De week van OMF #22

Ik vind het steeds lastiger worden om de afgelopen weken te beschrijven! Ik werk nog steeds veel maar toch ook weer een stuk minder dan de afgelopen weken. Ik merk dat mijn knie nu echt op is en dat er vrijwel geen pijnvrije momenten meer zijn, dus ik kan alleen maar zeggen dat ik hard aan het aftellen ben naar D-Day. Gelukkig vinden er de komende twee weken veel leuke dingen plaats. Tim is jarig, we vieren zijn verjaardag, ik word geopereerd en we mogen de pup om 14 juni mee naar huis nemen. Veel om naar uit te kijken en hopelijk vliegt daardoor ook de tijd. Maar een nieuwe week start natuurlijk niet zonder terugblik op de vorige in De week van OMF.

Maandag

foto 1Ik begon mijn week vorige week met een bakdag. Het stond op de planning om drie video’s op te nemen en daarvoor stond ik dus voornamelijk in de keuken. Het eerste project: bananenbrood. Moet zeggen dat ik van de aanblik van het beslag niet heel enthousiast word.

foto 2Mooi weer en Tim had de auto mee naar zijn werk, dus ik sprong op de fiets naar de Chinese supermarkt. WOOOW wat een ontdekking! Ik was er nog nooit geweest en ik vond het echt walhalla, ik kon er alles vinden dat ik normaal nergens kan vinden.

foto 3Bij de Albert Heijn kwam ik een schap met superfoods tegen, waaronder ook een zak amandelmeel. Handig voor degenen die het per se in de supermarkt willen kopen. Ik bestel het overigens bij Body & Fitshop, hier haal ik vrijwel al mijn ‘superfoods’ vandaan.

foto 4Phew, gelukkig zag het uiteindelijke bananenbrood er een stuk beter uit dan het beslag van zojuist.

foto 5De buit bij de Chinese supermarkt: een zak edamame’s (YEEESS!), een stoommandje en een flesje vissaus. Ik wilde alles wel meenemen…

foto 6De koerier kwam een waanzinnig leuk pakket van Hellmann’s afleveren (Amerikaas ‘beste mayonaise’). In dit geval hadden ze er een soort van Built your own burger pakket van gemaakt met tomaten, ui, Italiaanse broodjes en nog veel meer lekkers. Ik vind het zo tof als bedrijven (veel) aandacht besteden aan een perspakket!

foto 7Volgende baksel op de planning: Carrotcake.

foto 8Meneer lag me ondertussen verliefd aan te staren vanaf de bank. Wat een drol. Kijk hem languit liggen! Akelig luie katjes.

foto 9Na het opnemen van de video’s ging ik direct aan de slag met het editten van een van de video’s. Afgelopen vrijdag heb je de video voor het maken van Bapao’s al kunnen zien. De andere twee volgen donderdag en volgende week. Zo fijn om ook met video’s wat vooruit te kunnen werken.

foto 10En ’s avonds mochten we kijken bij Senna! Sinds vorig weekend weten we welke pup daadwerkelijk van ons gaat zijn en dus noem ik d’r vanaf nu bij naam. Hierboven zie je de kleine wup die over twee weekjes met ons mee naar huis mag. Hier is ze vijf weken. Wat een fluffig meisje he?

Dinsdag

foto 11Good morning! Verder met het editten van de andere twee video’s die ik maandag opnam.

foto 12En verder blogde ik heel veel en bewerkte ik heel veel foto’s.

foto 13Jaaaa, rode aardbeien in de tuin! Ze groeien goed!

Om 14.00 uur vertrok ik naar het hotel voor een avonddienst. Uiteindelijk was ik vrij laat thuis, om 22.30 uur.

Woensdag

foto 14Ride and shine met een heerlijk ontbijtje. Ik sneed een nectarine op voor in de yoghurt en at deze met gemengde noten, chiazaad en pure chocolate chips.

foto 15Vervolgens was het tijd voor de administratie.. Facturen betalen, dingen uitzoeken, inkooporders uitprinten. Jeuuhh..

foto 16Ik lunchte lekker en gezond! Na het preppen van mijn eten maakte ik van de restjes een goed gevulde omelet.

’s Middags wederom naar het hotel voor een avonddienst. Het wordt bijna saai…

Donderdag

foto 17Hemelvaartsdag en wonder boven wonder hadden we allebei vrij. ’s Ochtends even naar de Intratuin om vast wat spullen te kopen voor Senna. De bench is in huis, haar halsband ook en verder hebben we al diverse andere benodigdheden gekocht.

foto 18Haar kussen bestelde ik online, wat een idiote prijzen zeg voor ligkussens van 120 cm. Nu bestelde ik er bij Zooplus een voor € 29,95, die hopelijk vandaag binnenkomt. Verreweg het goedkoopste alternatief.

foto 19’s Middags keek ik voor het eerst sinds tijden weer eens een film: The Normal Heart. Absolute aanrader maar man wat een heftige film. Geen feel good movie.

foto 20’s Ochtends kocht ik dit boek van Cesar Millan. Ik ben fan van Cesar, wat hij voor elkaar krijgt met honden vind ik echt bewonderingswaardig. Hoewel ik hem in sommige opzichten te ver vind gaan, haal ik veel wijsheid uit zijn show (we hebben hem ook eens live gezien) en uit dit boek. We zullen zeker het een en ander hanteren als we Senna moeten opvoeden.

De rest van de avond relaxten we een beetje en deden we vrij weinig. Heerlijk zo’n vrije dag tussendoor!

