Week van OMF 7/2017

Een hele goede maandagmiddag! Het is alweer tijd voor een nieuw weekoverzicht, wat is de week voorbij gevlogen. Afgelopen week was de eerste officiële week van mijn zwangerschapsverlof en hoewel ik had gedacht dat ik ten eerste nauwelijks foto’s zou maken en me ten tweede kapot zou vervelen, zijn beide verwachtingen niet waargemaakt. Sterker nog, ik heb hartstikke veel gedaan en ook heel veel foto’s gemaakt. Welke verwachting wel is uitgekomen: ik heb mijn hele to-dolijst voor tijdens mijn verlof in week één afgewerkt. Typisch weer. Ik kan dan ook niet beloven dat de volgende Week van OMF net zo uitgebreid gaat zijn als deze, want wat moet ik deze week in hemelsnaam allemaal nog gaan doen!, maar voor nu blikken we even terug op afgelopen week.

foto1 3

Mijn week begon eigenlijk net als iedere week met het schrijven van het weekoverzicht. Vorige week hadden we in verband met een feestje onze computers van tafel gehaald en ik besloot dat ik mijn iMac voorlopig ook niet terug hoefde. Kom ik ook niet in de verleiding om (veel) te gaan werken. En mijn MacBook doet het meer dan prima! Die wordt de afgelopen tijd weer lekker veel gebruikt.

foto2 3

Na eventjes gewerkt te hebben zette ik de slowcooker vast aan het voor het avondeten en bestelde ik boodschappen bij Albert Heijn.

foto3 3

Daarna moesten onze koelkast en vriezers eraan geloven. Die waren al tijden niet meer uitgezocht en goed schoongemaakt. Eerst alles eruit…

foto4 3

… en na een grondige poetsbeurt de dingen die ik wilde houden er weer terug in. Veel beter zo! Ik kan echt gelukkig worden van zulke geordende plaatjes, haha.

foto5 3

Voor de lunch nam ik een schaaltje yoghurt met lekker veel mandarijn, glutenvrije muesli van Vérival én gecrushte Oreo’s. Het moet natuurlijk wel leuk blijven! Mijn homemade Yoghurt Barntje, haha.

foto6 3

Toen Tim thuis kwam van werk keken we eindelijk weer een nieuwe aflevering van The Walking Dead. Zo fijn dat dit weer is begonnen!

foto7 3

Senna is de afgelopen week niet meer bij me weg te slaan. Maximaal een meter afstand accepteert ze tussen ons maar het liefst zit en ligt ze de godganse dag zo. Met haar hoofd op mijn schoot of, nog beter, op mijn buik.

Maandagavond gingen we weer naar een bijeenkomst van onze zwangerschapscursus. Vanavond wordt alweer de laatste keer!

foto8 3

Dinsdag was een dag waarop ik vooral héél vaak de deur open deed voor alle bezorgdiensten die iets kwamen brengen, haha. Het begon ’s ochtends al heel vroeg met dit ontbijtje van Abbot Kinney’s.

foto9 3

Ook werden er spullen bezorgd voor de kraamweek. Een douchekruk, klossen voor onder het bed, een po en een rugsteun voor in bed. Nu vraag ik me heel erg af of ik alles nodig ga hebben (vooral de rugsteun en de po), maar aangezien onze kraamzorg dit gratis verzorgt leek het haar een goed idee om dat maar gewoon mee te ‘bestellen’. Prima!

foto10 3

Mona stond met dit verwenpakket voor de deur. Kijk nou hoe leuk zo voor Valentijnsdag!

foto11 3

Van de inhoud werd ik overigens ook gelukkig. Een nieuwe limited edition vla smaak: karamel zeezout. En woah, ik vind hem ook echt heel erg lekker. De fudge en chocoladehartjes in het pakket waren in no-time op. Dat snap je.

foto12 3

Tot slot kwam Albert Heijn ook nog langs met de bezorging van de boodschappen. Dankjulliewel helden!

foto13 3

Ik ontdekte per toeval deze vegetarische paté van Zonnatura. Ik ben van kinds af aan al dol op paté en leverpastei maar mag dat tijdens de zwangerschap niet (te vaak) eten. Op hoop van zegen bestelde ik deze en YES, super goed alternatief. Het potje was in no-time leeg.

foto14 3

Voor Valentijnsdag maar ook omdat het misschien de laatste keer met z’n tweeën is voorlopig, gingen Tim en ik ’s avonds na zijn werk uit eten. Gezellig.

