Boodschappen: Dit kocht ik bij de Turkse supermarkt

Voor mij is het altijd een feestje om naar de Turkse supermarkt te gaan. Sowieso vind ik het niet erg om in een supermarkt te zijn hoor, maar van ‘de Turk’ ben ik echt fan. Al die mooie buitenlandse producten, dat heerlijke brood en het prachtige vlees van de Turkse slager. Love it! Recentelijk moest ik weer naar ‘mijn’ Turkse supermarkt om filodeeg te halen, maar deze keer ging ik met iets meer naar huis dan normaal. Omdat ik het me voor kan stellen dat jij bij een bezoekje aan de Turk je wellicht afvraagt wat je in vredesnaam mee zou moeten nemen, besloot ik bij thuiskomst op kantoor de camera aan te zetten. In deze video laat ik je zien wat ik kocht bij de Turkse supermarkt. Misschien heb je er de volgende keer iets aan!

Alle aankopen uit de video:

 • pot augurken
 • Flower Brand – Knoflook pasta
 • Filodeegbroodjes gevuld met feta en gehakt
 • Grote aardappelen voor Kumpir
 • Ülker – Biskrem cacao, koekjes gevuld met chocoladepasta
 • blikje mais
 • Akfa – tomatenpuree
 • Ülker – 9 Kat Tat Rulokat, wafelrolletjes gevuld met kokoscrème
 • Çiftlik Turkse yoghurt, 4% vet
 • Sütdiyari Kasar Peyniri, Turkse kaas
 • Kipshoarma en lamsgehakt
 • Targol – oranjebloesemwater
 • Durra – dadelstroop
 • Kelmendi – filodeeg


Klik hier als je de video niet kunt zien

Booschappen: Turkse supermarkt

Booschappen: Turkse supermarkt

Booschappen: Turkse supermarkt

Join the Conversation

 1. Annelies Lankhuizen - Penning says:

  Dat Turkse brood en het vlees vind ik ook echt om te smullen!!

 2. Dat “prachtige vlees” van die slager is wel Hallal. Weet u wat dat inhoudt? Is niets prachtigs aan…

  1. Sabine Author says:

   Voor zover ik weet betekent halal dat de beesten nog leven op het moment dat ze geslacht worden, maar dat het wel op zo’n manier gebeurt dat ze er geen pijn van hebben en vrijwel direct dood zijn.

   1. Die dieren hun zenuwen worden opengereten met een mes,
    Wees maar zeker dat dit dieronvriendelijk is.

   2. Maysa says:

    Klopt, de dieren die halal geslacht worden hebben het meestal beter dan de niet halal geslachte dieren. Vaak worden de dieren die niet halal geslacht worden slecht verzorgd/mishandelt/zeerpijnlijke dood, of volgespoten met gif wat mensen die dat eten dan ook binnen krijgen. Dus vind ik halal vlees idd ook prachtig vlees!
    Ikzelf, mijn man en onze kinderen eten dan ook echt alleen maar halal, buiten het feit om dat we zelf moslim zijn, vind ik het zelf ook een veel prettiger idee om alleen maar halal vlees te eten ook omdat ik het gewoon zielig en triest vind hoe vele dieren die niet halal geslacht worden, hoe slecht die dieren worden behandelt, gewoon alsof de dieren geen gevoel hebben. Vlees wat niet halal is, komt ons huis dan ook absoluut niet binnen!

  2. Madeleine says:

   Helemaal mee eens. Ritueel slachten. Vreselijk

 3. Rd kits says:

  Haruka superrrr

 4. Azadeh says:

  Dag, ik kom uit Iran, Ik koop ook bij Turkse winkels, bedankt voor u introductie, maar deze fles oranjebloesemwater is Iraans en de naam is Targol, ik heb veel te weten over deze siropen als u wilt Ik zal uw vertellen, veel succes

 5. Kevin says:

  Leuk artikel! Volgende kee de Sucuk ook even meenemen, geweldige Turkse worst met kruiden en knoflook erin, echt een aanrader! Deze kan je zo eten of bakken.

  1. Sabine Author says:

   Ken ik, staan al recepten mee op de blog ;)

 6. Yousa says:

  Prachtige artikelen!
  Die dadelstroop kende ik niet, komt op mijn lijstje voor de volgende keer. Dankjewel Sabine.
  Vind jouw blog geweldig recepten, inspiraties maar ook kijkje achter de schermen met je gezin vind ik erg leuk om te lezen! Ga zo door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close