Week van OMF 8/2017

Zo productief als de vorige Week van OMF eruit zag, zo rustig is deze. In de eerste week van mijn zwangerschapsverlof werkte ik mijn volledige to-dolijst af (typisch voor mij) met als resultaat dat ik afgelopen week zo goed als niets te doen had. Enerzijds hartstikke lekker natuurlijk want ik merk dat mijn (hoog)zwangere lijf toe is aan meer rust, anderzijds ben ik een hele slechte nietsdoener. Resultaat? Ik sliep weliswaar veel uit afgelopen week, maar heb toch ook zeker een paar uur gewerkt. Puur omdat ik daar zin in had ook! En dat is het fijne van mijn baan als foodblogger, ik kan de keuken in en werken wanneer ik dat wil. Zalig.

foto1 4

Hoi buikie! Ik had verwacht dat ik in de laatste weken enórm zou groeien maar het valt me alsnog hartstikke mee. Mijn buik zakt steeds een stukje verder omdat meneer nu toch echt is ingedaald, maar echt huge vind ik mezelf nog steeds niet. Fijn hoor, ik kan nog steeds mijn veters zelf strikken haha!

foto2 4

Maandagochtend even aan het werk. Sowieso begin ik iedere dag wel achter de laptop hoor. Vooral om blogs te lezen en vlogs te kijken, daar heb ik nu veel meer tijd voor!

foto3 4

Lunchen met brood, dat gebeurt niet vaak maar nu heb ik simpelweg weinig zin om veel moeite te doen. Ik kocht bij de bakker vers brood en at ’s middags twee sneetjes. Met vegetarische paté en een met kaas en komkommer.

foto4 4

Maandagmiddag neusde ik even bij de Kwantum, ik vind dat zo’n leuke woonwinkel geworden! Lang niet meer zo oubollig als vroegâh.

foto5 4

Ik kocht zo’n lampensnoer die je binnen en buiten kunt gebruiken en besloot deze om onze dokterskast te hangen. Staat zo gezellig!

foto6 4

Ik word echt blij als ik dit zie vanaf de eettafel. Mijn nesteldrang heeft ons huisje in ieder geval (nog) gezelliger gemaakt – haha.

Maandagavond stond de laatste bijeenkomst van de zwangerschapscursus op de planning. We kregen als cadeautje een bakmix voor appeltaart cadeau. Voor als de weeën zijn begonnen maar nog niet frequent genoeg zijn en we dus afleiding nodig hebben, haha!

foto7 4

Mijn dagen starten momenteel niet zo vroeg meer. Tim zijn wekker gaat om 06.45 uur maar ik draai me dan nog een keer om. Meestal kom ik er tussen 09.00 en 09.30 uur een keer uit. Soms later als ik al wel wakker ben maar nog geen zin heb om op te staan.

foto8 4

Daarna dook ik op dinsdag de keuken in, ik had zin om iets te bakken! Het recept bleek lekker genoeg voor OMF dus het resultaat gaan jullie ergens in mei zien.

foto9 4

Nagels doen want tja, je moet jezelf toch bezig houden.

foto10 4

De rest van de middag spendeerde ik met Netflix op de bank. Ik had verwacht dat ik ontzéttend zou bingewatchen maar het valt me nog alles mee. Ik bewaar dat vooral voor de weekenden haha.

foto11 4

Enorm veel knuffelsessies met de beestjes deze weken. Charlie waagde weer eens een poging op mijn buik maar dat hield ze niet lang vol. Zodra ze op mijn buik gaat liggen begint de baby te bewegen en dat vindt ze toch niet zo fijn.

foto12 4

Mijn fruitverslaving is er nog steeds hoor, maar wel in wat mindere mate. Woensdag ontbeet ik met een kommetje yoghurt met muesli van Vérival, banaan en aardbeien. Nom nom. Vandaag was ik wel op tijd wakker want we moesten voor het eerst naar de gynaecoloog.

foto13 4

Dino mocht mijn kommetje yoghurt uitlikken.

foto14 4

En wachten maar, om 09.30 uur hadden we een afspraak in het ziekenhuis maar uiteindelijk waren we pas 40 minuten later aan de beurt. Er is een babyboom gaande in het ziekenhuis, ze zijn héél druk.

foto15 4

Na een intakegesprek en controles van mij was het tijd voor de liggingsecho. Meneer ligt goed ingedaald en groeit exact volgens zijn eigen lijn. Helaas zijn er gezien zijn grootte nu geen mooie foto’s meer te maken maar hier nog even een kiekje van z’n neus, haha.

foto16 4

’s Middags deed ik wat boodschappen en dook ik de Jamin in. De paaseitjes zijn er weer en die zijn zó lekker. Ik nam een zakje mee.

foto17 4

’s Avonds naar CrossFit! Het is me toch weer gelukt om twee keer te gaan afgelopen week. Mijn sportkleding past nog maar nét. Deze trui is normaal oversized en zit nu lekker strak.

