Ik ben niet iemand die groot fan is van courgette, maar het werd tijd voor een courgettesalade recept. Ik vind gerechten met rauwe courgette er namelijk altijd zo feestelijk uitzien!
Courghetti bijvoorbeeld, is één van de zomerse recepten met courgette die we in de zomermaanden vaak eten. Ook Viv maakt regelmatig recepten met courgette, maar een lekkere zomersalade met courgette ontbrak tot op heden nog.
Het voordeel van rauwe courgette in een salade gebruiken is dat de groente zorgt voor instant frisheid en een knappertje. Super fijn!
Voor deze rauwe courgettesalade heb je maar weinig ingrediënten nodig en toch ziet het geheel eruit als een flink aangeklede salade. Een ideale salade om te serveren als bijgerecht.

Liever een vegetarische courgettesalade?
De bacon zorgt in deze courgette salade voor kleur en een ziltige smaak, maar je zou het prima kunnen vervangen als je liever vegetarisch wilt eten.
Eigenlijk is iedere zachte kaas een goede vervanger. Denk aan feta of geitenkaas.
De rest van de salade is heel fris, dus het is wel lekker als je een ziltige tegenhanger hebt. Feta en geitenkaas gaan ook goed samen met de geroosterde pijnboompitjes.
Die pijnboompitjes moet je wel echt even roosteren trouwens. Dit doe je gewoon in een droge koekenpan. Wel even bij blijven, pijnboompitjes staan erom bekend om in 1 seconde van rauw naar verbrand te gaan, haha.
Geroosterde pijnboompitjes kun je prima in een (goed!) afgesloten potje bewaren dus je kunt ervoor kiezen om iets meer pitjes te roosteren dan waar het recept om vraagt.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.


Courgettesalade met bacon & pijnboompitjes
Benodigdheden
- kaasschaaf of mandoline
- vel keukenrol
Ingrediënten
- 50 g ontbijtspek
- 50 g pijnboompitjes
- 2 courgettes – in dunne repen geschaafd
- 1 hand veldsla
- 4 el kiemgroenten
- sap van 1 citroen
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
- Rooster de pijnboompitjes in het achtergebleven spekvet.
- Doe de courgetteslierten samen met de veldsla en kiemgroenten in een kom.
- Snijd de plakjes ontbijtspek in reepjes en doe deze samen met de geroosterde pijnboompitjes bij de rest van de ingrediënten in de kom.
- Roer het citroensap door de olijfolie en voeg hier peper en zout aan toe.
- Schenk de dressing bij de salade in de kom, hussel even om en serveer direct.
Goed recept, ik doe er nog wat geraspte parmezaan over lijkt me ook lekker