Week van OMF #48

Note to self: beter zeg je niet meer dat een week relatief rustig gaat worden want eh ja, dat was ‘ie dus alles behalve. Het was echt een week van afronden heb ik gemerkt. Ik stond bijna iedere dag in de keuken om te filmen, de bestelde meubels voor ons ‘nieuwe’ interieur kwamen binnen, ik leverde het manuscript van mijn boek in en ik filmde de laatste campagnevideo voor december. Tegelijkertijd was ik ook al bezig met recepten voor januari en was ik een weekendje alleen thuis, ook fijn op z’n tijd. Nu beginnen de weken waarin ik vooral veel afspraken heb, ook dat hoort namelijk bij december. Ik dacht bij het schrijven van dit artikel dat ik niet zoveel foto’s zou hebben, zeker niet in vergelijking met vorige week, maar het bleek alles mee te vallen! Een volle Week van OMF weer dus!

foto2

De week begon al vroeg met de levering van onze kast! Ik bestelde aan stalen vitrinekast in plaats van de kistjeskast die we hadden staan. De kast werd in onderdelen geleverd in één doos en dat was nogal een gesleep. Staal is niet zo licht, haha.

foto3

Maar het is me gelukt! Zo blij met het resultaat, ik vind de kast zó tof!

foto4

Maandag was het ook tijd om de laatste hand te leggen aan het manuscript voor Reishonger. De deadline hiervoor was afgelopen donderdag, maar ik lever dingen altijd het liefst iets eerder in. Uren achter elkaar heb ik nog geschreven, tot ik bij de aller-, allerlaatste pagina aan was gekomen. Wat een heerlijk gevoel om dit afgerond te hebben! Vandaag stuur ik ook al het beeld naar de uitgever. Dan is écht alles weg.

foto6

Dinsdag werden er kratten vol spullen van HEMA bezorgd voor een campagnevideo. Ook fijn als deze chaos uit de kamer weer weg is, er staat ook nog een keukenapparaat dat weer geretourneerd moet worden, haha.

foto7

Op de planning dinsdag: FILMEN!

foto8

Het eindresultaat proefde ik natuurlijk ook even. Erg lag een goddelijke brownie op dit bordje. Recept komt snel online!

foto9

Altijd in gezelschap van poes Charlie wanneer ik aan het werk ben achter de computer.

foto5

Nog even een kiekje van onze eettafel met de oude eetkamerstoelen. Dinsdag werden namelijk de nieuwe bezorgd…

foto11

… en die zette ik ook direct even in elkaar. ZO BLIJ MEE! Het staat zoveel ‘volwassener’ vonden wij, hahaha!

foto10

Ook de bezorger van Albert Heijn stond voor de deur. Moet je nagaan hoevaak ik de deur open heb gedaan voor bezorgdiensten afgelopen week! Ik had niet zoveel tijd om boodschappen te doen en had veel nodig waardoor het voor mij (ivm zwangerschap) teveel was om te sjouwen. Aangezien ik nog niet aan het minimale bestelbedrag voor bezorgen zat, bestelde ik direct maar wat pampers en billendoekjes mee. Hebben we die ook vast op voorraad!

foto12

Nadat alle bezorgdiensten waren geweest snelde ik gauw naar HEMA om inkopen te doen voor de campagnevideo.

foto13

Perspakket van Nutella met gepersonaliseerde Ohmyfoodness cookies. Juummm!

foto14

’s Avonds maakten Tim en ik de planning voor Las Vegas. We vieren oud & nieuw daar maar willen nog veel meer doen tijdens deze ‘babymoon’. Het wordt een volle maar rete-toffe week.

foto15

Woensdagochtend: controle bij de verloskundige. De kleine doet het hartstikke goed en met mij verloopt ook alles exact volgens het boekje. En ik had mazzel! De verloskundige deed de echo-opleiding en vroeg of ik ’s avonds nog ‘even’ tijd had zodat ze op mij kon oefenen. Oftewel: wil je misschien een extra echo tussendoor? Yeeeesss!

foto16

Next stop: een afspraak bij Tim Koldenhof Producties in Apeldoorn. Van 16 t/m 18 december wordt in de oude Zwitselfabriek de pop-up foodhallen georganiseerd. Ik geef er op zondag een kookdemonstratie en ben aanwezig voor een Q&A/signeersessie. Leuk hoor, een keer in Apeldoorn!

foto17

Eenmaal thuis weer filmen, ik had veel video’s ingepland deze week zoals je merkt.

foto18

Dus ik zat ook veel achter de computer te editen.

foto1

’s Avonds dus nog een keer naar de verloskundige, samen met mama. Ik heb gewoon EEN UUR naar mijn drukke man kunnen kijken. Wat een geluk. Ik begin nu wel erg nieuwsgierig te worden naar ‘em hoor. Maar laat hem nog maar even veilig zitten daarbinnen.

foto19

Donderdag stond ik de héle ochtend (van 08.00 – 13.00 uur) in de keuken om te filmen. Campagnevideo voor HEMA met onder andere tips voor tafelstyling. Wat een kerstig gevoel krijg ik hier van!

foto21

En daarna: editen. Ook dat was een flinke klus met deze video.

foto22

’s Middags deed ik het iets rustiger aan. Ik had al zoveel gestaan deze week dat ik last kreeg van m’n rug. Notitieboek mee en brainstormen voor artikelen tijdens mijn zwangerschapsverlof.

foto23

Gelukkig had ik hulp!