foto18 4

Donderdagochtend hing ik ’s ochtends de poetsvrouw uit. Nesteldrang for the win.

foto19 4

Maar ik beloonde mezelf wel met een stukje zelfgebakken cake, jum jum.

foto20 4

Daarna heb ik een paar uur gewerkt! Viv en ik hebben een aantal toffe plannen voor OMF dit jaar en ik had zin om met een van die plannen aan de slag te gaan. Hopelijk kunnen we het over niet al te lange tijd aan jullie introduceren.

foto21 4

Eind van de dag kroop ik weer op de bank met een warme kruik. Ik had regelmatig last van voorweeën afgelopen week, zo’n kruik zorgt dan voor wat verlichting. Holy grail!

foto22 4

Charlie en ik sliepen lekker uit vrijdagochtend. Zij was het er alleen totaal niet mee eens toen ik om 09.30 uur een keer het bed uit stapte. Luie draak.

foto23 4

Eindelijk bestelde ik een nieuwe droger, onze oude werd bij elkaar gehouden met ducktape en werkte totaal niet meer naar behoren. De droger werd vrijdag bezorgd en ze namen ook direct de oude weer mee. Zo fijn!

foto24 3

Unicum op een doordeweekse dag: bingewatchen. Ik keek de hele middag afleveringen van The Blacklist. Zo’n goede serie!

foto25 3

Zaterdagochtendontbijt: vers fruit.

foto26 3

Dit vind ik zo leuk! Ik deed een zakelijke bestelling bij een willekeurige webshop (MeerLeuks.nl) en blijkbaar volgt de eigenaresse OhMyFoodness. Ze stopte dit extraatje in mijn pakketje, hoe lief. Dankjewel! <3

foto27 3

Na een bezoekje aan de markt dook ik lekker op de bank met de laatste LINDA. (en een lekkere appelslof van de bakker) en wederom wat afleveringen van The Blacklist. Ik zei toch dat ik het bingewatchen vooral voor het weekend bewaarde?

foto28 3

Tijd om pannenkoeken te bakken ’s avonds!

foto29 3

Al wéken had ik zin in Vienetta en bij Albert Heijn kwamen we de smaak biscuit en karamel tegen. Ooooke, die ging dus mee naar huis. Lekker hoor!

’s Avonds gingen Tim en ik op de bank en keken we Doctor Strange. Leuke film, ik hou van Marvel films!

foto30 3

Zondagochtend sliepen we uit, deden we het huishouden zoals gewoonlijk en daarna kroop ik achter de laptop om een beetje te werken. Daar had ik zin in dus waarom niet.

Gistermiddag waren we vooral onderweg. Even bij de opa en oma van Tim langs om hun nieuwe huis te bewonderen, een drankje doen bij Ken en Annemie en vervolgens reden we door naar de supermarkt voor boodschappen voor het avondeten. ’s Avonds dook ik weer even op de bank voor een paar afleveringen The Blacklist. Ik heb nog één volledig seizoen tegoed, woohoo!

Morgen tik ik de 37 weken zwangerschap aan. Van begin af aan heb ik geroepen dat ik het vermoeden heb dat meneer tussen de 37 en 38 weken komt dus ik ben heel benieuwd of er volgende week gewoon een weekoverzicht gepubliceerd gaat worden of niet. Ik hoop stiekem van niet. Hoewel ik fysiek prima nog een paar weken door kan denderen en ik me nog steeds heel goed voel, ben ik nu wel écht nieuwsgierig naar onze baby en kan ik niet wachten om hem te knuffelen. Mochten we hem een dezer dagen nog niet mogen verwelkomen dan staan er donderdag en vrijdag in ieder geval nog afspraken bij de gynaecoloog op de planning en ga ik donderdag weer even thee-daten met vriendinnetje Nanda. Verder geen plannen!

Keep you posted! x

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Ha volgens mij heb ik precies dezelfde droger besteld? De mijne was al heel lang stuk en dit weekend was ik het meer dan zat haha

  En thanks, nu heb ik trek in Vienetta

 2. Bertine says:

  ik had ook alles rond voordat ik 37 weken zwanger was, dat geeft toch een heerlijk gevoel! Inmiddels ben ik 2 weken terug bevallen. en de weeen gingen zo snel dat een appeltaart bakken in de tussentijd niet ging lukken haha! voor jou wordt het nu ook wel erg spannend. ik wens je alvast veel succes met de bevalling (je kunt het!) en anders nog lekker genieten van je verlof!

 3. Nienke says:

  Doe jij je nagels zelf? Ziet er profi uit! Is t gellak?

  1. Sabine Author says:

   Yess, gellak met Sensationails! :)

 4. Margot says:

  Wat leuk om te zien weer en ik ben heel benieuwd of er dan volgende week een weekoverzicht komt of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close