Jackfruit Sloppy Joe

Wellicht heb je al eens van Sloppy Joe’s gehoord, het zijn broodjes die belegd zijn met een soort bolognesesaus. Tomatensaus met gehakt dus. Gelukkig is Jackfruit tegenwoordig heel makkelijk te krijgen, deze vrucht kun je namelijk heel goed in kleinere stukken breken/plukken en verwerken in tal van sauzen. Gebruik het voor deze Jackfruit Sloppy Joe’s of gebruik Jackfruit als vervanger voor pulled pork.

Jackfruit Sloppy Joe

No ratings yet

Jackfruit Sloppy Joe

Deze Jackfruit Sloppy Joe's zijn uitermate geschikt voor een dagje zonder vlees. Ze zijn lekker als lunch of als bijgerecht bij een soepje.
Porties4 broodjes
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Hoelang te bewaren direct opeten

Ingrediënten

  • 4 witte bollen
  • 1 blik Jack Fruit 400 g
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 2 el fijne mosterd
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl Worcestershiresauce

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg hier de ui en knoflook aan toe.  Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze een minuut of twee mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Schenk de tomatenblokjes in de pan en doe hier de mosterd, donkerbruine basterdsuiker en Worcestershiresauce bij.
  • Snijd de Jackfruit fijn en doe deze bij de rest van de ingrediënten in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de saus 15-20 minuten op laag vuur pruttelen tot het wat dikker wordt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Schep de Jackfruit mix op de witte bolletjes en serveer direct.  
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: bijgerecht, brood, hoofdgerecht, jackfruit, lunch, sloppy joe, vegetarisch

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Jackfruit Sloppy Joe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close