Wat stond er op tafel week 22 – 2014

Een week met (healthy) burgers, pizza, fijne salades en sushi. Ik denk niet dat we mogen klagen over het eten dat we hebben gegeten de afgelopen week, al had het van achteraf gezien misschien nog wel wat healthier gemogen. Helaas schoppen sommige gebeurtenissen de planning gewoon in de war en met alles dat op ons afkomt deze weken (Tim is bijna jarig, de pup komt bijna, over anderhalve week word ik geopereerd) is eten een beetje een ondergeschoven kindje. Maargoed, Wat stond er op tafel kan natuurlijk niet ontbreken dus hier is ‘ie!

SushiZondag
Vorige week heb je al kunnen lezen dat Tim en ik vorig weekend twee keer buiten de deur aten. Op vrijdag bij Mercat en op zaterdag bij Julius Bar & Grill. Om ons culinaire weekendje goed af te sluiten besloten we vorige week zondag ook nog een keer buiten de deur te eten, deze keer bij Shabu Shabu in Apeldoorn. Je mag me altijd wakker maken voor sushi, dus hier werd ik minstens net zo gelukkig van als de andere restaurants die we bezochten dat weekend. Heerlijk! Shabu Shabu had de kaart hier en daar wat aangepast en dus proefden we nieuwe sushi’s en warme gerechten. Geen straf!

BurgerMaandag
Soms wordt een eetplanning in de war geschopt door een verspakket dat wordt geleverd. Maandag stond de koerier op de stoep met een perspakket van Hellmann’s met daarin spullen om je eigen burger te maken. Verse Italiaanse bollen, tomaat, avocado.. Omdat ik het zonde vond de (heerlijk geurende!) broodjes niet te gebruiken, maakte ik ’s avonds burgers. Van rundertartaar overigens en ik mengde wat truffeltapenade door de mayonaise voor de saus. Wat sla, tomaat en avocado erop.. heerlijk!

Werk etenDinsdag
Dinsdag werkte ik mijn eerste avonddienst van de week in het hotel en hoewel het mijn doel was om zelf eten mee te nemen, was ik zo hard op dreef met het werken voor OMF dat ik dat even aan me voorbij heb laten gaan. Ik at dus mee in het hotel en kreeg cordon bleu met broccoli en bloemkool en pommes duchesses. Zo op zijn tijd houd ik wel van zo’n maaltje! Denk alleen dat de kaas in de cordon bleu mij een beetje nekte, ik kreeg flink kramp na het eten. Was gelukkig wel snel weer over.

PastaWoensdag
Door die krampaanval was ik al snel weer genezen van eten op het werk en dus stond ik woensdagochtend in de keuken om mijn avondeten voor te bereiden. De planning was om zalm bij de pasta te eten, maar toen ik de verpakking openmaakte kwam er een minder fijne geur op mij af. Ik durfte de vis in ieder geval niet meer te gebruiken en dus viste (hah!) ik maar wat plakjes ham uit de koelkast. Uiteindelijk was het dus Farfale met cherrytomaatjes, groene aspergetips, schouderham en doperwten. Prima!

PizzaDonderdag
Donderdag Hemelvaartsdag en we hielden er allebei een relaxdag op na. ’s Avonds mikten we een diepvriespizza in de oven, lekker makkelijk en het zorgde voor nul afwas, precies hetgeen waar je op zit te wachten bij een extra vrije dag wat mij betreft.

Tjap TjoyVrijdag
Ook vrijdag werkte ik weer in een dienst in het hotel ’s avonds en dus prepte ik ’s middags al mijn eten. Het was al even geleden dat we Chinees hadden gegeten, maar deze keer maakte ik het zelf. Ik ging aan de slag met eigengemaakte Tjap Tjoy. Alleen de kip die erin gaat is al zo lekker, moeilijk om vanaf te blijven als het zo op een bord ligt te wachten. Binnenkort deel ik het recept met jullie.

BaconatorZaterdag
Gisteren ging ik aan de slag voor Fastfood Friday en maakte ik de Baconator van fastfoodketen Wendy’s na. Jeuuumig wat een burger. Het was de bedoeling om er Onion Rings bij te maken, ook voor FFFriday, maar ik ben blij dat ik dat niet meer heb gedaan. De burger was wel lekker trouwens, wel voor de grote eters. Binnenkort op de blog!

Aankomende week is voor mij wat meer weggelegd om te koken en om samen met Tim te eten. Hoewel.. Ik werk twee avonden in het hotel (en dus prep ik mijn eten om het mee te nemen), woensdag is Tim jarig en gaan we tapas eten en aankomende zaterdag vieren we zijn verjaardag met een barbecue. Ah well, het ziet eruit als een week waarin het niet bijzonder veel zin heeft om een eetplanning in elkaar te zetten, maar we gaan het zien.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Mm ziet er weer heerlijk uit!

 2. Lekker gegeten deze week dus!

 3. Erg leuk en lekker om te zien wat een ander allemaal eet :)

 4. Susanne says:

  Denk je aankomende week even lekker te kunnen koken maar als je gaat nadenken valt dat toch tegen haha. Je hebt deze week lekker gegeten maar ook lekker makkelijk. Die pizza ziet er wel lekker uit, jammie!

 5. Marjoleine says:

  Wat ziet dat er allemaal weer lekker uit, yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close