Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Een toetjesrecept delen op een doordeweekse dag, waarom ook niet. Ik weet nog dat mijn moeder járen geleden, maar dan echt minstens een jaar of 10 – 15 geleden thuis kwam met een pak Vlaflip van Campina. Een toetje eten na het avondeten was bij ons vaste prik. Vanillevla, bolletjesvla, yoghurt, pudding in het weekend noem maar op. Vlaflip was toen echter iets nieuws en wanneer je het in een kommetje schonk zag je dat het een mixje was tussen yoghurt, vanillevla en limonadesiroop. Super lekker! Het lichtzure van de yoghurt gaat echt goed samen met de romige vanillevla. In de video van vandaag maak ik mijn eigen winterse variant op vlaflip, ik maak ‘em met stoofpeertjes!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Het is natuurlijk ’t lekkerst als je voor dit dessert de vanillevla en stoofpeertjes zelf maakt. Gelukkig heb ik voor beide hele lekkere recepten, zie hier het recept voor de vanillevla en hier het recept voor de stoofpeertjes.

Wikipedia leerde me overigens dat vlaflip al dateert uit de jaren 60. Het idee werd bedacht door een vrouw van een Campina-medewerker met als doel het oubollige imago van vanillevla een beetje op te poetsen. Grappig dat juist vlaflip nu weer wordt gezien als iets oubolligs. Wie weet kunnen we daar een beetje verandering in brengen!

Winterse vlaflip met stoofpeertjes

Winterse vlaflip met stoofpeertjes

4 van 1 stem

Winterse Vlaflip met stoofpeertjes

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 200 gr stoofpeertjes + siroop
 • 500 ml vanillevla
 • 200 ml volle yoghurt
 • 1 el kaneelpoeder

Instructies

 • Snijd de stoofpeertjes in stukken en verdeel deze over de bodem van de glaasjes. Schenk de siroop bij de stoofpeertjes.
 • Schep de vanillevla op de stoofpeerstukjes in de glaasjes.
 • Roer het kaneelpoeder door de yoghurt en schep deze bovenop de vanillevla.
 • Garneer de vlaflip met wat extra stukjes stoofpeer en siroop.

Join the Conversation

 1. Dat had ik nu niet zelf bedacht om stoofpeertjes te gebruiken, ga dit een keer maken.

  Ik heb wel een verzoek aan je of het mogelijk is dat je de bereidingstijd bij de recepten kunt vermelden. Ik ben wel redelijk goed in het inschatten van de tijd maar het is gemakkelijker om in één oogopslag te zien hoe lang het ongeveer duurt. Is handig als ik mijn maaltijdplanning maak.

  1. Sabine Author says:

   Ik kan dat helaas niet per direct toevoegen omdat er momenteel al teveel recepten ingepland staan waarvoor ik dat anders allemaal weer moet aanpassen. Maar na mijn zwangerschapsverlof ga ik kijken naar de mogelijkheden!

   1. Dat zou super zijn, doe maar rustig aan. Het is een wens en wat ik al zei, ik kom er altijd uit. Eerst lekker genieten van je verlof en je kindje.

 2. Britt says:

  Het is nooit te vroeg of te laat voor toetjes haha! Het dessert zelf lijkt me wel heerlijk, stoofpeertjes doen het altijd goed!

 3. Elize | eatcooklove says:

  Lekker, zo’n toetje met de stoofpeertjes die over zijn. Combi met hang-op (en gezouten karamel) is ook goed. Maar goed, wat is er dan ook niet lekker met gezouten karamel haha.. Ziet er lekker uit iig!

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, ik kan maar weinig dingen verzinnen die niet lekker zijn met gezouten karamel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close