uitlekken. Snijd de ui in halve ringetjes, de cherrytomaatjes in tweeën en de aardbeien in plakjes.

2. Verdeel de sla over een grote schaal en verdeel hier lukraak de ui, aardbeien, cherrytomaatjes en plakjes Parmaham overheen.

3. Verkruimel de verse geitenkaas over de salade.

4. Besprenkel de salade met de Balsamico azijn en strooi er een handvol gemengde noten overheen of serveer deze apart.

De combinatie van verse geitenkaas en aardbeien is de bom, echt waar. Ik ben na het eten van deze salade zo dol geworden op die combinatie, dat ik zeker op zoek ga naar meer recepten waar beide ingrediënten in verwerkt zitten.

Deze salade is zo al heerlijk om te eten (en vullend genoeg), maar je kunt hem natuurlijk straks als het echt mooi weer is ook lekker bij de barbecue serveren. Ziet er ook nog eens gezellig uit op tafel.

salade met geitenkaas, aardbeien en parmaham

Join the Conversation

 1. Dit ziet er heerlijk uit, ga ik eens proberen

 2. Tessa says:

  mmm dat zit er heerlijk uit!

 3. Hester says:

  Ik houd ook niet zo van fruit in mijn avondeten (appel mag nog wel, maar ananas – iél) maar dit lijkt me wel een verrassende smaakcombinatie! Ziet er ook weer prachtig uit.

 4. MySimplySpecial says:

  Heel erg lekker inderdaad!

 5. Kelly says:

  Hmm dit ga ik van de week eens maken! De combinatie van aardbei, parmaham & geitenkaas klinkt bijzonder, maar toch ook meteen erg lekker!

 6. Debbie says:

  Dat ziet er heerlijk uit

 7. Marlissa says:

  Ik zag het gerecht al in je weekoverzicht voorbij komen en wat lijkt me dit lekker! De geitenkaas vervang ik wel door mozzarella (ik ben nooit zo fan van geitenkaas):)

 8. Chantal says:

  Ik ga het vanavond proberen. Ik ben benieuwd!

 9. Vicky says:

  Op de foto ziet het er heel lekker uit. En ik moet zeggen, zelf gemaakt en het is heerlijk! Thx

 10. Marjolein says:

  Het is een heerlijk recept. Lekker met een frisse rosé en het weekend kan beginnen. Mijn vriend houd niet zo van geitenkaas dus voor hem de volgende keer mozzarella.

 11. Net gegeten maar wat lekker zeg. Ik had nog nooit geitenkaas gegeten en was een beetje bang dat ik het niet lekker ging vinden. Een klein stukje gekocht bij de AH maar het was heerlijk. Het leek wel roomkaas. Ik dacht altijd dat geitenkaas heel scherp smaakte. Ik had de ene helft met geitenkaas gemaakt en de andere helft met Mozzarella. Mijn voorkeur had toch echt de salade met geitenkaas. Heerlijk.

  1. Sabine Author says:

   Lekker he! Echt verse geitenkaas smaakt helemaal niet zo sterk, dat zijn meestal die voorverpakte staafjes uit de supermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close