Gemarineerde gamba’s

Wat kan een mens toch blij worden van iets simpels. Zo ook ik. Hoewel ik een liefhebber ben van uitgebreid eten vind ik een simpel gerechtje met een minimale hoeveelheid aan ingrediënten ook fantastisch. Deze gemarineerde gamba’s zijn daar een perfect voorbeeld van. Je hebt er maar weinig voor nodig maar het resultaat is reuze, zeker wanneer je een liefhebber bent van schaal- en schelpdieren. Eet de gamba’s als voorgerechtje of als onderdeel van een tapas diner. Lekker!

Wat heb je nodig? (2 personen – voorgerecht)

  • 20 gamba’s, gepeld en schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • knoflookolie

1. Doe de olijfolie in een schaaltje en pers hierboven de teentjes knoflook uit.

2. Dep de gamba’s goed droog met een stukje keukenpapier en leg ze vervolgens minimaal een uur (het liefst langer) in de knoflookolie.

3. Verhit een droge koekenpan en pak hierin de gamba’s samen met de knoflookolie tot de gamba’s gaar zijn. Dit zal maximaal een minuut of vier – vijf in beslag nemen.

4. Strooi halverwege de baktijd een hoeveelheid peper en zout over de gamba’s. Hak verse peterselie naar smaak fijn en bak ook dit nog even kort mee.

5. Serveer de gamba’s op de borden en sprenkel er nog wat knoflookolie overheen.

gemarineerde gamba's

Join the Conversation

  1. ‘Lang’ geleden dat ik garnalen/gamba’s op heb! Super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close