Fusilli alla melanzane e taleggio van Spaghetteria Pasta-bar

Alweer een paar weken geleden kreeg ik het boek Pasta van Spaghetteria Pasta-bar in de bus. Een boek compleet over pasta, ik word er gelukkig van als mega pastaliefhebber. Nu ben ik zelf nog nooit bij Spaghetteria geweest maar tot nu toe heb ik er alleen maar goede verhalen over gehoord. Het leek me dan ook leuk om een recept uit dit boek te maken. Aangezien we in de eerste week van het nieuwe jaar zitten kan ik me voorstellen dat we niet mega veel zin hebben om te koken. Ik koos dus voor een makkelijk recept dat toevaligerwijs ook nog vegetarisch is: Fusilli alla melanzane e taleggio, oftewel fusilli met aubergine en taleggio. Taleggio gebruikte ik een aantal maanden geleden voor het eerst toen ik de parelrisotto van Denise maakte. Hetgeen me vooral bij is gebleven van die kaas: HIJ STINKT. Zweetvoetengeur alert hoor, pas op. Het eerste dat ik hoorde toen Tim door de deur kwam: “wat stinkt het hier! Heb je die stinkkaas weer gebruikt?!’ Hysterisch. Taleggio is ondanks de geur echter wel heel lekker. Smeuïg en heel zacht van smaak. Perfect bij de pittige chilipeper in dit gerecht.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Pasta - Spaghetteria

Dit is het boek waar ik het zojuist over had: Pasta, met 61 authentieke pastagerechten uit de keuken van Spaghetteria pasta-bar. Een musthave voor de echte pastaliefhebber. Zoals ik al zei heb ik tot nu toe alleen maar lovende verhalen gehoord over Spaghetteria. Bij mij zit helaas geen vestiging in de buurt, maar ik vind het fijn dat ik nu thuis lekker aan de slag kan met de gerechten die daar geserveerd worden. Het boek trapt min of meer af met een beschrijving over het zelf maken van pasta. Mooi, dat is namelijk een punt dat ik heb opgenomen op mijn Foodbucketlist voor 2017. Nu kan ik er écht niet meer onderuit. Gelukkig hoef je niet voor ieder recept uren uit te trekken. Auteur Cavallari gebruikt ook gewoon gedroogde pastasoorten in zijn recepten. Fijn!

Het boek is verdeeld in drie hoofdstukken: Vegetarische pasta’s, vispasta’s en vleespasta’s. Voor ieder wat wils dus. Ik ben zelf ontzettend liefhebber van simpele pastagerechten. Hoe minder ingrediënten de pasta bevat, hoe lekkerder ik het gerecht vaak vind. Het lijkt erop dat dit geldt voor vrijwel alle recepten uit Pasta. Ieder recept bevat slechts een handvol ingrediënten, met uitzondering van de recepten waarvoor een saus als ragu gemaakt wordt. Feit is: ik wil gewoon alles proberen. Linguine met zeevruchten, fettuccine met varkenswang oef, het water loopt me in de mond bij het doorbladeren van dit boek. Normaliter ben ik helemaal niet zo’n fan van boeken die zich focussen op één type gerecht maar uit Pasta blijf ik maar willen koken. Maar goed, ik zou er dan ook geen problemen mee hebben om dagelijks pasta te eten.

Net zo’n pastaliefhebber als ik? Pasta van Stefano Cavallari is onder andere te koop bij Bol.com voor €17,50.

Fusilli alla melanzane

No ratings yet

Fusilli alla melanzane e taleggio

Porties4 personen

Ingrediënten

 • 400 gr fusilli gedroogd
 • 1 aubergine
 • 1 sjalot fijngehakt
 • 1/2 rode chilipeper fijngehakt
 • 250 gr taleggio in blokjes
 • 1 takje rozemarijn fijngehakt
 • peper en zout
 • olijfolie

Instructies

 • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 • Snijd de aubergine in dikke plakken en bestrooi ze met zout. Laat even intrekken en dep de plakken aubergine vervolgens droog met een vel keukenrol. Snijd in blokjes.
 • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalot en chilipeper aan. Voeg de aubergine toe en bak deze zo'n 5 minuten mee. Doe de rozemarijn erbij.
 • Schep de gaargekookte fusilli bij de aubergine in de pan. Voeg de blokjes taleggio toe en schep het geheel goed om tot de kaas gesmolten is. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer direct.

Notities

*Mocht je dit lekker vinden en de pasta iets smeuïger willen hebben dan kun je samen met de taleggio ook een schep crème fraîche of mascarpone toevoegen aan de pasta. Ik heb er zelf nog wat geraspte mozzarella overheen gestrooid toen ik dit gerecht ging eten. Perfecte combinatie! 

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  Ik hou echt van pasta gerechten dus deze zal ook vast wel smaken! Yum!

 2. RaniaNoor says:

  Hoi Sabine,
  Heb het vanavond gemaakt en mascarpone toegevoegd. OMG het was delicious! Thanks for sharing!
  Groetjes, Rania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close