Vrijdag

foto 21De wekker ging om 07.00 uur maar aangezien ik van mezelf niet per se om acht uur boodschappen hoefde te doen en naar mijn idee best de dag tot 14.00 uur kon benutten op een manier waarop ik dat wilde, bleef ik nog even een uurtje liggen.

foto 22Wooaaah! Ik had nooit verwacht dat mijn perzikboompje het zou gaan doen, maar kijk hoeveel beginnende perziken er al aan zitten! Ik hoop dat ze ook echt uitgroeien tot volledige perziken, hoe tof zou dat zijn!

foto 23Voor Senna kocht ik bij de Kringloopwinkel alvast twee knuffels. Hoe tof is dat schaap! Overigens echt een tip voor hondeneigenaren: koop je knuffels bij een Tweedehands winkel, mik ze even in de wasmachine en geef ze dan gewoon aan de hond. Ik kocht deze twee joekels voor twee euro. Eén zo’n knuffel nieuw kost je veel en veel meer. En de hond merkte het toch niet.

foto 24Als ik eenmaal op dreef ben dan lees ik zo een half boek in een halve dag weg. Heerlijk! Ik houd van lezen en vroeger verslond ik boeken. Nu neem ik er vrijwel nooit meer tijd voor, stom.

foto 25Senna haar spul, lekker zo uitgestald op de wasmachine haha.

Om 14.00 uur ging ik weer op naar het werk! Weer een avonddienst en deze keer een hele drukke. Ik was iets voor twaalven thuis en helemaal gesloopt. Foei.

Zaterdag

foto 26Zoals altijd begonnen we het weekend op de markt! Ik kocht kaas, eieren, vlees en lekker veel vers fruit. Jum.

foto 27En nieuwe bloemen voor naast de televisie. Mooie pioenen <3

foto 28’s Middags mochten we weer even met Senna knuffelen, kijk nou hoe snel ze groeit! Ze was afgelopen zaterdag 4800 gram en groeit met gemiddeld 150 gram per dag. Zo hard! We kunnen niet wachten tot ze eindelijk mee mag naar huis.

Na het puppyknuffelen reden we nog even langs oma om daar hallo te zeggen. De rest van de avond spendeerden we op de bank met het Nederlandse hockey en het Nederlandse voetbal. Lekker burgerlijk ;)

Zondag

foto 29De laatste dag van het ‘weekend’ sliepen we uit en daarna deden we het huishouden. Vervolgens dook ik achter mijn MacBook om het middagartikel af te maken.

foto 30Daarna de tuin in waar we wat klusjes deden. Tim haalde een groot deel van de meuk uit de tuin, wat een ruimte ineens!

En daarna ging ik maar weer eens naar het hotel, wat een verrassing… Normaliter werk ik ‘slechts’ drie dagen in het hotel maar vorige week waren het er vijf en deze week vier. Ik vind het wel weer even genoeg ook. Gelukkig vindt de operatie over anderhalve week plaats en ben ik daarna minimaal vier weken uit de running. Dan heb ik alle tijd om OMF bij te werken, heel fijn.

Deze week heb ik voorlopig de laatste afspraken voor OMF staan. Vandaag werk ik thuis en komt er ’s ochtends een bedrijf langs om producten te laten zien en meer over het bedrijf te vertellen. Dinsdag werk ik in het hotel en woensdag is Tim jarig! ’s Ochtends ben ik naar Amsterdam voor een afspraak maar ’s avonds gaan we gezellig uit eten. Donderdag naar het hotel, vrijdagochtend een zakelijke afspraak voor OMF en ’s avonds weer naar het hotel. Zaterdag vieren we de verjaardag van Tim en zondag… zondag hoeven we even helemaal niets. Poef, wat een week.

Wat gaan jullie allemaal doen deze week?

Fijne week!

Join the Conversation

 1. Nadia says:

  Ohhh, ik vind je katten zo leuk!

 2. MySimplySpecial says:

  Leuke foto’s weer maar vervelend dat je zo’n last hebt van je knie!

 3. Mirne says:

  Senna is echt zo cute! Leuk!

 4. Wat een lieverd is Senna! (Stiekem erg jaloers hier;)) Weet je al hoe je het gaat doen met de kat?

  1. Sabine Author says:

   Ik verwacht niet al teveel problemen met de katten en Senna. Senna groeit op dit moment al op met katten en Charlie is enorm sociaal met alles en iedereen. Alleen met Dino verwacht ik wat strubbelingen maar die weet vaak zijn draai alweer heel snel te vinden.

   We proberen ons instinct gewoon te volgen, Senna goed af te richten en de katten veel aandacht te (blijven!) geven. Dan moet het wel goed gaan.

 5. Julie Hapjesprincess says:

  Yummie! Dat bananenbrood lijkt erg lekker! Staat dat recept al online?

  1. Sabine Author says:

   Nog niet, aankomende donderdag! :)

 6. Anouk says:

  Leuke foto’s! Tip voor een low budget hondenkussen: een (oud) tuinkussen! Vooral als ze nog zo jong zijn en ze hun tandjes op het hondenkussen willen uitproberen ;)

 7. Evelien says:

  Oh Hellmanns is lekker vind ik! En je ontbijtje met nectarine ziet er mega lekker uit.

 8. fleur says:

  Hey! Wat leuk dat je een pup krijgt! Kijk alleen wel eventjes uit met dat touw wat je gekocht hebt. Rope toys, zoals ze heten op z’n amerikaans, zijn erg gevaarlijk. Hondjes kunnen de stukjes touw in hun maagjes krijgen en ziek worden en er eventueel aan overlijden. Heb ze ook al weggepakt bij mijn Frans Bulletje. Even een waarschuwing dus. Heel veel plezier van je mooie pup! Groetjes, Fleur.

 9. Leuke foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close