Week van OMF 2/2017

Hoewel ik afgelopen week wederom super veel werk heb verricht, heb ik de week af moeten sluiten met noodgedwongen wat doorgestreepte (en dus niet voltooide) items op mijn to-dolijst. Ik word daar altijd een beetje onrustig en boos van. Slaat helemaal nergens op want ik heb nog tijd zat om alles af te krijgen en heb nog steeds veel dingen kunnen doen, maar items wegstrepen vind ik irritant. Wel goed hoor, dat kritische karakter van mij mag zo af en toe best een toontje lager zingen. Afgelopen week was kookweek, babyweek (die zitten er steeds meer tussen nu), ik had samen met Viv een afspraak in Amsterdam voor Reishonger en ik ontdook de griepgolf die nu heerst helaas niet helemaal. Een volle Week van OMF dus weer.

foto1 1

Morning! Ik begin de week al lekker op tijd in de keuken. Tim verbaast zich er altijd over dat ik voor 09.00 uur al bezig kan zijn met koken (en de daarbij behorende geuren). Ja hoor, geen enkel probleem mee.

foto2 1

De boodschappen werden bezorgd en deze week kreeg ik van Albert Heijn een gratis flesje drinkyoghurt van Skyr. LEKKER! Mijn laatste zwangerschapscraving is drinkyoghurt, dus dit is heel erg welkom.

foto3 1

Ik ging aan de slag met een leuk kraamhapje. Het recept komt pas in de week van mijn uitgerekende datum online trouwens, dus jullie moeten nog een paar weken geduld hebben.

foto4 1

Afgelopen week nam ik acht (!) video’s op dus mijn cameraatje heeft z’n werk weer goed gedaan.

foto5 1

Ik experimenteerde onder andere met een recept voor de Airfryer. Resultaat was super. YES!

foto6 1

Een zeldzaamheid dit en voordat jullie allemaal aaaah, wat schattig zeggen – dit is echt niet schattig hoor. Dino zijn enige doel met hier gaan liggen is Senna van haar kleed af jagen. Niet gelukt gelukkig.

foto7 1

Oh hallo Mosselmaaltijdboxen! Twee flínke dozen werden helemaal vanuit Zeeland op dinsdagochtend naar mij in Apeldoorn toegebracht. Wat een afstand.

foto8 1

Boodschappen die net bezorgd zijn en lastminute campagnes die tussendoor komen fietsen zorgen voor een ontplofte koelkast. Pff. Ik ben altijd zo blij als ‘ie aan het eind van de week weer wat leger is.

foto9 1

Onze kinderwagen kwam binnen, het laatste grote item dat we nog van ons babylijstje moesten strepen. Het in elkaar zetten van dit ding was trouwens nog best een uitdaging haha! Maar het resultaat mag er zijn. Bizar dat we hier over een paar weken (weken, omg…) gebruik van gaan maken. We kochten overigens de Joolz Day2 in Elephant Grey. De kleur is in het echt dus een stuk meer grijs.

foto10 1

Zulke foto’s kom je niet veel tegen op mijn telefoon maar oef… Ik heb de laatste weken de serie The 100 gebingewatched (is dat een woord?) op Netflix en ik ben door de drie seizoenen heen. Dit lekkertje, sorry ik heb er geen ander woord voor – KIJK DAN, speelde een grote rol in de serie. Dit is trouwens niet de achtergrond van mijn telefoon ofzo hoor, HAHA!, ik moest Tim even laten zien hoe knap deze man is. Ja, wij delen knappe mannen en vrouwen met elkaar.

foto11 1

Oh LOVE dit tattoodesign <3 In verband met mijn zwangerschap kan ik nu geen tattoo laten zetten maar eind dit jaar zit ik er ongetwijfeld weer.

foto12 1

Woensdagochtend: controle bij de verloskundige. Alles was tip top in orde met de kleine man. Ikzelf kreeg op mijn kop omdat mijn bloeddruk door het vele werken was gestegen. Meer rust nemen dus. En nu echt. Oeps. Ook kreeg ik een Rhesus spuit in mijn bil omdat de baby een andere bloedgroep heeft als ik. Gezélligheid op de woensdagochtend.

foto13 1

Ik moest nu toch echt mijn daglichtlamp van kantoor halen. Wat een dramatisch donkere ochtend.

foto14 1

’s Middags kwam de kraamzorg langs voor het intakegesprek. Deze stond al sinds week 16 gepland en ineens was het nu zover. Stop-de-tijd!