’s Avonds gingen Tim en ik kijken bij een kinderdagverblijf hier in de buurt, maar daar maakte ik geen foto’s van.

foto24

Het wordt bijna saai, maar ook vrijdag stond ik vrijwel de hele dag in de keuken om te filmen. Ik moest nog een aantal kerstvideo’s en maakte onder andere dit super lekkere brood. Komt nog online in de OMF Adventkalender!

foto25

From where I stand…

foto26

Tim was het hele weekend weg dus ik was alleen! Ik grijp die kans altijd aan om extra dingen in huis te doen, weet ook niet waarom. Ik trapte in ieder geval de zaterdag af met het kleinmaken van de enórme hoeveelheid karton die in onze achtertuin lag.

foto27

Perspakketje van Swisse. Dit is een supplementenmerk. Ik ben niet zo’n fan van supplementen om eerlijk te zijn. Volgens mij moet je met een gezonde leefstijl al héél ver komen namelijk. De enige supplementen die ik nu slik zijn multivitaminen voor zwangeren.

foto28

Groeispurt?! Ik vond mijn buik ineens een stuk dikker geworden maar dat kan ook aan mijn liggen, haha.

foto29

Sinterklaascadeautje gekregen van de uitgeverij, zo leuk. Leuk boekje trouwens! Zoals de titel al doet vermoeden: welke keukenmythes zijn waar en welke niet. Met dingen als het wassen van champignons enzo.

foto30

Jumm!

foto31

Zaterdagavond hing ik lekker op de bank. Met Netflix aan! Ik begon eindelijk aan het vijfde seizoen van Homeland.

foto32

Toen ik Senna ’s avonds voor het laatst uitliet was het zó mistig.

foto33

Eenmaal in bed keek ik nog een aflevering Homeland. Fijn hoor, Google Chromecast aan de tv boven. Kan ik mooi Netflixen.

foto37

Waaah, wat was het gisteren koud maar súper lekker weer. De wereld ziet er zo mooi uit met een laagje rijp.

foto34

Het huishouden had ik verdeeld over twee dagen dus ik moest gisteren ook nog wat doen. Deze dikke zwangere (geintje) moet de taken een beetje beginnen te verdelen inmiddels.

foto35

Op naar mijn ouders waar ik ontvangen werd met een punt zelfgebakken appeltaart. Hmmm <3

foto36

Ik ging even langs om oude vakantiefoto’s uit te zoeken voor in het Reishonger Kookboek.

foto38

Zoals je ziet zat het koken er al heel vroeg in bij mij.

foto39

Eenmaal thuis deden Senna en ik het lekker rustig aan, daar is het immers zondag voor. Ik op de bank met Homeland, zij op haar kussen aan het chillen.

Aan het einde van de middag kwam Tim weer thuis en hebben we samen op de bank gehangen. Films gekeken en vroeg naar bed gegaan.

Zoals ik al zei beginnen deze week de afspraak-weken. Zowel privé als zakelijk. Vandaag is het 5 december, dit ‘vieren’ we altijd met een gourmet bij mijn schoonmoeder. Vanavond dus ook! Morgen heb ik een kerstlunch in het Conservatorium Hotel en ’s avonds laat hebben Tim en ik datenight in Haarlem. Woensdag komt er een monteur langs en wacht ik op een verslevering, ’s avonds is het pre-kerstdiner van fonQ in Amsterdam. Vrijdag en zaterdag geef ik vervolgens workshops tijdens het Allerhande Kerstfestival. Een volle week dus, maar ik heb er wel veel zin in! Al ben ik ondertussen ook wel aan het aftellen naar onze vakantie hoor. Nog drie weekjes!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Merel says:

  Super leuk weer om alle foto’s te bekijken en een kijkje in jouw leven te nemen ;-) Geweldig is die kast en mag je ik je vragen waar je die staande lamp vandaan hebt? Ik zoek nog iets voor mijn woning en ik vind deze lamp echt heel mooi.

  Liefs, Merel

  1. Sabine Author says:

   Die lamp is van Kwantum! Tof is ‘ie he.

 2. Margot says:

  Wat een mooie kast en leuke meevaller die extra echo. Veel plezier deze week!

 3. simone says:

  Je hebt weer een leuke week achter de rug zo te zien. Een weekje terug zelf op het stukje gelopen waar je Senna uitlaat. Mijn moeder woont aan de lange straat met al die hobbels ;) Zelf woon ik aan de andere kant van Nederland maar wel erg leuk om elke week een stukje van de ‘buurt’ te zien. En die foto van Senna die aan het chillen is. Ik wist dat een kat in een wokkel kon liggen, maar dat een hond dat ook kan wahahahahahah.

 4. Heel erg mooi de kast en de stoelen. Wat gaaf trouwens dat je oud & nieuw in Las Vegas gaat vieren!

 5. Tember says:

  Wow die kast! Precies wat ik zoek. Mag ik vragen waar je die vandaan hebt? Of lees ik daar nu gewoon overheen in mijn enthousiasme :)
  Leuk druk weekje!

  1. Sabine Author says:

   De kast is van BePure Home. Als je zoekt op ‘stalen vitrinekast’ op Google dan vind je hem bij heel veel webshops. Wij hebben hem zelf besteld bij fonQ!

 6. Roxanne says:

  Mooie babybump! En wat een leuk boekje heeft jullie vk. Hier gewoon een simpel mapje ;)
  En wat kunnen die honden gek liggen he haha. Dat ligt blijkbaar heeeerlijk! Geef ze eens ongelijk ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close