Tortizza funghi met zoete uien

Eén van mijn absolute guilty pleasures is de Pizza Funghi van Ristorante. Oh heerlijk dat het vet zowat van de pizza afdruipt zodra deze uit de oven komt. De combinatie van (veel) kaas en paddenstoelen vind ik sowieso goddelijk, al maak je mij ook al blij met alleen een bord gebakken paddenstoelen. Al sinds ik me kan herinneren ben ik dol op champignons. Als wij vroeger thuis het eten ophadden zat er vaak nog wel een klein restje in de pan. Mijn vader prikte altijd het vlees eruit maar ik ging zelf eerder voor de paddenstoelen als deze in het gerecht zaten. Heerlijk vind ik ze. Nogal logisch dat ik dan ook heel enthousiast word van deze Tortizza funghi met zoete ui. De combinatie tussen de gebakken paddenstoelen, geraspte mozzarella en de zoete ui is fantastisch. Super simpel, maar echt een smaakbommetje. Helemaal fijn is natuurlijk dat een pizza op een tortillawrap in no-time gemaakt is, het kost je aanzienlijk minder tijd dan het maken van een echte pizza. En da’s handig, helemaal voor doordeweekse dagen maar in het weekend zou ik zo’n tortizza ook prima op tafel kunnen zetten als snack. Voel je uiteraard vrij om te variëren met de toppings of om iets weg te laten of toe te voegen. Voor mij was deze variant in ieder geval perfect.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Tortizza funghi met zoete ui

No ratings yet

Tortizza funghi met zoete uien

Porties4 stuks

Ingrediënten

 • 4 tortillawraps
 • 150 gr pizzasaus bijv. van Mutti
 • 1 tl gedroogde tijm
 • 100 gr geraspte mozzarella
 • 200 gr paddenstoelen in plakjes
 • 1 rode ui in halve ringen
 • 1 teentje knoflook fijngehakt
 • 1 el balsamico-azijn

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Leg de tortillawraps op de bakplaat en smeer deze aan de bovenkant in met de pizzasaus.
 • Strooi de gedroogde tijm over de pizzasaus en verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
 • Bak de gesneden paddenstoelen in een klontje boter tot ze bruingekleurd en zacht zijn geworden. Verdeel de paddenstoelen over de mozzarella.
 • Bak de rode ui samen met de knoflook in een koekenpan en voeg hier de balsamico-azijn aan toe. Bak de ui tot deze zacht is en verdeel ook deze samen met de knoflook over de tortizza's.
 • Bak de tortizza's in het midden van de oven 10-12 minuten tot de kaas gesmolten is en de tortillawrap knapperig is geworden.

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Die pizza is ook een van mijn guilty pleasures! Of een margarita waar ik zelf nog heel veel paddenstoelen opgooi. Maar jou recept ziet er nog veel lekkerder uit!

 2. Malou | Blonde Blossom says:

  Ik ben ook gek op paddenstoelen! Mijn zusje vond ze altijd heel vies dus daar was ik blij mee; kon ik alle paddenstoelen opeten. Ik doe ze supergraag in risotto of pasta, maar die pizza funghi vind ik inderdaad ook geweldig! Dit ga ik vandaag gelijk proberen, wat een lekker recept moet dit zijn! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close