Week van OMF #22-2021

Zo lieve mensen, dat was me het weekje wel! Mijn planning was vol, hoewel ik maar 1,5 dag op kantoor aan het werk was. Ik had voor het eerst in… ik denk 1,5 jaar weer eens een persevenement, geheel volgens de coronaregels. Tim was jarig en daarvoor spendeerden we vrijwel een hele dag op het terras (HEERLIJK), de zaterdag hadden we de hele dag visite en ik ging met Vic mee naar zijn eerste (open) hockeytraining om te kijken of hij dat leuk zou vinden.

Maandag

Ik begon de week zoals vrijwel altijd op kantoor. Ik moest aan de slag voor een campagne en daarvoor zelf op de foto staan dus hop, camera op statief, zelfontspanner aan… Ik vind zelf op de foto gaan altijd een beetje awkward, op mijn telefoon zijn dan ook weinig foto’s van mezelf te vinden en voordat een foto echt leuk is, ben ik zo’n 100 shots verder haha. Ieder zo zijn ding.

‘s Middags moest ik even flink wat spullen verzamelen. Ik zou dinsdag namelijk de hele dag in de tuin van mijn ouders werken in verband met barbecuerecepten die ik wilde maken en dat betekent dat er flink wat props meegesleept moesten worden voor de fotografie.

Aan het eind van de dag: boodschappen doen voor de dag erna.

Albert Heijn heeft EINDELIJK het koelverse filodeeg weer teruggebracht. Scheurt véél minder snel dan dat uit de vriezer dus yay, blij mee.

Nadat de kindjes op bed lagen ging ik nog even de sportschool in. Lekker zweten door de hitte.

Ik vind dit de allerlekkerste kwark om te eten na het sporten.

Dinsdag

Kook- en fotografiedag dinsdag. Bij mijn ouders in de tuin dus, hoewel ik al het prep werk gewoon in de keuken deed.

Papa had alvast de gasfles gecheckt en een klaptafeltje neergezet voor mijn spullen. Ideaal.

Ook fijn: lunchen met (vrijwel) alle gerechten. Wat een straf!

Als verrassing voor de kindjes zette ik het badje op zodat ze daar in konden zodra ze thuis kwamen van school(tje). Waren ze heel blij mee!

Die kids van mij zijn ook echt warmte- en zonaanbidders.

Het was mijn bedoeling om ‘s avonds lekker in de tuin te leren…

Maar ik werd verjaagd door tientallen minuscule vliegjes, dus hop naar binnen.

Woensdag

Vic moest woensdagochtend naar school dus Cody en ik gingen er even op uit samen. Even de spullen van de shoot van dinsdag opruimen op kantoor en daarna door naar de Intratuin.

We wilden namelijk het bankje achterin onze tuin vervangen. Die was compleet verweerd en viel van ellende bijna uit elkaar. Ik had wat te klussen.

Tadaaaaaaaa! We zitten hier in de zomer heel veel als de kindjes in het zwembad(je) zitten. Ook voor ‘s avonds is het een ideale plek, lekker koel en altijd een briesje.

‘s Avonds weer lekker de sportschool in toen de kinderen in bed lagen.

Donderdag

Sinds lange tijd had ik weer een persevenement, een lunch bij het nieuwe Flora Batava hotel in Nieuwersluis. Alles werd compleet volgens de maatregelen georganiseerd. Het weer zat mee, de locatie was prachtig…

… en het eten ongelofelijk lekker. Deze miso aubergine met bereidingen van bospeen was mijn favoriet.

Thuis bleek het weer een stuk minder mooi te zijn, wow joh. Het kwam echt met bakken uit de lucht.

Vrijdag

HIEP HIEP! Tim was jarig en dus werd er ontbeten met taart. Heerlijke traditie.

We hadden, voor na school, oppas geregeld voor de kindjes zodat wij er even een dagje op uit konden met zijn tweeën. We doken een paar winkels in waar Tim een hele nieuwe zomergarderobe bij elkaar sprokkelde…

… en ploften om 12.30u op het terras voor de lunch.

Tijdens het droppen van Tims aankopen op kantoor (mijn kantoor zit aan de rand van het centrum) kwam ik erachter dat er heel wat pakketten op me liggen te wachten.

Daarna gauw weer terug naar het terras waar Tobi en Viv ook gezellig even aansloten. Uiteindelijk zaten we tot 20.00u lekker op het terras, wat een héérlijke dag.

Weekend

Zaterdag was visitedag maar ik besloot toch nog even naar de sportschool te gaan. Wel zo fijn na een dag als vrijdag.

Op verzoek van de hubby maakte ik tussendoor Bounty Tiramisu. Hier komt het recept binnenkort van op OMF.

‘s Avonds wilde ik eigenlijk studeren maar ik was een beetje uitgeteld dus kroop met boek in bad en daarna op de bank.

Ik voelde me echt even een moedertje gisterochtend. Om 09.00u stonden we op de hockeyclub voor een Open Training. Basisschool kinderen konden kennismaken met de sport. De hele familie van Tim is een hockeyfamilie dus Vic had al een eigen hockeystick om mee te nemen. Hij vond het ongelofelijk leuk dus wellicht is dit wel echt iets voor hem.

De rest van de zondag deden we lekker rustig aan en hield ik me vooral bezig met studeren waar mogelijk.

Aankomende week is iets rustiger, vind ik stiekem wel fijn! Ik voelde me gisteren namelijk best een beetje gehaast/semi-gestresst omdat ik het gevoel had echt ver achter te lopen met mijn studie. Valt als ik het sec bekijk wel mee hoor, maar ik loop liever voor dan iets achter.

Het belooft wel een leuke week te worden! Ik heb een digitale kennismaking voor een potentiële samenwerking, de jurydag voor de HEMA taartenbakwedstrijd (ZOVEEL ZIN IN), en verder een aantal privé afspraken: de tandarts, een post-operatief consult met de orthopeed om te checken of alles goed gaat (JA!) en ik ga eindelijk naar de kapper. Misschien toch niet een hele rustige week… haha!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Hoi Sabine,

    Die foto van je bbq gerechten ziet er goed uit! Komen die recepten allemaal op je blog? Ik kan me niet herinneren er iets over te hebben gelezen.

    Alvast bedankt voor je reactie!

    1. Jazeker, die gaan allemaal online komen in de komende maanden!

  2. Ben benieuwd wat je van het boek vind, mannen die vrouwen haten! Ik vond het tweede deel echt het beste. Ik kijk uit naar de recepten en vooral de bounty tiramisu klinkt goed.

    1. Ik vond het begin van het boek echt ontzéttend traag, ze hadden wat mij betreft de eerste 50-100 pagina’s wel kunnen skippen. Ben nu over de helft en er zit eindelijk vaart in! Merk dat ik hem nu ook graag door wil lezen, maar heb nog niet de behoefte om na dit boek direct met de volgende uit de reeks te beginnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close