Week van OMF #10-2020

Ik wil dit weekoverzicht eigenlijk beginnen met ‘wat was het weer een fijne week!’, maar ik heb het idee dat ik dit vrijwel iedere week doe? Het voelt een beetje gezapig om te zeggen maar mijn weken zijn vrijwel altijd goed. Er is bijna geen enkele week waarop ik aan het einde terugkijk en denk ‘nou Sab, dat had wel even iets beter/productiever/voller/leuker gekund’. Gelukkig maar, betekent dat ik een goed leven heb denk ik zo. Enfin, ik wisselde afgelopen week de nodige kantooruren af met verschillende afspraken. Vivian en ik werkten op dinsdagavond een paar uur extra en donderdag was ik de hele dag op pad. Een zeer wisselende week dus, die echt voorbij is gevlógen.

foto17 1

Maandag

Ik begon de week met een bezoekje aan de Turkse supermarkt. Ik wilde deze week een Grieks en twee Turkse recepten koken en daarvoor had ik wat specialere dingen nodig.

foto16 1

Eenmaal op kantoor dook ik de keuken in om Galaktoboureko te maken, Griekse custardtaart tussen een laagje van filodeeg.

foto15 1

Was goed gelukt maar nog niet helemáál perfect, dus ik ga nog even een keertje in de herkansing.

foto14 1

Achter de schermen gaat dat er zo aan toe. Ik schrijf een recept op, krabbel daar tijdens het koken in het rood van alles bij en achteraf plak ik er nog een post-it op met gedetailleerde aanpassingen.

foto13 1

Eind van de middag reed ik richting Zwolle voor een afspraak. Het geheimzinnig moeten doen over de plannen die we hebben voor dit jaar duurt nog maar heel even. Deze maand kan ik alles nog bekend maken als het goed is.

foto12 1

Thuiskomen is met die mannen van mij ook altijd wel feest hoor. Cody slaapt sinds twee weken ’s nachts door en dat is zó fijn.

foto11 1

Dinsdag

Op naar kantoor maar weer! Ik zat grotendeels achter mijn computer om onder andere Vivian haar recepten in te plannen. Die was lekker bezig geweest, we zitten qua planning al in mei van dit jaar – hahah.

foto10 1

Dinsdag stond ik wederom in de keuken, deze keer voor een Turks recept. Ik maakte Manti, Turkse ravioli met een yoghurtsausje. Lukte súper goed en was ook nog eens hartstikke lekker. Recept komt op OMF.

Tussen de middag reden Tim en ik even naar een evenementenverhuurbedrijf hier in Apeldoorn om wat dingen te bespreken voor ons 30-feestje in mei. Tim en ik worden, met een maand verschil, beide 30 dit jaar en dat vieren we met een feestje.

foto9 1

Zoals je vorige week hebt kunnen zien gaven we Vic voor zijn verjaardag een nieuwe kamer waar hij meer alleen kan spelen en dat wilde hij de afgelopen week wel wat vaker doen. Ging niet per se heel goed hoor direct. Zo werden we dinsdagavond voor het slapen naar beneden gestuurd omdat Vic nog even met de trein wilde spelen. Nog geen vijf minuten later: “Mama… Mama…. MAMAAAAA” – Ja liefje? – “Vic niet slapen mama…” – Nee schat, ga nog maar even spelen met je trein. “Ok mama!”

Twee minuten later: “Mama…. Mama…. MAMAAAAA” – Ja liefje? “Ik niet trein bouwen mama… Lukt niet. Jij helpen?” Hahaha. Droppie.

foto8 1

Van werkmodus naar mamamodus en weer terug naar werkmodus. Viv kwam bij mij thuis om te werken aan ons grootste project voor dit jaar. Om 21.30u waren we uiteindelijk klaar.

foto18 1

Woensdag

Mamadag! Dat is wel lekker na zo’n lange dag van gisteren. Ik begon met het opplakken van de krijtsticker die we hadden gekocht voor op de zijkant van Vic zijn kast. Dit was het laatste dat we nog moesten doen aan zijn kamer. Bleek echt een hit!

foto7 1

Ik ging met beide jongens even naar de Intratuin aan het eind van de ochtend. We besloten er direct maar even wat te drinken, en Vic te eten. Uiteindelijk waren we zo’n 2,5 uur op pad. Dat hoofd van Vic ook echt. Lekker met volle mond proberen te lachen, hahah.

foto19 1

Cody kreeg voor het eerst zijn duim te pakken afgelopen woensdag. Hoe schattig ziet het er uit?!

foto6 1

Terwijl de jongens speelden beneden, bond ik de Monstera’s even tegen een mostak aan. Hopelijk gaan ze nu (nog!) beter groeien.

foto5 1

Vic gaat tegenwoordig niet meer naar bed ’s middags maar kakt nog wel altijd even in. Dat lossen we op door even te relaxen op de bank. Hij wilde graag een filmpje kijken met zijn eigen koptelefoon op.

