Ravioli met paddenstoelen en tonijn

Ik vraag me af hoeveel pastagerechten er al op OMF staan, ik blijf er namelijk maar mee variëren en iedere keer ontdek ik weer een gerecht die ik nog lekkerder vind dan de voorgaande. Waar ik inmiddels wel achter ben gekomen is dat ik pasta zonder saus het allerlekkerst lijk te vinden. Geen tomatensaus, geen roomsaus… gewoon losse ingrediënten die samen een heerlijk gerecht vormen. Een voorbeeld van zo’n pastagerecht is deze Ravioli met paddenstoelen en tonijn. Het enige dat ik gebruik is een beetje olie en verder laat ik de rest van de ingrediënten hun werk doen. Resultaat? Een heerlijk ‘aards’ pastagerecht dat in no-time klaar is en bomvol smaken zit.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 300 gram verse ravioli met een vulling naar wens (ik gebruikte Ricotta)
 • 1 schaal gemengde paddenstoelen
 • 1 blikje kwalitatief goede tonijn
 • 1 eetlepel knoflookolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
 • 2 handenvol rucola

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, dit duurt maar heel even.

2. Verhit een klein beetje olijfolie in een grote pan en fruit hier een fijngesnipperd uitje en het knoflookteentje in tot de ui glazig begint te worden. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak deze tot ze bruin beginnen te kleuren.

3. Schep de gaar gekookte raviolo bij de paddenstoelen in de pan, het is niet erg als er een klein beetje kookvocht mee komt. Sprenkel de knoflookolie over de pasta en schep het geheel even goed om.

4. Pluis de tonijn met behulp van een vork en schep deze door de pasta.

5. Leg de rucola op een bord en schep hier de ravioli met paddenstoelen en tonijn erbovenop. Maak de pasta af met verse Parmezaanse kaas.

ravioli met paddenstoelen en tonijn

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Oh daar heb jk wel trek in! Ik ben gek op paddenstoelen en pasta!

 2. Hester says:

  Soms doet saus inderdaad niets goeds aan een gerecht. Klinkt lekker!

 3. Susan says:

  “Schep de gaar gekookte paddenstoelen bij de champignons”
  Daar moet denk ik ‘ravioli’ ipv ‘paddenstoelen’ staan.

  Klinkt als een heerlijk en simpel gerecht!

  1. Sabine Author says:

   Oh haha, lekker dubbelop. Dankjewel, ik heb het direct aangepast.

 4. Oeh lekker!

 5. Nienke says:

  Dit ziet er echt verrukkelijk uit zeg. Dit ga ik zeker eens een keer maken! Vooral de combinatie lijkt me super.

 6. Lekker! Zoiets staat toevallig ook in de allerhande van deze maand geloof ik. Lekker zomers:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close