foto15 3

Hoog op mijn prioriteitenlijst aan het begin van mijn verlof: naar de kapper. Een kappersessie duurt bij mij (in verband met het kleuren) altijd een paar uur en daar had ik de afgelopen weken simpelweg geen tijd voor. Woensdag was het dan eindelijk zo ver. Ik ga gemiddeld eens per 3-4 maanden naar de kapper dus dit voelt altijd als een verwenmomentje.

foto16 3

Het resultaat: donkere uitgroei die overloopt naar ‘mijn’ helderwitte/-zilveren kleur. Heel blij mee!

foto17 3

Na het bezoekje aan de kapper dook ik even de stad in voor wat benodigdheden. Sinds lánge tijd, ik geloof dat de laatste keer tijdens mijn middelbare schoolperiode was, kwam ik weer eens in de hobby-/schilderwinkel.

foto18 3

Daarna even langs de Turkse bakker en slager voor het avondeten. Dit ziet er toch allemaal zalig uit?

foto19 3

’s Middags schreef ik de enveloppen voor de geboortekaartjes. Is dat ook maar vast afgestreept.

foto20 3

’s Avonds spendeerden Tim en ik de hele avond aan het maken van zwangerschapsfoto’s. Ik had niet zoveel zin in een echte zwangerschapsshoot en wij hebben best specifieke wensen wat betreft foto’s, dus we besloten zelf een poging te wagen met behulp van mijn fotografiespullen. Súper goed gelukt al zeggen we het zelf, we zijn zó blij met het eindresultaat. Dit is één van de foto’s die we maakten <3

foto21 3

Donderdag moest onze berging eraan geloven. Ook die had nódig een opruim- en schoonmaakbeurt nodig zoals je ziet. Ik stelde dit klusje al eventjes uit maar nu won mijn nesteldrang het toch van de tegenzin.

foto23 3

ALLES eruit. Ze zeggen wel eens dat de chaos eerst erger moet worden voordat het beter wordt toch?

foto22 3

Tijd om te soppen…

foto24 2

En alles weer op een fatsoenlijke, nette manier terug te zetten. Héérlijk gevoel naderhand. Ik loop nu weer met plezier onze berging in, in plaats me constant te storen aan de rommel. Die nesteldrang mag wat mij betreft altijd wel blijven hoor. Heb ik geen problemen mee.

foto25 2

Even snacken met een schaaltje karamel-zeezout vla van Mona. Gosh, hij is echt lekker.

foto26 2

Mijn lijf was er na project berging opruimen wel even klaar mee en dus spendeerde ik de rest van de middag op de bank met Netflix. Daar heb ik eigenlijk verlof voor he.

foto27 2

Van vriendinnetje Annemie kreeg ik tijdens mijn babyshower een aantal gezichtsmaskers en die besloot ik ’s avonds eens te proberen. Zeer sexy zo’n chocolademasker, haha. Rook wel lekker (niet zo chemisch!) en werkte ook goed dus top.

foto28 2

Vrijdagochtend kwam mijn liefste mama even helpen in het huishouden. Er stonden nog een aantal dingen op het lijstje om te doen. Terwijl mama de babykamer schoonmaakte, maakte ik het ledikantje en de kinderwagen vast op.

foto29 2

En jaaaaa, de hele schoonmaaklijst afgestreept! Fijn, fijn.

foto30 2

Toen mama weer naar huis was moest ik even aan het werk. Ik nam de zwangerschapsupdate op, editte deze en plande hem ook direct in. Ik ben elke dag nog wel een beetje aan het werk hoor. Voornamelijk in de ochtend en vaak een uurtje of twee/drie. Vind ik prima!

foto31 2

Ik had al de héle week zin in een lekkere lunch. Op vrijdag staan er bij ons op het plein altijd een aantal fijne foodkramen dus ik besloot tijdens het uitlaten van Senna gewoon naar het plein te lopen om iets lekkers te halen. Beetje jammer dat het regende maar ach, je moet er wat voor over hebben.

foto32 1

Bij SuriFoods, de Surinaamse foodkraam haalde ik een broodje bakkeljauw. Eerste keer dat ik het at! Zooooo lekker.

foto33 1

Bij Leen Bakker bestelde ik een grote fotolijst voor een poster die ik wilde ophangen en ook dit leuke betonnen lampje. Vind hem zo tof! Ik moet alleen nog even een ander lampje kopen voor erop, deze is me net iets te fel.