foto15 1

Deze poes is niet van ons, maar hij komt wel dagelijks buurten de laatste tijd. Ineens zit er dan een andere kat in de huiskamer, lol. Ik weet niet zo goed wat we hier aan moeten doen? Eerst joegen onze eigen katten hem nog wel weg maar de laatste dagen niet meer. Hij doet verder niets kwaad en bakert ook geen territorium af ofzo. Moeten we daar dan iets aan doen?

foto16 1

Van Tobias kreeg ik dit súperschattige knuffelkonijn voor onze baby als bedankje voor het lenen van mijn auto. Totaal onnodig maar wel heel lief.

foto17 1

Donderdag stond ik wat snotterig op. Ik hikte er al even tegenaan maar echt doorzetten deed het niet. Even wat vitamientjes naar binnen dus. Skyr met ontbijtcrumble en verse aardbeien. Die aardbeien (Nederlandse!) zijn nog verbazingwekkend lekker en zoet zeg, heerlijk.

foto18 1

Ik maakte een schandalig lekker taartje. Waar ik overigens maar één hapje van heb gehad! I kid you not.

foto19 1

En kroop voordat Viv en ik naar Amsterdam reden nog even achter de computer om wat video’s te editen.

foto20 1

Côte d’Or verraste me met een heel fijn pakket. Hun nieuwe chocoladerepen samen met toffe mokken en een héérlijk warm kleed waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt afgelopen week. Wat een verwennerij.

foto21 1

Donderdagmiddag hadden we dus een meeting in Amsterdam. Met de uitgeverij bespraken we plannen rondom de lancering van het nieuwe kookboek. Zulke besprekingen gaan altijd gepaard met een drankje en een stuk taart bij de Corner Bakery. Vervelend.

foto22 1

’s Avonds voelde ik me toch echt beroerd dus ik dook lekker op de bank met mijn nieuw gekregen kleed. Ik keek de laatste afleveringen van The 100. Hallo zwart gat. Gelukkig kreeg ik via Twitter al een paar goede suggesties voor nieuwe series.

foto23 1

Vrijdag bleef ik even iets langer in bed liggen, beurs lijf, zekere keel, snotterig – bleh. Na een campagnevideo opgenomen te hebben (helaas kunnen die niet wachten, ook al ben je grieperig) spendeerde ik de rest van de dag werkend op de bank. Lang leve thuis kunnen werken.

foto24 1

Charlie nam het er ook van ’s avonds.

foto25 1

Zaterdag deden we alsof het zondag was: na een tripje aan de markt hebben we vooral heel veel gechilled. Ik lag vrijwel de hele middag op de bank te stinken en begon aan de serie Blacklist. Suuuuper spannend, nu al!

foto26 1

’s Avonds gingen we samen uit eten bij Heerlijk Lokaal en daarna doken we voor de tv met de laatste Hobbit film.

foto27 1

Na het huishouden te hebben gedaan gisteren reed ik naar Barneveld voor een high tea. Een best bijzondere high tea overigens, we waren namelijk met bijna 20 vrouwen die allemaal in maart zijn uitgerekend. Hysterisch en super gezellig. Uiteindelijk is er natuurlijk ook maar over één ding gepraat. De high tea was in Kasteel Schaffelaar.

foto28 1

Kijk hoe leuk ze het hadden aangekleed. Dat onderzettertje!

foto29 1

En dit is natuurlijk altijd goed.

Vandaag had ik een meeting met mijn lieve foodievriendinnetjes in Amsterdam maar helaas, na die high tea van gisteren was het toch echt even gebeurd met mijn gezondheid en daarom lig ik as we speak in bed met een monster van een groene smoothie. Super balen want ik had de meiden al een paar weken niet meer gezien (wel gesproken) dus ik keek er echt naar uit. Normaal gesproken had ik me enorm druk gemaakt om dat hele ziek zijn, ik ben daar simpelweg niet voor gemaakt. Mijn to do list is altijd eindeloos ik heb nooit ’tijd’ om een hele dag ziek in bed te liggen. Nu geef ik me er maar aan toe. Blijkbaar heeft mijn lijf rust nodig en dat is voor de baby natuurlijk ook alleen maar goed. Morgen gaat het vast beter. Verder is het qua afspraken geen bijzondere week, ik werk voornamelijk weer thuis!

Fijne week! x

Join the Conversation

  1. Lianne says:

    Balen dat je niet mee kon vandaag! Doe lekker rustig aan de komende weken he, als de babyboy er is, mag je weer aan de bak. :) Taartje en de chocolade van Cote d’Or ziet er lekker uit! :D

  2. Wat ziet dat taartje er mega goed uit! X

    1. Wat is het recept?

  3. Wat heb je heerlijk gegeten! Ik ben ontzettend benieuwd naar de repen van Cote d’or, vooral de variant met sinaasappel lijkt mij heerlijk. Beterschap trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close