Viv’s Eetoverzicht #15-2021

Ik denk dat we de afgelopen week aardig gezond hebben gegeten. En dat voor een week waarin ik eigenlijk niet eens echt wat gepland had, maar graag de koelkast weer even leeg wilde trekken om zo de boel even op te schonen. Is zo nu en dan nodig, want al boodschappen gaan doen (of bestellen) terwijl we nog veel hebben vind ik zonde. Ik verzon de recepten dus om de ingredienten heen die we nog in huis hadden. En da’s gelukt hoor!

Zondag

Oké, deze stond gepland. Al eigenlijk voor eerder maar er vond een kleine verschuiving in onze eetplanning plaats. Ik maakte roti deze lekkere roti. Lekker voor een zondag!

Maandag & Dinsdag

Ik maakte laatst de fout om bij Picnic te laat te bestellen, waardoor ik mijn boodschappen pas twee dagen later in huis had. Ik deed toen in de supermarkt nog even de boodschappen voor die eerste twee dagen zodat ik wel de geplande gerechten kon maken. Maar via Picnic kreeg ik het dus alsnog binnen. Ik plande het voor deze week gewoon nog een keer in. Niet helemaal zoals ik aanvankelijk had gepland omdat sommige ingredienten alweer gebruikt waren voor iets anders, maar nog steeds hetzelfde idee. Een couscous salade met witte kaas, paprika, geraspte courgette, avocado en pecannoten. Olijfolie, peper en zout ook natuurlijk.

Woensdag

We gooiden de bakplaat vol met zoete aardappel frietjes en groenten in grote stukken gesneden. Over de frietjes strooiden we smokey paprikakruiden, en over de groenten Italiaanse kruiden. En ook hier olijfolie en peper en zout. Lekker makkelijk en snel klaar.

Donderdag

Ik maakte donderdag een buddha bowl op basis van zilvervliesrijst. Met gebakken courgette en champignons, cherrytomaatjes en avocado. Een misodressing maakte ik van misopasta, mayo en een beetje water. Heel lekker over zo’n bowl.

Vrijdag

Is ‘ie weer! Pizza uit de pan. De lekkerste variant met tomatenblokjes, geitenkaas, kappertjes en rucola.

Zaterdag

Dit prachtige bordje vol lekker eten aten we gisteren bij vrienden. Er was heerlijk uitgebreid gekookt; nasi met o.a. kip ketjap, pindasaus, hete kip, frietjes met een geheim recept erover en kroepoek, komkommer, seroendeng en gebakken ui. HEERLIJK.

Voor vandaag heb ik een pasta op de planning staan en de rest van de week heb ik ook al ingepland. Deed weer een bestelling bij Picnic namelijk dus er is al vooruitgedacht ;-)

Fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close