foto4 1

Mijn andere blije ei! <3

Donderdag

Donderdag maakte ik bijzonder weinig foto’s, ik was dan ook de hele dag op pad. ’s Ochtends moest ik met Senna naar de dermatoloog waar ik vrijwel de hele ochtend aan kwijt was, en om 12.00u stapte ik in de auto richting Beesd voor een evenement van HomeMade.

foto3 1

Het thema van het evenement was offline quality-time, dus telefoons waren ‘verboden’. Ik maakte alleen deze foto van de wafel-tompoucen die ik maakte met Kelly van KellyCaresse.nl.

foto1 1

Toen ik naar bed wilde gaan bleek mijn haar nog precies zo te zitten als ’s ochtends. SCORE! Ik ben nog iedere dag blij met mijn korte coupe.

foto2 1

Vrijdag

Vrijdag had ik de hele dag een kantoordag, zó fijn na vrijwel iedere dag op pad te zijn geweest in de rest van de week. Ik zat voornamelijk achter de pc om mails te sturen, planningen te maken, afspraken in te plannen en dat soort dingen. Tussendoor maakte ik nog wel even het tweede Turkse recept voor deze week: Kumpir. Zo goed gelukt! Ook hiervan komt het recept op OMF.\

foto25 1

Het is best wel een beetje druk met alles wat we aan het doen zijn en het gros van de tijd stuiter ik van enthousiasme, maar zo af en toe loopt mijn hoofd ook wel een beetje over. Niet van de stress ofzo hoor, maar meer van alle dingen die moeten gebeuren. Gelukkig lukt overzicht houden nog prima.

foto27 1

Tijd om met de hapjes te beginnen voor Cody! We pakken het op dezelfde manier aan als we met Vic hebben gedaan: beginnen met groenten en 3-4 dagen achter elkaar geven we hetzelfde. Alleen het tijdstip hebben we gewisseld; we geven Cody eten terwijl wij ook eten. We zijn begonnen met courgette en hij had al súper snel door hou het eten werkte. Zaterdag werd hij zelfs pissig als het te lang duurde voor hij weer een hap kreeg, haha. Echt een kind van mij.

foto23 1

Ik besloot vrijdagavond eens te kijken wat er allemaal onder de salontafel en tussen de kussens van de bank lag. VEEL, mijn god. Ik herkende niet eens alles.

foto28 1

Weekend

Wat fijn, eindelijk de zon!

foto24 1

Zaterdagochtend bakte ik koekjes met de koekmix van HomeMade.

foto26 1

En ’s middags gingen we lekker naar buiten. Op naar de speeltuin.

foto29 1

Met Cody heerlijk in draagzak.

foto22 1

Ik probeerde afgelopen weekend voor het eerst mijn nieuwe multicooker, zo leuk!

foto21 1

En… het was tijd om brillen uit te zoeken voor mij. Ik heb mijn ogen op laten meten afgelopen week omdat ik vaak last heb van ontzettend vermoeide ogen, met name tijdens het autorijden. Deze twee heb ik gekozen (was een aanbieding ;-)).

foto20 1

Tim was een nachtje weg zaterdag dus ik werd wakker met mijn twee kleine mannen in bed. Gezellig hoor! De rest van de zondag deden we lekker rustig aan. Helaas was het weer wederom beroerd, bluh.

Aankomende week wordt leuk, aan het einde van de week gaan we namelijk voor het eerst als gezinnetje van vier een weekendje weg. We zijn uitgenodigd door Landal om een weekendje naar Hof van Saksen te komen. Ontzéttend veel zin in, dit park staat al een poosje op onze bucketlist namelijk en ik denk dat vooral Vic het helemaal te gek gaat vinden daar. Maar voor het zover is breng ik vandaag eerst een bezoekje aan de bekkenfysio, want die bekken van mij zijn nog niet helemaal honderd, en is vrijdag shootdag #2 voor de Ohmyfoodness Agenda! Tussendoor zijn er nog genoeg andere dingen te doen en wordt de planning die ik maak aan het begin van de week altijd weer aangevuld, dus vervelen doe ik me vast niet.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Patricia says:

  Goedemorgen, ik kijk elke vrijdag uit naar het filmpje van fastfood friday. Maar afgelopen vrijdag kwam er niets. Ook op you tube niet. Is fff gestopt?

  1. Sabine Author says:

   Nee hoor, ik maak niet meer iedere week twee video’s waardoor er niet van iedere Fastfood Friday een video verschijnt. Op de blog komt er gewoon nog iedere vrijdag een Fastfood Friday gerecht online.

 2. Hi, kan je wat schrijven over hoe je je baby hebt laten doorslapen? DANK

  1. Sabine Author says:

   Wij hebben er geen tactieken voor gebruikt… Allebei onze kindjes sliepen op een gegeven moment gewoon door. Sorry dat ik je hierbij niet verder kan helpen!

 3. Patricia says:

  Jammer, maar ik ga de blog in de gaten houden. Dank je wel.

 4. Yes een Kumpir recept!! Wanneer komt deze online? :D

  1. Sabine Author says:

   Ergens eind deze maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close