Gevulde aardappelkoekjes

Er doen zich vast wel eens momenten voor waarop je aardappels over hebt. Of ze nou gekookt, gepureerd of gebakken zijn: gooi ze niet weg want ze dienen namelijk als basis voor deze gevulde aardappelkoekjes. Perfect om kliekjes mee op te maken! Mocht je nou geen kliekjes hebben dan maak je gewoon alsnog de aardappelpuree volgens onderstaand recept. Je kunt de aardappelkoekjes vullen zoals jij lekker vindt, ik deed het met ham en kaas. Voelt bijna een beetje als een tosti of cordon bleu op deze manier maar dan nét ietsje anders. Het is in ieder geval een lekker en simpel bijgerecht en ik weet zeker dat kindjes de verrassing in het midden kunnen waarderen.

Gevulde aardappelkoekjes met ham en kaas

No ratings yet

Gevulde aardappelkoekjes

In een handomdraai maak je deze gevulde aardappelkoekjes met jouw leftover gekookte aardappels of aardappelpuree. Bovendien staan ze leuker op je bord dan een gewone aardappel.
Porties8 stuks
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Waar te bewaren in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen - geschild en in kleine stukken
  • 1 tl nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • 2 el maizena
  • peper en zout

vulling:

  • 4 plakken Belegen kaas
  • 4 plakken ham

Instructies

  • Doe de aardappelblokjes in een pan en voeg hier ruim voldoende water bij tot de aardappels onder staan. Kook de aardappels in 20 minuten gaar
  • Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en voeg hier nootmuskaat, peper en zout aan toe.
  • Laat de aardappelpuree iets afkoelen en roer vervolgens de bloem en maizena door de puree.
  • Vorm acht ballen van de aardappelpuree en maak er kommetjes van. Leg in ieder kommetje een half plak kaas en een halve plak ham. Vouw de kommetjes zorgvuldig dicht en duw ze iets plat alsof het dikke pannenkoeken zijn.
  • Smelt een klont boter in een koekenpan en bak hierin de aardappelkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar.
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappel, aardappelkoekjes, aardappelpuree, bijgerecht, gevulde aardappel, makkelijke maaltijd, snel klaar

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Gevulde aardappelkoekjes met ham en kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2020 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close