Vrijdagavond stond er weer een CrossFit workout op de planning.

foto34 1

Terwijl Tim zaterdagochtend ging trainen deed ik wat in het huishouden en daarna reden we naar de vuilstort. De schoonmaak van de berging zorgde voor een hóóp troep en dat moest echt even weggebracht worden. Na de vuilstort reden we door naar de markt.

foto35 1

Eenmaal thuis lag er foodpost van Anne & Max op me te wachten. Hun nieuwe Masala Chai Latte. Volgens Tim is ‘ie érg lekker. Tim en ik hebben af en toe dezelfde zakelijke contacten, hij gaat geregeld op afspraak bij mensen die ik ook ken. Heel grappig.

foto36 1

Lieve Susan had het boek Oei, ik groei nog thuis liggen die ze met liefde naar me op wilde sturen. Zo fijn! Die gaat vast van pas komen als de baby er straks is. Dankjewel Susan, nogmaals <3

foto37 1

Zaterdagmiddaglunch: verse witte bollen van de bakker met knakworsten van de slager en broodje Unox saus. Nooommm!

foto38 1

Aan het einde van de middag kwamen Ken en Annemie borrelen en eten. Dat was alweer eventjes geleden. ’s Avonds haalden we Kolonisten van Catan onder het stof vandaan. Het was zo gezellig <3

foto39 1

Gisteren was het tijd om ons bed op klossen te zetten. Omg, zo hoog ineens! Gelukkig zijn we allebei niet zo klein en hebben we nog net geen opstapje nodig, haha.

foto40 1

Ik werd heel lamlendig wakker en voelde me eigenlijk de hele dag niet zo fit. Veel kramp in buik en rug, steekjes, de bewegingen van de baby deden zeer… Voorweeën, de godganse dag. Hoort erbij maar erg comfortabel is het niet. Gelukkig had ik een warme kruik en waakhond Senna die me de hele dag in de gaten hield.

foto41

De rest van de dag was dit dan ook mijn uitzicht. Boek en bank.

Zoals ik al zei is mijn volledige to-dolijst afgewerkt dus deze week staat er niet zoveel meer op de planning, haha. Wel ga ik zometeen even boodschappen doen en hebben we vanavond de laatste bijeenkomst van onze zwangerschapscursus. Aanstaande woensdag moeten we voor het eerst naar de gynaecoloog voor een intake en de liggingsecho en verder hoop ik deze week een nieuwe droger te kopen want die van ons is nodig aan vervanging toe. En nog even twee keer CrossFitten hopelijk.

Tot (hopelijk?) volgende week! x

Join the Conversation

 1. Wat een goed idee, om thuis zelf zo’n Yoghurt Barn creatie te maken :) X

 2. Esmee says:

  Goed bezig! En wat is de berging mooi netjes geworden, geef zo’n heerlijk voldaan gevoel dan hè?!

 3. Sandra says:

  Duh je youghurt barn <3 <3 Gebruik jij Wunderlist voor je to do lijstje?

  1. Sabine Author says:

   Ja, klopt!

   1. Sandra says:

    Thanks!!

 4. Margot says:

  Wat ben je productief geweest! En mooi die foto van je buik. Ga je meer foto’s delen van die shoot? :-)

  1. Sabine Author says:

   Nee, de rest van de foto’s houden we voor ons zelf!

   1. Margot says:

    Jammer, maar je hebt groot gelijk :-)

 5. Britt says:

  Lekker hoor! Wat zal het lekker voelen om je hele to-do lijst afgewerkt te hebben zeg! Goed bezig. Die Mona vla lijkt me heel lekker trouwens. De baby begint nu hard op te schieten, ik kan niet wachten!

 6. Rachel Kromdijk says:

  oh wij hebben de grote catan maar deze is voor twee personen ideaal denk ik? Super! en oh cheese union chips het markante merk is nog lekkerder! en die vla ben ik ook wel erg benieuwd naar

  1. Sabine Author says:

   Dit is ook de ‘grote’ Catan, lijkt kleiner op de foto. Ook prima te gebruiken voor twee personen hoor! Er is ook een reisversie van het spel weet ik, die is mini – heel handig.

 7. Daniëlle says:

  Echt een prachtige foto van jouw buik!

 8. Roxanne says:

  Hier ook een Wunderlijst to do lijst haha! Alleen staat er nu vooral in wat nog geregeld en gekocht moet worden. Maar daar komt inderdaad al snel wat nog gedaan moet worden in ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close